X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
היום, כשאנחנו באים ליצור משהו בעצמנו אנחנו כבר לא מתחילים מאפס. היום אנחנו חשופים לאוקיינוס של מידע. מידע שיכול להיות אבני בניין ליצירה שלנו. לעיתים רחוקות אנחנו אומרים משהו שהוא באמת מקורי, לעיתים רחוקות אנחנו יוצרים משהו שהוא איננו מושתת על קצת קופי-פייסט מהפכת דור האינטרנט
▪  ▪  ▪

אנחנו חיים בעידן חדש - לא פחות ולא יותר. אנחנו בתחילתה של עת חדשה. אם ההיסטוריה התחילה עם הכתב (כי אז היה אפשר להתחיל לתעד), והעת החדשה התחילה עם מהפכת הדפוס. אז נראה שאינטרנט הוא תחילתה של תקופה חדשה, עידן חדש, אין לנו, באמת שאין לנו מושג (אפילו למביני העניין בתחום הטכנולוגי), לאיפה זה עוד הולך להתפתח.
ואם אנחנו בתחילתו של עידן חדש, אז כדאי להמציא לו שם. אז הכי מתבקש זה היה עידן האינטרנט. אולי או אנחנו בעניין של טקסט, כתב-דפוס-הייפר-טקסט - עידן ההייפר-טקסט. אבל איכשהו לא נראה לי שזה ממצה את מה שקורה כאן באמת.
מה שקורה כאן קשור לנגישות למידע כמו ברנסנס. הדפוס הפך את הטקסטים ליותר נגישים ולכן את המידע ליותר נגיש לקהל הרחב. הרנסנס התאפיין ברעב למידע אחרי הבצורת של ימי הביניים. אנשי הרנסנס רצו ליצור טקסטים (אנציקלופדיות) שיכילו את כל הידע האנושי. היום אנחנו יודעים שזה בלתי אפשרי, היום אנחנו יודעים ש-"כל הידע האנושי" הוא אוקיינוס שאין לו סוף. אוקיינוס שרב בו התפל על העיקרי או החשוב.
בעידן האינטרנט מה שחשוב הוא לדעת למצוא את המידע שחשוב לך. בעידן האינטרנט לדעת בעל-פה זה כבר לא כל כך חשוב, ולמה? כי אפשר לעשות קופי-פייסט. והנה הגענו לשם שהייתי רוצה לתת לעידן שבו אנחנו חיים.
למה קופי-פייסט? כי היום, כשאנחנו באים ליצור משהו בעצמנו אנחנו כבר לא מתחילים מאפס. היום אנחנו חשופים לאוקיינוס של מידע. מידע שיכול להיות אבני בניין ליצירה שלנו. לעיתים רחוקות אנחנו אומרים משהו שהוא באמת מקורי, לעיתים רחוקות אנחנו יוצרים משהו שהוא איננו מושתת על קצת קופי-פייסט.
מה שמדהים בפעולה הזו. שהיא מקדמת את המידע צעד נוסף. עכשיו הוא לא רק יותר נגיש לקריאה פסיבית. עכשו הוא גם יותר נגיש למשחק, הטקסט הופך לקוביות משחק שאפשר להפוך אותן, לסובב אותן והכי חשוב-לבנות דברים חדשים.
פעם להעתיק היה דבר שלילי. להעתיק במבחן היה דבר עבירה. להיות מעתיקן היה כינוי גנאי. אז נכון שגם היום להשתמש בפיסת מידע של מישהו אחר מבלי לאזכר אותו זה עדיין דבר שלילי, אבל פעולת ההעתקה תהפוך מדבר שנתפס כשלילי לחלק בלתי נפרד מחיי היום-יום שלנו, היא תהפוך לדבר חיוני.
התפיסות הישנות ייצטרכו להיעלם. נצטרך להתחיל להמציא מבחנים שבוחנים את היכולת להשתמש באופן נבון בויקיפדיה. ולא מבחנים שבוחנים את היכולת ללמוד בעל-פה את מה שכבר נמצא בויקיפדיה.
נצטרך ללמד את ילדינו לדעת מה להעתיק ומה לא. לדעת לסנן מידע. להשתמש בגוגל, אבל לא להתמכר לו. לדעת להגיע גם למידע שנמצא בדף ה-16 של תוצאות החיפוש. לעשות קופי-פייסט אבל להבין את מה אתה מעתיק.

תאריך:  22/06/2009   |   עודכן:  22/06/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עידן הקופי-פייסט
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
בתי הספר יצטרכו ללמד לחשוב. ל"ת
ירון זכאי  |  22/06/09 15:21
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים שיבי
לכאורה ירושלים מייצגת את העבר ותל אביב מייצגת את העתיד, אך כאשר מעמיקים בנושא ניתן לראות שבעצם קיים איזון בין שתי הערים    מול סינדרום ירושלים קיים סינדרום תל אביב ובנותיה - סינדרום ערי השפלה    ההחלטה מי חמור יותר או מועיל יותר היא רק בעיני המתבונן
רפי מן
מה ניל פוסטמן ודב יודקובסקי היו אומרים על שירות המסרים טוויטר, והאם חדשות ב-140 תווים הן העתיד הלא ורוד של העיתונות
דפנה שמורק-נתניהו
האם בנאום ראש הממשלה באוניברסיטת בר-אילן נפרץ הסכר למדינה פלשתינית, או אולי דווקא נסתם הגולל על האפשרות הזאת?
ראובן לייב
המשבר בענף הנסיעות לחו"ל מעניק למי שמבקש לטוס אל מעבר לים הנחות ובונוסים אם רק ישכיל לכלכל את מהלכיו    מדריך לנוסע התועה בדרך
עמוס שריג
ביבי הציע לפלשתינים מדינה, אבל הם, כרגיל, מיהרו לדחות את ההצעה    הפלשתינים הם כמו השפן שמציב תנאים לאריה: הם רוצים מדינה בגבולות 67, את ירושלים המזרחית כבירתה, את זכות השיבה וביטול הגדרתה של ישראל כמדינה יהודית, אחרת הם...    או שייקחו את ההצעה של ביבי, או שיחפשו אותי ואת שכמותי בסיבוב!
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il