אנו עדים בשנים האחרונות לגידול הולך וגובר של שכיחות התופעה של תגובות אלרגיות. תגובות אלו עלולות להופיע בעיקר לאחר חשיפה למזון אליו אתה אלרגי. תגובות אלרגיות מתפתחות בזמן קצר - דקות ועל-פי רוב פחות משעה, לאחר החשיפה למזון. תינוקות וילדים הם הסובלים העיקריים מאלרגיה למזון, אך ניתן גם לראות תגובות בגילאים מאוחרים יותר.
תגובות אלרגיות עלולות להתפתח גם לאחר: עקיצת דבורים או צרעות, לאחר נטילת תרופות (כגון: אופטלגין, אספירין, ואנטיביוטיקות שונות), כימיקלים (כגון גומי), חומרים משמרים (סולפיט במשקאות), ועוד.
התגובות האלרגיות מערבות על-פי רוב את העור (חרלת או אורטיקריה), ולעיתים גם את דרכי הנשימה, ומערכות לב וכלי דם. במקרים קשים עלולה להופיע קריסת מערכות המחייבת טיפול מיידי.