קיימים שני מקורות למימון הבחירות לרשויות המקומיות: מימון מדינה ומימון מכספי תרומות. בנוסף ניתן ליטול הלוואות בהתאם למגבלות שבחוק ולכללים שקבע מבקר המדינה לגבי ריבית ראויה (כדי שההלוואה לא תחשב תרומה אסורה).
למימון מדינה זכאית כל סיעה במועצה היוצאת המגישה שוב מועמדות וכל רשימת מועמדים חדשה (שימו לב - כל רשימה שלא יוצגה במועצת הישוב היוצאת - נחשבת לרשימה חדשה גם אם התמודדה בעבר ולא הצליחה להכניס מועמדים).
לכל רשימת מועמדים מגיע מימון לפי מספר המנדטים במועצה שתזכה בו בפועל בבחירות. אולם, קבלת המימון אינה אוטומטית ומחייבת הגשת טופס בקשת מימון מראש ובמועד הנכון, שהינו החל מ-59 יום לפני הבחירות אך לא יאוחר מאשר 5 ימים לאחר הבחירות (טופס צהוב לסיעה יוצאת, טופס ורוד לרשימה חדשה). אם לא תוגש בקשה עד למועד הקבוע בחוק - לא תזכה הרשימה במימון גם אם תזכה במנדטים.
לטופס יש לצרף אישור עו"ד, אישור רואה חשבון (לכן יש לשכור שרותי שני נושאי תפקיד אלו לפני הגשת הטופס) ולמלא פרטי חשבון בנק (יש לפתוח חשבון בנק נפרד בטרם הגשת הטופס, בו יתנהלו כל הפעולות הכספיות של הרשימה, לרבות תרומות, רישום הוצאות וכו').
מכיוון שמרבית בקשות המימון מוגשות בטרם הבחירות וידיעת תוצאות האמת לפיהן יחושב סכום המימון המדויק, זכאית כל רשימה למקדמת מימון של 60% מסכום המימון למנדט באותו ישוב, בתנאי שביקשה זאת במפורש בטופס בקשת המימון והפקידה ערבות בגובה 60% אלו וכן ערבות בנקאית בגובה 10% מהמקדמה שקיבלה. סיעה קיימת-תקבל מקדמה בסך 60% ממימון לפי מספר המנדטים במועצה היוצאת. רשימה חדשה - מקדמה של 60% משווי מנדט אחד.
חישוב המימון הכולל המגיע לכל סיעה הינו כדלקמן: חוק רשויות מקומיות (מימון בחירות) קובע סכום ארצי אחיד בגין כל בעל זכות בחירה לרשות. הסכום כיום הינו 42 ש"ח. מכפילים סכום זה במספר בעלי זכות הבחירה בישוב. בישוב בו 1,000 בוחרים - הסכום המקסימלי למימון הינו 42,000 ש"ח. לקביעת המימון לכל מנדט - מחלקים את הסכום המקסימלי למימון -למספר חברי המועצה. אם לישוב יש 10 מקומות במועצה - משמע כי כל מנדט שווה 4,200 ש"ח. רשימה שתזכה בשני מנדטים - זכאית ל-8,400 ש"ח וכו'.