כל בוקר כשאנו מתענגים על הקפה עם החלב או מתמלאים בדגני הבוקר עם החלב, אנו חושבים גם מה אנחנו עושים טוב לבריאותינו.
חוקרים עצמאיים מטעם אוניברסיטת קרדיף, מדווחים לנו בעקבות עיבוד תוצאות של מחקרים בקרב כ-600,000 אנשים, שהחלב שאנו צורכים יום יום, יכול לתרום להפחתת הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם, שבץ, סוכרת וסוגים מסויימים לסרטן, שיחד תורמים לעליה בתוחלת החיים שלנו.
מחקר זה פורסם במאי השנה, בעיתון Journal of the American College of Nutrition, ובו אספו החוקרים נתונים שהגיעו ממחקרים שעקבו במשך 8 עד 25 שנים רצופות אחרי צריכה של חלב בקרב אוכלוסיות שונות. במחקר זה נמצא, כי אנשים שצרכו את הכמות הגדולה יותר של חלב, סבלו פחות ממחלות לב וכלי דם וכן מאירועים של שבץ מוחי.
מעיבוד כלל מחקרים אלו יחד נמצא, כי בצריכה הרבה יותר של חלב ומוצרי חלב, הסיכון למחלות לב היה נמוך ב-16%, בהשוואה לאלו שצרכו את כמות החלב ומוצרי החלב הקטנה יותר. גם הסיכון ללקות באירוע מוחי נמוך ב-21% בקרב הצרכנים של חלב ומוצריו בכמות הרבה יותר בהשוואה לאילו שצורכים כמות נמוכה.
נתון מעניין נוסף מגיע ממחקרים בקרב נשים שלקו בהתקפי לב. בדיקה של צריכת חלב ומוצריו לפני האירוע, בהשוואה לנשים בריאות, מצא כי צריכה של חלב בכמויות גבוהות הפחיתה את הסיכון להתקף לב ב-17%. במחקרים אלו לא היו נתונים מספקים לגבי השפעת כמות השומן או סוג מוצר החלב על הסיכון.
מחלות לב וכלי דם ידועות כמחלות מסכנות חיים בעולם המודרני ולכן, כאמור, התוצאה המצטברת של הפחתת סיכון כל אחת ממחלות אלו, מעלה את הסיכוי שלנו לשנים בריאות יותר.
חשוב כמובן להתייחס לכך שנתונים אלו מגיעים ממחקרים בהם הנבדקים מדווחים בעצמם לגבי מה שצרכו בעבר, דבר שיש לו מגבלות, כמו גם שלא תמיד אפשר לבודד לגמרי גורמים נוספים אחרים בתזונה או באורח החיים שיכולים גם הם להשפיע.
נתונים אלו מצטרפים לאחרים שמצאו שצריכת חלב ומוצרי חלב מפחיתה סיכון גם לחלות בסוגי סרטן מסויימים (יש לציין כי לגבי סרטן פרוסטטה ושלפוחית השתן התוצאות הפוכות). מאפשרים לנו לראות את העובדות הלבנות לגבי צריכת חלב והבריאות שלנו.