ההכנה פשוטה במיוחד: הרתיחו סיר מים חמים והמליחו קלות. אל המים החמים הוסיפו את הכמות הרצויה ובשלו אותה במצב רתיחה כשלוש עד חמש דקות בלבד. מעבר לכך, הבישול עלול להרוס את הפולים, להפכם לרכים מדי ולפגוע בטעמם. שלו את הפולים מן הסיר בעזרת מסננת והניחו אותם על צלחת גדולה על-מנת שיתקררו מעט. להנאה מושלמת, יש להוסיף כעת מלח ים גס משובח. תוכלו להשיג כזה במרבית הסופרמרקטים כיום. תנו לפולים לנוח עוד דקה ולספוג את המלח. יש לקלף אותם תוך כדי אכילה. אין לאכול את הקליפה. בדיוק כמו באפונת תרמילים. הטעם נהדר, הערכים התזונתיים גבוהים, הנאה דיאטטית מושלמת.
|
היתרונות הבריאים של הסויה
|
|
ובכן, הסויה מכילה בתוכה לציטין המסייע באיזון כולסטרול בגוף וידוע כבעל תכונות טובות במניעת טרשת העורקים. הלציטין הוא מרכיב חשוב גם בתהליך ההרזיה, שכן הוא מסייע בפירוק שומנים ותורם לירידה במשקל. כמו-כן, מכילה הסויה גם כולין ואינוזיטול, רכיבים אשר משפרים את הזיכרון ותורמים להעברת מסרים במערכת העצבים. חלבון הסויה מכיל גם ספונינים, רכיב בעל השפעה חזקה וטובה במניעת מחלות סרטן ומחלות לב. הפיטואסטרוגן המצוי גם הוא ברכיבי פולי הסויה הוא בעל השפעה טובה על המערכת ההורמונלית של נשים, מסייע להסדרת המחזור, מקל על תופעות גיל המעבר ומונע את דלדול העצם.
|
האדממה מציעה לנו את פולי הסויה בצורה הקרובה ביותר לרכיב הטבעי והלא מעובד. מדובר במוצר חדשני בתחום שהיה רדום במשך שנים. התרגלנו לקבל את פולי הסויה רק במצב מעובד, כלומר מיובשים וטחונים לקמח מהם צרכנו את מזונות הסויה שלנו. האדממה, על פשטות ההכנה שלה, מציעה לנו לקבל את המוצר הטבעי באופן הקרוב ביותר לטבע. הפולים הטריים מוקפאים בשיטות מתקדמות זמן קצר לאחר קטיפתם, באופן שמשמר את המינרלים הרבים שבהם ומאפשר תנועה טרייה שלהם אל עבר המקפיא שלנו ומשם לאחר הפשרה קצרה אל המטבח. מבחינה קלורית, מדובר בערכים סבירים למדי: האדממה מכילה כ-123 קלוריות לכל 100 גרם של ירק מקולף, כ-13 גרם חלבונים וכ-6 גרם פחמימות לכל 100 גרם של מוצר.
|
|