יום ההכרעה - 11.11.08 - קרוב מתמיד.
כעת, כל מועמד משתדל לתת את כל מה שיש לו ולעשות את כל מה שניתן - במסגרת החוק כמובן, כדי להביא את הבוחרים אל הקלפי ולגרום להם להצביע עבורו.
להלן מספר עצות של הרגע האחרון.
תעמולה:
1. אל תפרסמו בעמודי המקומונים מודעות בחירות בהיקף העולה על המותר בחוק, רק משום שמתחריכם עושים זאת. ממילא עיני הקורא מדלגות על עמודי המודעות, כי ברור לכל שאלו מודעות "מטעם". אל תסתבכו בעבירות על חוקי התעמולה ואל תיתנו למתחריכם עילה לבקש צווי מניעה שיקנו להם נקודות ברגע האחרון ויציגו אתכם כנואשים ופורעי חוק. המתלבטים קוראים את הכתבות עצמן, הנתפסות כאובייקטיביות. לכן, חשוב בהרבה שפעילותכם החיובית תסוקר במסגרת הכתבות הללו.
מימון:
2. 15.11.08 הינו המועד האחרון להגשת בקשת מימון (טופס צהוב לסיעה יוצאת טופס ורוד לרשימה חדשה). לא הגשתם במועד - לא תקבלו מימון (גם אם זכיתם במנדטים).
3. גם אם קופתכם כבר ריקה - הקפידו עד הרגע האחרון על כל כללי המימון החוקי. זכרו כי חל איסור על קבלת תרומה מתאגיד ושותפות רשומה בישראל או בחו"ל, תרומה מתושב חוץ, תרומה מקטין, תרומה בעילום שם, לרבות תרומה שניתנה על-ידי מי שזהותו ומענו לא אומתו על-ידי המועמד.
4. עוד חשוב לזכור כי תרומה אינה רק בכסף אלא גם באספקת טובין, העמדת משאבים, העמדת נכסים או מתן שירותים, וכי שווי התרומה נגזר משווי הנכסים או השירותים וכפוף אף הוא לתקרה שבחוק לתרומת יחיד. עם זאת, התנדבות, כגון; חלוקת חומר הסברה, אירוח חוגי בית, הסעת מצביעים - אינה נחשבת תרומה. התנדבות למתן שירות מקצועי שהוא במסגרת העיסוק הקבוע - נחשבת תרומה.
5. הרצון להסיע כמה שיותר בוחרים אל הקלפי הוא חשוב מאוד אך אסור שיגרום לכם לעבור על החוק. שלמו עבור הרכבים וכוח האדם מכספי המימון הלגיטימיים. בקשו ממתנדבים להסיע ברכבם הפרטי. אל תתפתו לקבל מתומכים בעלי חברות תרומות בדרך של העמדת צי הרכב של החברה ועובדיה - ששוויים גבוה בהרבה מסכומי התרומה המותרים בחוק.
6. אל תיטלו הלוואה או ערבות אלא רק אם בכוונתכם לתת עמלה בשווי כלכלי ראוי (לפחות 4 אחוז לפי קביעת מבקר המדינה) שכן הלוואה שלא הוחזרה או ערבות שמומשה או שניתנו ללא עמלה - ייחשבו כתרומה.
הסכמים פוליטיים
7. אם אתם מנסים להעביר מתחרים לצדכם ולשם כך מנהלים עוד לפני הבחירות מו"מ עם רשימות אחרות במטרה להגיע להסכם פוליטי, זיכרו כי הסכם כזה חייב להיעשות לפי הוראות החוק, לרבות הוראות היועץ המשפטי לממשלה ומבקר המדינה. יש הבטחות שאפשר להבטיח לגבי משרה של "נבחר ציבור" אך לא לגבי משרה של עובד ציבור בשכר.
בהצלחה.