למטבח הפרסי, כפי שהוא מוכר בארץ, כבר יצא מוניטין רב, ולא בכדי. תבשיליו, המבוססים על טהרת הירק והפרי, שופעים, תודות לתיבולם העשיר, לא רק ויטמינים, אלא גם פיקנטיות רבה.
אל מעדניו המיוחדים של המטבח האסלי הזה התוודענו במסעדת "גוהר" (רחוב התע"ש 26), שבאזור התעשיה של כפר סבא - מסעדה קטנה ומטריפה, הכי אתנית בעיר, שכבר שמונה שנים תמימות מופקדים עליה רחל נורליאן ובנה יוסי, המנהלים אותה ביד רמה.
המבחר המגוון של המעדנים הפרסיים ב"גוהר" מתבשל כולו בסירים קטנים ושומר בכך על טעמו הייחודי. התפריט המוצע כולל את מיטב התבשילים, העשויים בסגנון הפרסי המסורתי, שמן הסתם אפילו המלך אחשוורוש והמלכה אסתר לא היו בוחלים בהם בזמנם.
פתיח מהמם פתחנו במרק הגונדי-ברוג'י, ששום מטבח פרסי אינו מתפקד בלעדיו. הוא הכיל כופתאה עסיסית, גדולת-ממדים, ששחתה לה, יחד עם נתחי-עוף טעימים, בציר-בשר. כל הכבודה הזאת התבשלה לה, שעות ארוכות, בתנור.
לצד הכרוב הממולא נחו להם, מעדנות, בטטות נימוחות, קישואים וכרובית מבושלים, כשבקערה נפרדת וגדושה הוגש אחר כבוד אורז פרסי, מעורב בנתחים קטנים של עוף פיקנטי. קעריות קטנות נוספות הכילו חומוס אסלי, בנוסח פרסי, פיסות כרוב ירוק וחמוצים. את כל המעדנים האלה שטפנו בקנקן לימונדה טרייה שנסחטה במקום.
בשולחן הסמוך התענגו יושביו על "סולם יעקב" - נתח עגל מיושן, מבושל ביין, עם שזיפים. המדובר במנה פרסית חגיגית, המתבשלת שעות ארוכות בניחוח כמון וקינמון. והיה שם גם, מה שקרוי, חורשת אלו - תבשיל בשר-בקר, עם סלק ושזיפים, כשכל המרקם שוחה ברוטב רימונים.
סיפא הולם על קינוח ויתרנו הפעם, באשר הפרסים אינם מצטיינים דווקא בקינוחים מיוחדים משלהם, מה גם שהארוחה העשירה שלנו כבר הכילה, ממילא, כל מה שרק ניתן לבקש. לסיפא הסתפקנו, לכן, בספלון אספרסו מהביל, שהיה ספוג כולו ריח ניחוח. תמורת הארוחה לשניים שילמנו מחיר של מיתון: 147 שקל. היה זה גם הרגע שבו גמרנו אומר לשוב, מהר ככל האפשר, ל"גוהר", ולו יהיה זה על אפו וחמתו של אחמדינג'אד.