X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הפחמן הדו חמצני שבבירה המוגזת, עוזר להרוות את הצמא מהר יותר, הסוכר שבבירה מחזיר את הגלוקוז הנדרש בדם לאחר פעילות מאומצת כזו וכן המלחים בבירה מאזנים את השינויים שהתרחשו בדם במהלך הפעילות הספורטיבית
▪  ▪  ▪
[צילום: נאוה ענבר]

בימים אלו, כאשר הספורטאים המובילים בעולם מתחרים זה בזה על זכייה במדליה אולימפית בסין, מעניין לדעת כי מחקרים מדעיים חדשים שפורסמו לאחרונה מגלים כי בירה וספורט הם שילוב מנצח.
אחד המחקרים נערך באוניברסיטת גרנדה בספרד וקבע, כי בירה מנצחת את המים בהחזרת נוזלים לגוף ובספיגתם לאחר ביצוע פעילות ספורטיבית מאומצת.
החוקר הראשי, פרופ' מנואל גרזון מהפקולטה לרפואה, בדק 25 סטודנטים במהלך מספר חודשים. הסטודנטים הספרדים אשר התנדבו לטובת המחקר, התבקשו לרוץ על מסילה בטמפרטורה חמה ביותר של 40 מעלות צלסיוס עד שהגיעו למצב הקרוב לתשישות. לפני הגעתם לנקודת השבירה, נבדקה בגופם רמת ההידרציה, כלומר איזון הנוזלים והמלחים בדמם, דרגת הריכוז והכישורים המוטוריים שלהם.
לאחר הבדיקה חולקו הסטודנטים התשושים לשתי קבוצות, כאשר לקבוצה אחת ניתנה כוס של כ-550 מ"ל בירה ולקבוצה השנייה נתנו לשתות כמות זהה של מים. לאחר-מכן, כל קבוצה הורשתה לשתות באופן חופשי מים להשלמת הנוזלים.
בתום הניסוי נבדקו שוב הפרמטרים השונים והתגלתה תמונת מצב מעניינת. הסתבר, כי בקרב קבוצת הסטודנטים ששתו בירה נמצא, כי החזרת הנוזלים בגופם התרחשה באופן טוב ומהיר יותר בהשוואה לקבוצה ששתתה מים.
פרופ' גרזון אשר עמד בראש צוות החוקרים מייחס תוצאות אלו לרכיבים הייחודיים שקיימים בבירה. הרכב הגזים, הסוכר והמלחים שמכילה הבירה, עזרו לספיגה מהירה יותר של נוזלים בגופם של הסטודנטים. ההסבר המדעי לכך הוא שהפחמן הדו חמצני, שבבירה המוגזת, עוזר להרוות את הצמא מהר יותר, הסוכר שבבירה מחזיר את הגלוקוז הנדרש בדם לאחר פעילות מאומצת כזו וכן המלחים בבירה מאזנים את השינויים שהתרחשו בדם במהלך הפעילות הספורטיבית.
בעקבות תוצאות הניסוי, יצאו החוקרים בהמלצה בריאותית, כחלק מתזונת ספורטאים ואתלטים לאחר פעילות ספורטיבית, לצרוך באופן מתון בירה של עד כחצי ליטר ליום לגברים וכרבע ליטר ליום לאישה.
באשר לאיבוד נוזלים במהלך ביצוע פעילות ספורטיבית, חשוב לדעת, כי אדם ממוצע מאבד כליטר של נוזלים בכל שעה באמצעות הזעה במהלך פעילות ספורטיבית מאומצת. ספורטאים שאינם מצליחים להחזיר לעצמם נוזלים לאחר פעילות ספורטיבית, יהיו עייפים יותר ויסבלו מסחרחורת וכאבי ראש. במקרה זה ראוי לציין כי ד"ר חואן קורבלן, קרדיולוג בכיר, העובד עם שחקני קבוצת הכדורגל של ריאל מדריד ושל נבחרת הכדורסל הלאומית של ספרד ממליץ לספורטאיו המקצוענים לשתות בירה, כמשקה המועדף להחזרת נוזלים לגוף לאחר פעילות מאומצת.
מסתבר שעל אף העובדה, כי משחר ההיסטוריה שתיית בירה נחשבה כסגולה לבריאות טובה, ניכר כי בתרבות המודרנית הקשר בין בירה ובריאות נמצא עדיין בחיתוליו. בהקשר זה ראוי לציין כי בירה לבנה היא משקה טבעי, המיוצר מגרעיני שעורה היוצרים את הלתת, מצמח הכישות, המעניק טעם מריר וכמובן ממים. בעזרת שמרים, שהם האחראים לתסיסה, הופך הסוכר בלתת השעורה לאלכוהול ונוצרת הבירה. בירה מכילה גם פחמימות, ויטמיני B ורכיבים צמחיים, שמקורם בחומרי הגלם. במצרים העתיקה, ערש הולדתה של הבירה, היא הוגשה כמשקה לאלים וענגה את חיכם של מלכים ואלופים בחגיגות ובפסטיבלים.
כיאה לאלופים, נשאלו לאחרונה 20 אצני צמרת במסגרת מחקר מדעי שנערך בגרמניה על הרגלי התזונה האולימפיים שלהם, באמצעות שאלוני תזונה מפורטים והשיבו מה הם נוהגים לאכול לפני, במשך ואחרי מרוץ לאומי של 1,200 ק"מ שכולל 7 שלבים.
