X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
על-רקע החלטת בג"צ לפנות לאלתר את "בית המריבה" בחברון; ומאידך החלטת שופטי בית המשפט העליון - החברים בוועדה לבחירת שופטים - שלא להתייצב לדיוני הוועדה, עד לכינון ממשלה חדשה; מצאתי לנכון לדון באסור ובמותר בעת ממשלת מעבר מכתב גלוי לנשיאת בית המשפט העליון ויתר השופטים שם
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]

לכבוד נשיאת בית המשפט העליון, ויתר שופטי בית משפט זה.
מעולם לא הסתרתי את דעותיי לרבות בענייני חוץ, ביטחון, פנים, חברה וכלכלה.
אולם, אני מסרב לתייג עצמי בתווית פוליטית, שכן מאז 1980, איני חבר באף מפלגה (עקב תיעוב והתנגדות לשיטה הפוליטית הקיימת, שבה המפלגות השתלטו על העם ועל כספו, לאחר גניבת השלטון בשנת 1949, עם פיזור "האסיפה המכוננת"); לכן, אני מגדיר עצמי כיהודי, ומכאן גוזר את דעותיי בכל הנוגע לעולם החיצוני והפנימי (קרי - נאבק למען זהות עברית למדינת ישראל, ומתנגד חריף לקפיטליזם חזירי).
אולם, פנייתי - דנן, אינה פועל יוצא מדעותיי "הפוליטיות", אלא אך ורק על בסיס תורת המשפט הישראלי, הבינלאומי וכללי הצדק הטבעי.
אין חולק כי "האסיפה המכוננת" שנבחרה עם הקמת המדינה, פיזרה עצמה שלא כחוק, והייתה מנועה מלהכריז על עצמה כ"כנסת הראשונה".
ולפיכך, יש מחלוקת אם הכנסות שנבחרו אחר-כך, היו רשאיות לחוקק חוקה או "מיני-חוקה"; השופט (בדימ.) מ. חשין, סבר כי הדבר אסור והסמכות שמורה רק ל"אסיפה מכוננת" שתיבחר במיוחד לצורך כך (ראו הלכת מזרחי נ' מגדל); והצדק עימו!
אין חולק כי במגילת העצמאות אין אזכור להיותנו מדינה דמוקרטית, אלא רק יהודית, ולא בכדי כך נעשה!
לכן, הכנסת הייתה מנועה מלקבוע בחוק יסוד: "כבוד האדם וחירותו", כי אנו מדינה יהודית-דמוקרטית; שכן בכך יש "מיני-חוקה" וגם סתירה למגילת העצמאות (זו סמכות השמורה רק ל"אסיפה מכוננת").
מגילת העצמאות אינה מסמך הצהרתי אלא קונסטיטוציוני, שכן מכוחו נעשו הפקודות הראשונות, שלפיהן נבחרה "האסיפה המכוננת" בשנת 1949, ואושרה מערכת בתי-המשפט, ששימשו את השלטון הבריטי בארץ ישראל.
לכן, בג"צ היה מנוע מלקבוע כי מגילת העצמאות הינה רק מסמך דקלרטיבי, ולכן ניתן לשנותה.
כל עוד "אסיפה מכוננת" - שנבחרה ככזו - לא חוקקה חוקה או מעין חוקה (בכל הנוגע לסדרי שלטון ומשפט), לאף גורם אין זכות לשנות ו/או לפרש את האמור במגילת העצמאות!
אין חולק כי ישנה סתירה פנימית (לפחות אצל רבים) במינוח: מדינה יהודית ודמוקרטית, והא-ראייה: טענת המגזר הערבי בישראל, שאם ישראל הינה דמוקרטית, אזי יש לבטל את "חוק השבות" ולכונן מדינת כל אזרחיה!
בג"צ (ואף בית משפט אחר) מנוע מלדון בנושאים הקשורים לענייני חוץ וביטחון, שכן אלו הינם אינטרסים קיומיים, וככאלו - אמורים להיות מוחלטים אך ורק על-ידי ממשל שנבחר כדין! (קרי - על-פי שיטת שלטון שנחקקה על-ידי אסיפה מכוננת).
באף מדינה נאורה, בית המשפט העליון לא דן ולא הכריע בנושאים כפי שבג"צ התיר לעצמו: חיבור חשמל לעזה; תוואי גדר ההפרדה ביו"ש; סוגי נשק ופצצות המותרים בעת מלחמה וכדומה.
אין חולק כי מדינת ישראל, הוכרה על-ידי אומות העולם, בהחלטת האו"ם מיום 29.11.47, ולפיה: בשטח שבין הים לירדן, תוקמנה שתי מדינות: יהודית וערבית, כאשר הראשונה תהיה בית לאומי לעם היהודי בלבד!
אולם, הערבים שחיו בארץ וכל מדינות ערב, סירבו להכיר בהחלטה זו, תקפו בנשק את היישוב היהודי, במטרה לאיין את החלטת האו"ם ולהשמיד את היהודים.
