פסולת רעילה נמצאת למעשה היום בכל הסובב אותנו. באוויר, במזון המתועש, במים שאנו שותים ובשלל המתכות המקיפות אותנו. עופרת, למשל, ניתן למצוא בקופסאות פח, שימורים ואף בסירים וכלי בישול. הכספית גם היא חודרת לגוף דרך סתימות השיניים, תכשירים קוסמטיים ודגים מתועשים למיניהם. ישנם בעלי מקצוע מסויימים החשופים יותר מאחרים להרעלת מתכות ביניהם רופאי שיניים, מתדלקים בתחנות דלק, יצרני סוללות, תכשיטנים וכדומה.
הצטברות של רעלים יכולה לגרום להרעלת מתכות שסימניה הם כאבי ראש, עייפות, חיוורון וקשיים במערכת העיכול. הרעלה מתונה תכלול גם קושי בריכוז וחולשה בשרירים.
על העומס החזק שמוטל על הכבד, בהיותו האיבר המסלק את הכימיקלים מהגוף, ניתן להקל בעזרת תרכובות התומכות במנגנוני סילוק רעלים. תרכובות כגון אלה יכללו נוגדי חמצון, מתיונין, ואף צמחים כשורש הכורכום או פרח לב הארי.
בהרעלת מזון ניתן גם להילחם בעזרת המזון עצמו. בעבר האמינו כי השיטה הטובה ביותר לניקוי ולזיכוך הגוף הוא צום המלווה בשתיית מים בלבד. כיום ידוע, כי שיעור ההצטברות בדם עלול להרעיל את מערכת העצבים וכי הגישה הטובה ביותר לסילוק רעלים היא הסילוק ההדרגתי. את התכנון האסטרטגי של המערכה ניתן להתחיל בנטילת תוספי מזון כגון: סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל, חומצות אמינו שמכילות גופרית וכדומה.
במסגרת הניקוי, אין לאכול חלבונים מן החי כמו בשר, ביצים או גבינות, זאת משום שרעלים יכולים להיווצר גם כתוצאה מפירוק החלבונים בגוף ולפיכך יש להימנע מהם. יש להרבות באכילת ירקות ירוקים ופירות טריים כתפוח עץ או אגס ולשתות תה ירוק וכמות גדולה של מים (ראה תפריט מצורף).
את המזון יש ללעוס באיטיות ולהשתדל לאוכלו בטמפרטורת החדר. מומלץ אף להכין תה מצמח הגדילן המצוי הנותן תמיכה לכבד ומסלק בצורה יעילה תרכובות רעילות.
במהלך תקופת הניקוי רצוי להתקלח במים פושרים בלבד, שכן אלה מספקים לגוף את הנינוחות הרצויה, בלי שיצטרך להתאמץ יתר על המידה. יש להימנע משימוש בסבונים ריחניים ובשמפו מלאכותי, שכן חומרים תעשייתיים כגון אלה, סותמים את הנקבוביות ומונעים את שחרורן. אור השמש גם הוא חיוני להתפתחותם של תאים בריאים, אולם יש להיזהר מחשיפה מוגזמת. הזמן המומלץ הוא בין 10 ל-20 דקות של חשיפה מדי יום, אולם לא תחת שמש ישירה.
ניקיון האביב שאתם מעניקים לגופכם אינו הזמן המתאים להפשלת השרוולים וקרצוף הבית לקראת החג הממשמש ובא. יש להשתדל ולנוח מאחר שטמפרטורת הגוף יורדת וכך גם לחץ הדם, הדופק וקצב הנשימה המתאימים עצמם להאטת קצב חילוף החומרים בגוף.
המשבר בהרגשה הכללית מופיע בדרך-כלל ביום הרביעי (אין לבצע את הניקוי יותר מעשרה ימים) והוא כולל לעיתים כאבי ראש, תשישות ולאות, כשכל אלה מהווים סימן לעזיבת הרעלים את הגוף. החל מהיום הרביעי הרגשתכם תשתפר פלאים ותחלו לחוש קלילות, חדות ובהירות.
בשלושת הימים הראשונים שלאחר שבירת הניקוי, יש להרבות באכילת סלק וגזר, שכן אלו ידועים כירקות אנטי אוקסידנטים. באיטיות מגדילים את כמויות המזון כשבהדרגה ניתן להוסיף עגבניות, ירקות מאודים, קטניות, אגוזים ואחרי חמישה ימים דג או עוף.
בזמן שגופכם מתנקה מהרעלים שספג במהלך השנה כולה, זהו גם הזמן לפנק את הנשמה ולהביא גם לידי שחרור מנטלי. קרא ספר טוב, צפה בהצגה מיהנה והרבה במדיטציה, התעמלות עדינה וטיפולים ברפואה משלימה כדיקור, רפלקסולוגיה שיאצו ויוגה.
החלק החשוב ביותר הוא לנסות לנקז החוצה את המחשבות השליליות ולהסתכל על הדברים באופן חדש וחיובי. ניתן להיעזר גם בפרחי באך, או לעשות אמבטיה עם שמן עץ התה הידוע בסגולותיו המרגיעות תוך התבשמות משמני גרניום, לבנדר או למון גראס המפיצים ניחוחם דרך מבער. את תחושת ההתחדשות שאין לה תחליף, תרגישו כבר בפסח הקרוב ולבלוב הפרחים שבחוץ יעיד גם על לבלובכם אתם.