מניתוח התשובות שהתקבלו הסתבר, כי לאצנים יש טעם דומה. החיך הספורטיבית שלהם העדיפה בבוקר המרוץ לאכול לחמנייה עם ריבה, חמאה וגבינה. במהלך המרוץ הם העדיפו לחם, בננה, שוקולד ושתו כמובן מים. בערב בסיום כל שלב ולפני השלב הבא שאחריו הם העדיפו לאכול בשר, אטריות וברוב קולות שתו בירה. המחקר פורסם בכתב העת המדעי הגרמני praxis בחודש מרס 2008.
מחקר מדעי נוסף שמחזק את העובדה שבירה וספורט הם שילוב מנצח, נערך במכון הלאומי לבריאות הציבור באוניברסיטת סאות'רן בדנמרק, בשיתוף המכון לרפואה מונעת באוניברסיטת קופנהגן, אף היא בדנמרק וקבע, כי שתייה קבועה ומתונה של בירה מורידה באופן משמעותי את הסיכון למות ממחלות לב במיוחד בשילוב עם ספורט.
המחקר בחן את הקשר שבין שתייה מתונה וקבועה של בירה, בשילוב עם פעילות ספורטיבית, לבין הסיכון למות ממחלות לב. לקראת תחילת המחקר, נאספו נתונים רפואיים של 11,914 גברים ונשים בריאים מרחבי דנמרק, בגילאי 20 ומעלה ללא כל היסטוריה רפואית של מחלות לב.
במהלך 20 השנים הבאות בהן התנהל המחקר, בוצע מעקב רפואי קפדני אחר המשתתפים, אשר כלל בין היתר הרגלי ספורט, תזונה ושתייה ובתהליך איסוף הנתונים נמצא, כי בפרק זמן זה נפטרו 5,901 איש מקרב משתתפי המחקר, מתוכם 1,242 איש כתוצאה ממחלת לב.
מניתוח תוצאות הנתונים שנאספו במהלך המחקר, התקבלה תמונת מצב אופטימית, נמצא כי שתייה מתונה וקבועה של בירה בשילוב עם פעילות גופנית קבועה, מורידים את הסיכון למות ממחלות לב בכ-50% בהשוואה למצב של הימנעות משתייה והיעדר פעילות גופנית.
נתון מעניין נוסף אשר עולה מהמחקר מצא כי בקרב אלו, אשר שילבו בין שתייה קבועה ומתונה של בירה לבין פעילות גופנית, היה הסיכון נמוך יותר בכ-30% מהשוואה לאילו אשר ביצעו פעילות גופנית קבועה, ושלא שתו בירה.
מסתבר גם, כי ביצוע פעילות ספורטיבית מאומצת ושתייה מופרזת של בירה מעלים את הסיכון למות ממחלות לב. החוקרים קבעו, כי ממצאים אלו מצביעים באופן ישיר על כך, ששתייה מתונה וקבועה של בירה מביאה לירידה משמעותית בסיכון למות ממחלות לב וכי השפעתה המטיבה מתחזקת בשילוב עם פעילות ספורטיבית קבועה.

המחקר פורסם בכתב העת המדעי האירופי לבריאות הלב, היוצא באוניברסיטת אוקספורד באנגליה
מחברת המאמר הינה תזונאית קלינית, המתמחה במניעת מחלות באמצעות תזונה נכונה
תאריך:  14/08/2008   |   עודכן:  14/08/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עוזי אורנן
קריאה נכונה של מגילת העצמאות מראה כי לא נכון שהביטוי "מדינה יהודית" היה מכוון לאיזו שהיא מחויבות או נאמנות לדת היהודית
יונה לוי גרוסמן
כ-30% מהמים המותפלים מוזרמים חזרה לים ולא לברזים בגלל תכנון לקוי ותקציב    גם מי הנחלים מוזרמים לים ולא לנגב למשל    ברגע שלמנהיגים יהיה אכפת מן המדינה ולא מעיצוב דעת הקהל - תכנון נכון יאפשר מדשאות פורחות וגם מאגרי מים שופעים
יוסף אגמון
לשר המשפטים יש לכאורה ראיות פליליות נגד "כנופיית" בית המשפט העליון    על-מנת להגן על חברו, אהוד אולמרט, הוא מנסה לפצל את תפקיד היועמ"ש ומחפה על מעשי המשפטנים המושחתים שבתורם - נמנעים מלהביא את אולמרט למשפט צדק
עו"ד אלעד סטופל, עו"ד דוד בסון
במסגרת מאמר זה ננסה לתת מענה לשאלה, האם רשות מקומית יכולה להפקיע שטחים הנמצאים בבעלות המדינה, וזאת חרף הוראת סעיף 1 סעיף 1 לחוק יסוד: מקרקעי ישראל, אשר אוסר העברת בעלות במקרקעי ישראל, אשר כידוע מצויות בבעלות המדינה, קק"ל או רשות הפיתוח, כאשר הגוף האחראי על ניהולן הוא המינהל
ד"ר צ'לו רוזנברג
הדריכות של המערכת הפוליטית לקראת בחירות או שינויים במפה הפוליטית גורמת, שוב ושוב, לאובדן הזיכרון של הציבור הרחב בבואו לבחון את המועמדים לראשות הממשלה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il