אין חולק, כי העולם הנאור לא עשה דבר כדי למנוע את מלחמת השמד הנ"ל, ואילו הערבים היו מנצחים, האו"ם היה משלים עם כך ואף ספינה לא הייתה נשלחת לארץ כדי למלט יהודים!
לכן, לנו אין מחוייבות למימוש החלטה זו - כיום, אלא - נהפוך הוא!
גם אם נניח כי לבג"צ מותר לפסוק בנושאי חוץ וביטחון (וזה אסור), אזי - הנר המשפטי שלרגליו, אמור להיות רק סעיף 2 דלעיל! קרי - מדינת ישראל נועדה לעם היהודי, ויש לשמור מכל משמר את האינטרס הקיומי ואת הזהות היהודית של המדינה. כל שיקול אחר - הינו זר, פסול ולא חוקי! קל וחומר שפסיקה נוגדת, אסורה בתקופת ממשלת מעבר!
לאור הנ"ל, נבחן את פסיקת הבג"צ והתנהלות שופטי בית המשפט העליון, בכל הקשור להחלטות הממשלה ופסקי-דין מערכת בתי-המשפט, בתקופה שבה מכהנת ממשלת מעבר.
אני מסכים לקביעה העקרונית של השופטים החברים כיום בוועדה לבחירת שופטים (ה"ה: דורית ביניש, אדמונד לוי ואיילה פרוקצ'יה) כי בתקופת מעבר, אין לקבוע ולהחליט בנושאים עקרוניים, ואין למנות מינויים חשובים; ולכן - ראוי היה שלא לכנס כעת את הוועדה לבחירת שופטים (כפי שדרש שר המשפטים, פרופ' פרידמן), כדי לבחור שופטים חדשים ו/או לקדם שופטים נוכחיים!
אולם, קביעה שכזו, מחייבת בכל הרבדים של השלטון, ולכן: ממשלת מעבר מנועה מלהכריע בדברים עקרוניים (למעט אם נולד צורך קיומי, כגון מלחמה או איום במלחמה), וגם מנועה מלמנות אנשי מפתח.
אם הקביעה העקרונית הנ"ל, לא חלה בכל המישורים של השלטון הזמני, אזי זכותה של הוועדה לבחירת שופטים, להתכנס ולבחור שופטים, גם בנוכחות של רוב חבריה (ולא במינימום הנדרש, שהינו 7).
דהיינו, לא ייתכן כי קביעה עקרונית שכזו, תחול רק במישור שבו יש אינטרס ברור לשופטים החברים בוועדה הנ"ל (קרי - למנוע מיתר חברי הוועדה, לבחור במועמדים מסויימים!), ואילו - הזרוע המבצעת (הממשלה) תמשיך בפעילותה ותחליט כאילו אינה זמנית!
במסגרת האיפוק הכפוי על כל זרועות השלטון (והיום גם על הכנסת, שכן זו הסכימה לפזר עצמה ולקבוע מועד בחירות לכנסת ה-18), חל גם איפוק וריסון בפסיקה - ובעיקר של בית המשפט העליון - שעניינה נושאים פוליטיים-מדיניים.
לכן, בג"צ היה מנוע מלחייב את המחזיקים "בבית המריבה" בחברון, לפנותו לאלתר, אלא לאפשר לשלטון שייבחר בפברואר 2009, לדון ולקבוע עמדתו; ומאידך - אסור היה לפרקליטות המדינה לדרוש פינוי המחזיקים בבניין - לאלתר.
(קל-וחומר, כאשר עניין זכות הבעלות תלוי ועומד בפני בית המשפט המחוזי בירושלים!)
למיטב זכרוני, לא קרה כי בית משפט חייב מחזיק בנדל"ן - לפנותו, למרות ששאלת הבעלות טרם נפתרה, ולמרות שאין חולק כי לכאורה, למחזיק הנוכחי זכות להיחשב כבעלים!
אין חולק כי שאלת הבעלות והחזקה "בבית המריבה", הפכה לסלע מחלוקת פוליטית ומדינית, בין השמאל לימין, ובין הציבור המגדיר עצמו יהודי, ובין ציבור הרוצה "מדינת כל אזרחיה", ובין מדינת ישראל ובין הרשות הפלשתינית.
לכן - אסור היה על בג"צ לקבוע כעת בשאלת החזקה הזמנית! (וכמובן שאסור היה על היועץ המשפטי לממשלה לדרוש מבג"צ פינוי מיידי של המחזיקים בבניין).
מבלי לגרוע מהאמור, לא היה ראוי כי הרכב השופטים שפסק על פינוי לאלתר, יכלול שופט ערבי (סלים ג'ובראן) ושופטת הידועה באג'נדה הפוליטית שלה (איילה פרוקצ'יה); ואם הוחלט לכלול הרכב זה, אזי כחלק ממותב בן 7 שופטים, או יותר! בזמנו, בארה"ב, נתנו לשופט יהודי לשפוט את בני הזוג היהודי, אתל ויוליוס רוזנברג, ולגזור דינם למוות; וכאן עושים דבר דומה (קרי - מה ששופט ערבי יחליט, הדבר ישמש כנגדו מצד חלק מסוים בציבור; לכן אסור היה להעמידו במצב שכזה).
