X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מאמר ראשון זה עוסק בטכניקות בסיסיות לשליטה ללא הפרעת הציבור
▪  ▪  ▪
בוחרים ראש עיר

ישיבות מועצת עיר
דיוני מועצת עיר אמורים להיות פומביים, פתוחים לקהל הרחב. אמורים. ברמת גן הם מתקיימים בחדר צר מידות, עם מקומות בודדים לקהל הרחב. השמועה אומרת גם כי את מקומות ספורים אלו ממלאים פקידי עירייה, במצוות הממונים עליהם.
פרוטוקולים של דיוני מועצת העיר אמורים להיות פומביים, אך כידוע אין חובת פרסום פרוטוקולים. לעיריית רמת גן אתר אינטרנט מרשים ורחב היקף, אך פרוטוקולים לא תמצא שם, למי נדרשת שקיפות?
ישיבות ועדת בניין עיר
וועדה זו רגישה במיוחד, בהיותה עוסקת במתן היתרי בנייה ששוויים מיליונים רבים. דווקא בוועדה זו יש חשיבות רבה לעבודת האופוזיציה, לוודא כי רק שיקולי טובת הציבור משפיעים, ופוטנציאל ההשחתה הקיים בוועדה לא מתממש.
חבר בוועדה מטעם האופוזיציה הינו מתנדב שאין בידו כלים לבצע את שליחותו, ככל שיתאמץ. אין לו עוזרים, אין לו תקציב, אין לו עזרה או ייעוץ. יומיים-שלושה לפני כל ישיבה יקבל ערימה של חומר לעיון, ונשאר לו יום-יומיים לעבור על כל החומר, לבקש (ולפעמים לקבל) הבהרות, וללמוד את החומר בלילות, שהרי הוא אדם העובד לפרנסתו.
גם פרוטוקולים של דיוני וועדת בנין ה העיר אמורים להיות פומביים, אך כידוע אין חובת פרסום פרוטוקולים. בשנית, לעיריית רמת גן אתר אינטרנט מרשים ורחב היקף, אך פרוטוקולים לא תמצא שם, מדוע להקל על הציבור?
עיתונות מקומית
העיתונות המקומית מוציאה שם רע למונח עיתונות. כמות הפרסום של העירייה במקומון מטילה ספק גדול אם יעיז לפרסם משהו כנגד העירייה או ראש העיר, שמא יאבד חלק ניכר מהכנסתו. כך נשארנו עם מקומון שאינו אלא עיתון נוסח פראבדה, כזה שמספר לנו כמה טוב לחיות בעיר, מתובל בקצת רכילות, ולעיתים, לאיזון, איזו ביקורת שממילא אינה בגדר חדשות. "פראבדה" ברוסית זה אמת, אך לא בהכרח רק האמת וכל האמת.
זכות לתת שרות
באתר האינטרנט של עיריית רמת-גן קיים דף שכותרתו "זכות לתת שרות", ולהלן רשימת סעיפיו תחת הכותרת "אני מתענין ב:": ארועים מיוחדים, הודעות הדובר, המקהלה הקאמרית רמת-גן, הצגות ומופעים, השכלת מבוגרים, התזמורת הקאמרית הישראלית רמת-גן ועוד ועוד...
נחשו: מה אין? צדקתם. לא מוצע כל מידע על ניהול העיר, דרכי קבלת החלטות, תוכניות פתוח, מידע על שימוש בתקציב העיר וכו'. בקיצור, מדובר על מידע מגוון כל עוד אינך מתעניין מה עושה העירייה עם כספך.
ועוד על "שרות", מאתר מחלקת הנדסה: "מידע תכנוני כללי על-פי תוכניות תכנון עיר: תוכניות תכנון עיר קובעות את שימושי הקרקע, זכויות הבניה ותנאי הבניה והפיתוח באיזורי העיר השונים. התוכניות העומדות לעיון הציבור הן: תוכניות תכנון עיר מאושרות ותוכניות תכנון עיר מופקדות. ניתן לעיין בתוכניות תכנון עיר, ללא תשלום, במשרדי המחלקה לתכנון העיר בשעות קבלת הקהל."
כלומר כדי לראות מה העירייה מתכננת, עלי להפסיד חצי יום עבודה. לחילופין יצוץ לידי יום אחד מגדל בן שלושים קומות, ולמה שאהיה מופתע?
נבקר בדף "נושאים ברשות" ונראה מבחר נושאי חינוך ותרבות, ספורט ודת, ועוד... פראבדה במיטבו. תכנון ארבע עשר פרויקטי בנייה של עשרים ושלושים קומות שיחנקו את העיר - הס מלהזכיר. זה לא נושא חשוב ברשות.
L'État, c'est moi
משפט זה ("המדינה - זה אני") המיוחס למלך צרפת לואי ה-14, מבטא היטב דרך ניהול העיר, דרך שבה הילידים לא אמורים להתערב בעבודת נבחרי הציבור, ורצוי גם שלא ידעו יותר מדי.
המאמר הקודם "קריאה למעורבות" עסק בחוסר הדמוקרטיה שברשויות מקומיות וקרא ליתר מעורבות הציבור. המאמר הבא יעסוק במאבקי הרשות נגד תושביה, שכל מה שרצו הוא שהחוק יכובד.

