לכל מסעדה יש, מטבע הדברים, ייחוד משלה, שדווקא בו היא מתמחה: יש כזו שתפארתה על ארוחת הבוקר; יש ששמה את הדגש על המרק של הצהריים, או על הסלטים; ויש כזו שהעיקרית שלה היא זו שנותנת הטון; יש שה"מאסטר-פיס" שלה הוא דווקא הקינוח, ויש גם מסעדה שמצטיינת בשירות מעולה במיוחד, ולעומתה כזו, שמתגאה בשירותים המבהיקים שלה.
על כולן תבוא, כמובן, הברכה. בסופו של דבר, התחרות על רמה גבוהה של טיב ואיכות היא מעניינו של כל סועד באשר הוא. כמבקרי-מסעדות מושבעים הלכנו, איפוא, לבדוק מיהי המסעדה המצטיינת במיוחד בתחום שלה, וזה מה שהעלינו בחכתנו:
את ארוחת הבוקר הטובה ביותר מצאנו ב
"הגנס" שברמת השרון (משה סנה 199). תחת הכותרת, "כמו שאתה אוהב", אפשר ליהנות כאן, בישיבה מרווחת בפרדס מקורה, ממבחר עשיר ומגוון של ביצים, כמו שקשוקה עסיסית, עם כוסברה ובצל; ביצים עלומות על תרד חלוט; פטריות, גבינת אמנטל ובצל; סלטים למיניהם, קרם יוגורט וגלידת לימון, מוזלי תוצרת בית, פירות טריים ודבש, לחם כפרי, עוגת גזר ביתית, קרואסון במילוי קרם-שקדים, שתייה חמה ומיץ טבעי. ארוחה שממלאת את הבטן לכל היום. בסך-הכל 60 שקל.
את מרק הצהריים הטוב ביותר גילינו ב
"ג'ויה" שבהרצליה (רחוב שנקר 9). מרק הריבוליטה הינו ארוחה בפני עצמה. זהו נזיד-איכרים סמיך, המורכב מטעמים דומיננטיים של שעועית וכרוב שחור, ירקות ושמן-זית. להיט אמיתי ומשביע מאין כמוהו לימי החורף. 34 שקל.
הכי טוב את הפיצה הטובה ביותר חשפנו ב
"אמורה מיו" התל אביבית (אבן גבירול 100). כאן אפשר לבחור בין פיצה מרגריטה, לבין פיצה נפולי, או זו של ארבע גבינות. המחיר: 51 שקל. ארוחה פיקנטית ומשביעה כשלעצמה.
מי שלהוט על פלפל ממולא, כדאי שישים פעמיו ל
"שרה" שביפו (רחוב יהודה הימית 2). לפלפל הזה, נוסח בולגריה, אין בארץ מתחרה. אפילו לא בארץ-מוצאו. הפלפל המושחם, מטוגן בשמן עמוק, ממולא בגבינה לבנה ועדינה. מנה של שני פלפלים גדולים כאלה, נימוחים בפה, עולה 26 שקל.
ארוחה שלמה ומצויינת, של מנות ראשונות בלבד, אפשר לאכול ב
"דוזאן" שבחיפה (בן-גוריון 35), על טהרת המטבח הלבנוני: עלי גפן, קובה, סביחה (בצק-עלים עגלגל במילוי בשר, בצל וצנובר); סמבוסק בשר או גבינה. 60 שקל לארוחה כיד המלך.
מבין המנות העיקריות לא הצליחה אף מסעדה להתחרות ב
"מל ומישל" התל אביבית (בן-יהודה 155). המדובר בנתח בשר-סינטה, ביישון ביתי - מעדן של ממש. 86 שקל.
ועכשיו לקינוח. את הטוב ביותר מצאנו ב
"בנימין סיגל" התל אביבית (רציף הרברט סמואל שעל הטיילת) המדובר בסלט-פירות מהסרטים, ממבחר פרי הארץ, טבול ביין אדום, עם כדור של גלידת-סורבה-מנגו. 36 שקל.
ואיזו מסעדה נותנת את השירות הטוב ביותר? לעניות דעתנו זוהי
"איל פאסטיו" התל אביבית (אבן-גבירול 27) בעלי המסעדה, ויטה ומשה, מעורבים, ישירות, בכל ארוחה מוזמנת, ואחד מהשניים ניגש לשולחן הסועדים ומסביר, בסבלנות אין קץ, את ההיצע הקולינרי העשיר, לכל פרטיו, מציע את היינות המתאימים ומפקח כל העת על המלצרים בעת הגשת הארוחה. שום מסעדה אחרת לא מקפידה על שירות מיוחד שכזה.
ולבסוף, ואיך אפשר בלי: השירותים. את המצוחצחים ביותר מצאנו ב
"ננוצ'קה" התל אביבית (רחוב ליליינבלום 28) מלבד הניקיון המופתי הייתה שם גם כתובת משעשעת ושימושית על הקיר, באנגלית: ,USE ME WELL AND KEEP ME CLEAN AND I WILL NEVER TELL WHAT I HAVE SEEN.