X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
לקראת עונת הנסיעות של החגים מתקשים הזאטוטים שנותרים בבית להשלים עם הפרידה מהוריהם אפילו ניתוק זמני, ללא הכנה מוקדמת, עלול לגרום אצלם לנזק בלתי הפיך צרור עצות של פסיכולוגית ילדים איך להקדים רפואה למכה צפויה
▪  ▪  ▪
להכין את הילדים לנסיעה, כדי למנוע מהם את טראומה הפרידה

מה עושים עם הילדים כשאבא-אמא יוצאים לחו"ל בלעדיהם? השאלה הנצחית הזאת מעסיקה תמיד את ההורים, ערב-נסיעתם, ובמיוחד עתה, לקראת עונת החגים הממשמשת ובאה. השאלה טורדנית במיוחד כשמדובר בנסיעה בת מספר שבועות.
מסתבר שבכל מקרה כדאי להכין את הילדים מראש לפרידה הצפויה. זו קשה אומנם לכל אחד מאיתנו המבוגרים, אבל אצל ילדים היא קשה שבעתיים. אפילו ניתוק זמני עלול לגרום להם לנזק בלתי הפיך. הסטטיסטיקה התיירותית מלמדת כי הורים רבים נוטים להשאיר את ילדיהם מאחור ועוזבים את הארץ לשבועיים-שלושה, מסיבה זו או אחרת. הצרה היא שלא תמיד משלימים הילדים עם רוע הגזירה שנכפתה עליהם.
הדעת נותנת כי הכנה מוקדמת לנסיעה עשויה להפיג אצלם מתחים מיותרים. בכל מקרה חייבים ההורים עצמם למנוע שינויים דראסטיים בחיי ילדיהם למשך היעדרותם. בסופו של דבר הכל תלוי בגיל הילד. פסיכולוגית הילדים, דפנה צפריר, ממליצה חד-משמעית, שלא לנטוש ילדים בגילאי חצי שנה עד שלוש וחצי. בשנים אלה המשפחה הגרעינית היא מרכז-עולמו של הילד מבחינה התפתחותית. יש לזכור כי בתקופת-חיים זו הוא חסר יכולת להעריך בכלל את משך הזמן, ואם שולפים אותו מהמסגרת הגרעינית, ולו לתקופה קצרה בלבד, מביאים אותו למצב שבו מתערער עמוד התווך של חייו, שהרי הוא אינו מסוגל עדיין לקלוט כי מדובר באובדן זמני בלבד.
סביבה טבעית
במשפחות שבהן קיימת פונקציה אמהית קבועה נוספת, כמו סבתא, למשל, יש אומנם ריכוך-מה של התחושה הזאת, אך עדיין הילד אינו מסוגל להבין לאן נעלמה אמו. לעומת זאת, מגיל שלוש וחצי-ארבע מתחילה להתפתח בילד תפיסה פנימית של מהות ההורה, ללא כל קשר לנוכחותו הפיזית. שימור דמות ההורה אצל הילד מאפשר איפוא ניתוק זמני - לשבועיים-שלושה, ללא פגיעה משמעותית.
בכל מקרה, אם וכאשר מותירים ההורים את הילד מאחור, ממליצה צפריר שהוא יישאר בסביבתו הטבעית, כלומר: שהמטפלים בו יתגוררו בבית ההורים עצמו. חשובה גם נוכחותם של חפצים מוכרים וסביבה חברתית מוכרת, המסייעים להקל על ההתמודדות עם היעדרות ההורים. לדברי צפריר, אם בית הסבתא הוא מקום מוכר לילד ויש לו שם חברים, הרי שהוא זוכה בהפחתה של מימד הזרות והוא יוכל להתמודד ביתר קלות עם מצבו החדש.
כך או אחרת, צפריר ממליצה לערוך יחד עם הילד לוח ובו פירוט המקומות שאליהם מגיעים ההורים, כולל אפשרויות התקשורת השונות. לוח כזה יגביר, לדבריה, את תחושת הביטחון של הילד שההורים נמצאים עדיין, למרות נסיעתם, בטווח-עין. מסתבר שבדרך כלל ילדים אוהבים לסמן בטבלה, על-ידי כוכבים או סימנים אחרים משלהם, את ימי השהות שעברו, ובכך להמחיש כי הזמן הנותר ללא ההורים הוא בסך-הכל מוגבל, בדיוק כמו "טבלת הייאוש" של החיילים בצה"ל.
