X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מחקרים מראים כי עולה יותר ויותר האפשרות, כי לסידן בפרט ולמוצרי החלב בכלל, יכולת להשפיע על משקל הגוף, על מסת השומן ועל הסיכון למחלות כרוניות
▪  ▪  ▪
לא לגרוע מוצרי חלב מהתפריט [פלאש 90]

סידן הוא המינרל השכיח ביותר בגוף האדם - מהווה כ-1.5% ממשקלנו. מרבית הסידן נמצא בשלד ובשיניים, ומיעוטו נמצא בדם וברקמות נוספות.
אנו מסוגלים לספוג רק כ-30%-20% מהסידן אותו אנו צורכים. ספיגת הסידן גדולה יותר בשנות הגדילה ועד גיל 25 לשם בניית העצם. הספיגה פוחתת יותר ויותר מגיל 30 לערך, ונמוכה עוד יותר בקשישים.

לחלב ומוצריו יתרונות בריאותיים רבים:

  • תכולת הסידן של מוצרי חלב גבוהה;
  • הסידן מופיע בחלב ומוצריו באופן הנספג ביותר;
  • ויטמין D חשוב לקליטת הסידן בעצמות. מקורו של ויטמין זה בעיקר בשומן (לכן במוצרי החלב דלי השומן, מוסיפים ויטמין D לשיפור קליטת הסידן);
  • הסידן ממוצרי החלב מסייע במניעת אוסטיאופורוזיס ("בריחת סידן") ובשנים האחרונות נמצא שעוזר לירידה במשקל;
  • הקצובה היומית המומלצת לסידן היא 1,000 מ"ג ליום לגברים ונשים בגילאי 50-19 ו-1,200 מ"ג מגיל 51. ניתן להגיע לכמות זו על-ידי צריכת מוצרי חלב דלי שומן ומועשרים בסידן וויטמין D;
  • ישנם מוצרי חלב מועשרים בסידן אותם כדאי לצרוך על-מנת להגיע לקצובת הסידן המומלצת היומית;
  • לאנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז (המרכיב הסוכרי של החלב) מומלץ לאכול קוטג', יוגורט, גבינות קשות - מזונות אלה מכילים כמות קטנה של לקטוז;
  • יוגורטים פרו-ביוטיים מכילים חיידקים חיוביים המועילים במצבי שלשולים, עוזרים בספיגת הסידן ומחזקים את המערכת החיסונית.

לסיכום

הזכרנו את החשיבות של צריכת סידן נאותה ושל תפקידיו המגוונים בגוף. מחקרים מראים, כי עולה יותר ויותר האפשרות כי לסידן בפרט ולמוצרי החלב בכלל, יכולת להשפיע על משקל הגוף, על מסת השומן ועל הסיכון למחלות כרוניות.
השמנה ועודף משקל נובעים ממכלול של גורמים כגון: איזון בין צריכת האנרגיה ובין הוצאתה, גורמים תורשתיים וסביבתיים. אם נוכל להשפיע לטובה, ולו במקצת, על תופעת ההשמנה על-ידי תוספת של סידן לתפריט, יצאנו נשכרים.
זכרו, לא לגרוע מוצרי חלב או מוצרי סויה מועשרים בסידן מהתפריט, גם ובמיוחד בתקופות של הגבלה קלורית.
דוגמת מזונות על-פי תכולת הסידן:

מה יכול לעזור בספיגת הסידן?

  • לקטוז (סוכר החלב);
  • חיידקי ביו המצויים ביוגורטים וגבינות מסויימות;
  • סביבה חומצית;
  • ויטמין D;
  • ככל שכמות הסידן בארוחה קטנה יותר, שיעור הספיגה עולה. כלומר, חלוקת המזונות העשירים בסידן בין הארוחות.

מה יכול לעכב ספיגת סידן?

  • צריכה מוגברת של קפאין;
  • צריכת מלח (נתרן) מוגברת;
  • סיבים תזונתיים כמו: חומצה פיטית וחומצה אוקסלית (קיימת בתרד למשל);
  • שומנים במזון;
  • המינרל מגנזיום במזון.

מקורות הסידן העיקריים במזון

  • חלב ומוצריו;
  • משקאות סויה המועשרים בסידן.
מקורות נוספים, בעלי תכולה נמוכה יותר של סידן ו/או בעלי ספיגה נמוכה יותר בגוף:
  • סרדינים עם העצמות;
  • טחינה;
  • שקדים, גרעינים ואגוזים שונים;
  • ירקות עליים כגון: ברוקולי, כרוב, כרובית;
  • קטניות;
  • דבלים.

תפקידי הסידן

  • חשיבותו העיקרית הידועה היא בשמירה על מסת העצם;
  • מחקרים שנערכו לאחרונה בארץ ובחו"ל, הראו כי קיימת השפעה הפוכה בין כמות הסידן הנצרכת לבין משקל הגוף ובין כמות השומן בגוף (הרחבה על-כך בהמשך);
  • נמצא גם כי צריכה גבוהה של סידן מפחיתה את הסיכון לסרטן המעי הגס ולמחלות אחרות הקשורות להשמנה: יתר לחץ דם, סוכרת, כולסטרול גבוה;
  • הסידן מהווה מרכיב חשוב של השיניים;
  • הסידן משתתף בתהליך התכווצות שריר הלב ושרירי השלד;
  • הסידן משתתף בתהליכים במערכת העצבים ובמערכת ההורמונלית;
  • סידן הכרחי לקרישת הדם.

מחברת המאמר הינה שרית שינה-מגרם, מהיחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון
תאריך:  29/06/2009   |   עודכן:  29/06/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הקשר בין סידן והשמנה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
מוצרי חלב - אסון לבריאות
שקדי  |  30/06/09 08:02
2
תגובה ל-1
אריה30  |  1/07/09 00:15
3
תגובה ל-1
אריה30  |  1/07/09 00:43
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפאל ישראלי
עצם השוואת מעמדו של גלעד לזה של פושעי חמאס, תוך הטחת ביקורת על ממשלת ישראל על שאינה נכנעת לתכתיבי ארגון הטרור, אינה מבשרת טובות על כוח העמידה של חברתנו, ואינה הוגנת כלפי ההנהגה שלנו, החייבת לשאת באחריות לכניעה כזו
ד"ר חיים משגב
בניזרי והירשזון נהנו מן הקירבה לקופה הציבורית - וזה רע. אבל יש רבים בשירות הציבורי שעושים מעשים מטרידים יותר: הם פשוט מפירים את האמון שהציבור נותן בהם, בבוטות שבה הם נוהגים בעבודתם או ברשלנותם - ובכך פגיעתם בציבור קשה וכואבת פי כמה
יואב לוי
כיצד שוכפלו דיסקים לפני מספר שנים וכיצד הם משוכפלים היום - פלאי הטכנולוגיה
מנחם רהט
הימין יכול לנצח בבחירות, אבל השליטה בתקשורת תישאר לעולם בידי השמאל, לעיתים אף ללא מראית עין של איזון
צפורה בראבי
גם לכם יש ילד שאובחן כהיפראקטיבי? להלן עצות פשוטות וקלות ליישום אשר תבאנה את הילד לדרך המלך. קצת מאמץ ורצון טוב הם המפתח לשיפור
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il