הצבעים של הפירות תורמים כל אחד באופן שונה לבריאותנו, ולכן חשוב לאכול פירות במגוון צבעים:
אדום: פירות שצבעם אדום (כמו תות שדה, אבטיח, רימון, עגבניה), עשירים בליקופן ואנטיאוציאנינים המסייעים להפחתת הסיכון לחלות במחלות לב, טובים למניעת סרטן הערמונית וגם כל סוגי הסרטן, מונעים שבץ וסוכרת, ומעכבים תהליכי הזדקנות.
כתום וצהוב: פירות שצבעם כתום או צהוב (כמו מנגו, אננס, משמש, לימון, אשכולית, תפוז, מלון), מכילים בטא קרוטן ממנו הגוף מייצר ויטמין A וויטמין C. הבטא קרוטן יעיל כנוגד חמצון. פירות אלו מגנים עלינו מפני מחלות לב וסרטן, מעכבים תהליכי הזדקנות, ואחראים על בריאות העור והמערכת החיסונית.
כחול וסגול: פירות שצבעם סגול (כמו שזיף, ענבים, אוכמניות, פירות יער), מכילים אנטיאוציאנינים - נוגדי חמצון חזקים ביותר. הם אנטי-דלקתיים, מגנים על הגוף מפני סרטן, מחלות לב וכלי דם ומעכבים תהליכי הזדקנות.
ירוק: פירות שצבעם ירוק (כמו קיווי, ענבים, תפוח עץ, אגס), מכילים כלורופיל, הידוע כבעל תכונות אנטי בקטריאליות, וכן מכילים לוטאין - פיגמנט נוגד חימצון, שאינו מיוצר בגוף, אלא מגיע אליו רק דרך האוכל. הלוטאין אחראי על בריאות העיניים, העור, ובריאות מערכת הלב וכלי הדם.