הא-ראייה להיגיון המשפטי אשר בטענתי, הינו כוונת שר האוצר להודיע לציבור על החלטתו בדבר הזרמת 20-15 מיליארד שקלים, לעצירת המשבר הכלכלי-פיננסי, מבלי לקבל אישור לכך מוועדת הכספים של הכנסת; בנימוק - כי בהרכב הנוכחי של ועדת הכספים ועקב הבחירות שבפתח, אין סיכוי כי הצעת האוצר תתקבל! (רק עקב הוראת רארש הממשלה, הכרזת שר האוצר נדחתה, כדי להביאה תחילה בפני הקאבינט הכלכלי בממשלה).
ראו את האבסורד באירוע הנ"ל: שר האוצר מתעתד להזרים ו/או להסיט מהתקציב הנוכחי, סכום עתק, למטרות אחרות, מבלי שהדבר אושר על-ידי המחוקק! תקציב שנתי מאושר בדרך של חקיקה, לכן כיצד משנים ללא אקט חקיקתי?! משמע, שר האוצר סבור, כי אם שופטי בית המשפט העליון, עושים דין לעצמם (קרי - השבתת הוועדה לבחירת שופטים), אזי גם הוא רשאי לשנות את התקציב, ולהעביר הר של כספים לעניין אחר, בנימוק שונה לחלוטין.
דהיינו, לא כי אנו בתקופת מעבר, אלא עקב הזמניות, אין סיכוי כי המחוקק יסכים להצעתו, לכן השר מדלג על המחוקק! זהו אבסורד, אך שר האוצר אינו מתבייש בכך! במדינה קטנה הנקראת ארה"ב, הממשל לא העז להקציב כסף לעצירת המשבר ללא אישור הקונגרס, אך אצלנו זה "חוקי"!
לאור הבסיס המשפטי דלעיל, ולאור כללי הצדק הטבעי, וכדי למנוע שסע בעם ושפיכות דמים בחברון, אני קורא לנשיאת בית המשפט העליון וחבריה - השופטים, להקפיא את הקיים; ולא - זכותם של המחזיקים בבית המריבה לסרב לפינוי, ללא קשר לשאלת הבעלות, אלא אך ורק לאור האיפה-ואיפה שנעשתה על-ידי בית המשפט העליון. קרי - אם חוקי להקפיא בחירת שופטים עקב ממשלת מעבר, אזי יש להקפיא כל עניין עקרוני; ואם אסור להקפיא, אזי חובה לבחור שופטים חדשים -כעת, על-ידי ההרכב הנוכחי של הוועדה לבחירת שופטים.

תאריך:  17/11/2008   |   עודכן:  17/11/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האסור והמותר בעת ממשלת מעבר
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
תקרא את כל המגילה
קרקונסקי  |  17/11/08 18:41
2
מגיב 1 דווקא אתה מחזק עמדתו
לא נכון  |  17/11/08 23:09
3
ייפול על אזניים ערלות !
ישמעאל  |  18/11/08 05:29
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שבתאי עזריאל
אנחנו כאן מורגלים במאמרי שצף-קצף על... ה-כ-ל! מצד שני, לעתים אנו נתקלים בשירות לציבור הראוי לכל שבח. ב-5.10.08 כתבתי לעיריית רמת-גן שמעברי החצייה לאוניברסיטת בר-אילן אינם נגישים לנכים. ב-5.11.08, המדרכות הונמכו בשישה מקומות
ד"ר אלכסנדר קונדריאה
שלפוחית רגיזה איננה מחלה, אלה מצב של הדרדרות בתפקוד כיס השתן הגורמים לפגיעה באיכות החיים    אין במצב זה סכנות בריאותיות או סימנים של מחלה קשה כלשהי, אלא פגיעה תפקודית בלבד
עדי פלאוט
כיצד חוק התקשורת החדש משנה את תחום קידום המכירות? החוק החדש, הקיצוני ביותר בעולם, ייכנס לתוקף בתחילת דצמבר 2008 והוא מגביל את קהילת העסקים בצורה משמעותית
רות פורסטר
שם המפלגה החדשה אשר עתידה לקום על-מנת להחזיר את מר דרעי לחיים הפוליטיים, מגוחך, ונקווה כי בעיקר לא יהיה מעשי   
קלון אינו יכול להימחק או להיעלם
עו"ד אברהם פכטר
המנטרות: "החזון מדיני והביטחוני של הליכוד" ו"יוזמה מדינית" - חוזרות בגדול. ככל שהבחירות יתחממו, כך נשמע יותר ויותר את הקלישאות השחוקות הפוליטיות האלו. החזון המדיני והפוליטי של הליכוד - גבולות בטוחים בני הגנה, מדינה יהודית ציונית דמוקרטית משגשגת. קיימת עדיין גם האופציה של "תוכנית אלון". תתפלאו, כן! הליכוד יכול
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il