תאריך:  26/10/2008   |   עודכן:  26/10/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לקראת הבחירות ברמת גן
תגובות  [ 9 ] מוצגות  [ 9 ]  כתוב תגובה 
1
בחירות ברמת גן
יוא"ב  |  26/10/08 18:53
 
- אין המלצה על מועמדים
איתן גנור  |  26/10/08 19:27
2
כל מילה בסלע - בר הביתה ל"ת
אוגי  |  27/10/08 16:18
3
רמת גן מנוהלת כמו עסק פרטי של
איתן1  |  27/10/08 19:44
4
פרויקט בניה בשיכון הותיקים
לילך3  |  28/10/08 11:20
5
העסק ביש בותיקים יוצר מועקה
המזכיר  |  28/10/08 18:10
6
רק זינגר יחזיר את רמת גן לתושב
מימי  |  30/10/08 15:20
 
- הכל עורבא פרח. אחר כך שוכחים.. ל"ת
ח"פ  |  11/11/08 11:13
7
תזכורת חשובה
דני יוסף כהן  |  9/11/08 17:42
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ניסים פרץ
מתוך קטלוג הצבעים הקיימים, ניתן למצוא עשרות של גוונים המבוססים על פיגמנטים חומים בכל מיני וריאציות של ערבוב ותערובות איתן ניתן ליצור צבע אחיד ומפתה, מלא ברק ובעיקר שמשדר טבעיות ורוגע
עו"ד חיים קליר
רבים מבין אלה הרוכשים ביטוח לדירתם, רוכשים גם כיסוי לנזקי מים. אלא שהכיסוי ניתן בפועל על-ידי ספק שירות מטעם חברת הביטוח. במקרים רבים עבודתו של הספק לא מקצועית, בלשון המעטה, והוא גורם נזק למבוטחים. מהי אחריותה של חברת הביטוח למחדלי ספק שירות זה?
אורנה מרקוס בן-צבי
אפשר לבכות את מצבנו ולתור את הגורמים האשמים, אך אין בכך כל תועלת. במקום זאת - יש להעמיד את הקניית ערכי האנושיות (הומניזם) בראש סדר העדיפויות הלאומי
יואב יצחק
אופן ניהול המו"מ והכישלון המחפיר להקים ממשלה מעידים כי אין לה את הכישורים המתאימים לנהל את ענייני המדינה    כלי התקשורת כשלו שוב בכך שהריצו את לבני משל הייתה התקווה הלבנה
אלון מרום
בשיאו זכה רה"מ אולמרט לתמיכת 99 ח"כים, מי מבפנים מי מבחוץ    הליכוד והאיחוד הלאומי הן המפלגות היחידות איתן לא שיתף פעולה בשום שלב    זהו פוטנציאל תמיכה אדיר ובדוק בכנסת הנוכחית, וחלומו של כל מקים ממשלה    אך בדברי ימי המו"מ ירשם בוודאי שציפי לבני החמיצה שער בלי שוער
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il