הורים רבים היוצאים לארצות שמעבר לים, נוהגים לשאול את ילדיהם על משאלותיהם למתנות, מתוך רצון לפצותם. צפריר מטעימה, כי חשוב יותר להשאיר מתנות קטנות וארוזות בבית עצמו, שייפתחו במשך תקופת היעדרותם של ההורים. מעבר להיותן תשורה או פיצוי, מהוות מתנות אלה מקור-תעסוקה חדש, היוצר קשר כלשהו עם ההורים הרחוקים.
מתנות סמליות
צפריר ממליצה לשתף את הילד בהכנות לנסיעה, אם אומנם ידוע עליה מראש. בדרך זו ניתן להשיב לילד על שאלותיו המתעוררות בעקבות הנסיעה הצפויה. במהלך שיחה כזו רצוי, לדבריה, להתייחס במיוחד לחששות ולדאגות שמתעוררים אצל הילד, תוך מאמץ להביא לפתרון הבעיה. המצב חמור לאין שיעור כשמדובר בנסיעת-פתע. או אז יש, לדברי צפריר, לקיים עם הילד שיחה מלב אל לב על החששות הנוצרים אצלו בעקבות הניתוק הצפוי. אליבא דצפריר, חשוב מאוד לדאוג לנוכחותו של גורם יציב בעת היעדרות ההורים. הכוונה לאדם תומך וקבוע שילווה את הילד, ולמנוע ככל האפשר נדידה מדירה לדירה או מדודה לדודה.
בעידן התקשורת המודרנית מומלץ ורצוי, לדעת צפריר, שההורים יטלפנו מפעם לפעם מחו"ל ויפיגו בכך במעט את געגועי הילד. צפריר אפילו מציעה לקבוע מועדים קבועים מראש לתקשורת בין ההורים לילדים.
לדברי צפריר, לא אחת קורה שטיול לחו"ל הופך להיות לסיוט, רק משום שההורים לא ישבו באווירה נינוחה עם ילדיהם טרם נסיעתם, כדי לסכם עימם את הפרטים שיקלו על שהייתם בבית בעת הטיול. ויש לה גם עצה קטנה: לא להגזים בכמות המתנות שמביאים ההורים איתם לילדיהם בשובם הביתה. רוב הילדים פשוט אינם מסוגלים להתמודד עם כמות גדולה של מתנות הנשפכות עליהם בו בזמן. מסתבר שדווקא המתנות הסמליות והקטנות הן שעושות את העבודה והן, בעצם, אלה האהובות עליהם ביותר.

תאריך:  12/09/2008   |   עודכן:  12/09/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
מחשבות על כינוס הרדיו השני שהיה בחיפה
עמוס בן פורת
האיש מושחת אבל זוכה לגלי אהדה עצומים    מה יש באריה דרעי שהפך אותו לאחד האנשים החזקים בישראל ומה התרומה של בית המשפט למעמדו הרם של מייסד ש"ס לשעבר
חגי סרי לוי
אישור הצעת השר פרידמן להגדיר מחדש את סמכויות בית המשפט העליון בנוגע לפסילת חוקים שחוקקה הכנסת חולל מהומה - על מה בדיוק המהומה?
עו"ד דוד בסון
תאבונו של המינהל אינו יודע שובע מהו, ולאחר שהמינהל השלים את פעולת הלאמת קרקעות המדינה (כך ממש!) בכל הנוגע לחכירות החקלאיות, ובכל הנוגע לחכירות של גופים ציבוריים אחרים, החליט המינהל להכניס את ידו גם לכיסם של החוכרים העירוניים
ד"ר רקפת בכרך
דום נשימה בשינה מעלה את לחץ הדם ומגביר את הסיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם ואף למוות פתאומי    ניתן להפחית את הסימפטומים באופן משמעותי ועם הזמן, במקרים רבים, אף לגרום להפסקתם, על-ידי הפחתה משמעותית במשקל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il