X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הכנסת מתירה לנבחרי הציבור לנצל את תקציב הקשר עם הציבור לשם לימודי אנגלית, אך אפילו שרי חוץ ובעלי תפקידים בכירים בהסברה הישראלית אינם מחויבים להחזיק כישורי שפה בסיסיים בשפה המדינית הנפוצה ביותר בעולם חוסר ידע באנגלית עלול לגרום לא רק מבוכה אלא גם להפסדים כלכליים
▪  ▪  ▪
לא רק מבוכה, גם נזק פוליטי

גדעון עזרא בשמשו שר להגנת הסביבה כינה את הקיסר אקיהיטו, "His-University" במקום "His Excellency". שר הביטחון לשעבר עמיר פרץ, קרא נאום באנגלית משובשת מול תורמים יהודים והפך ללעג ולקלס בפני העולם כולו כשנאומו דלף לתקשורת.
נציגת קדימה בוועידת קק"ל לא הבינה, לדבריה, את טופס ההצבעה באנגלית, ונמנעה בהצבעה בשם תנועתה, ובכך העבירה רפורמה רחבת היקף המנוגדת לעמדת שולחיה.
הכנסת מתירה לנבחרי הציבור לנצל את תקציב הקשר עם הציבור לשם לימודי אנגלית, אך אפילו שרי חוץ ובעלי תפקידים בכירים בהסברה הישראלית אינם מחויבים להחזיק כישורי שפה בסיסיים בשפה המדינית הנפוצה ביותר בעולם.
חוסר ידע באנגלית עלול לגרום לא רק מבוכה אלא גם להפסדים כלכליים.
דוגמה הזכורה לרבים לקוחה דווקא מתחום הספורט הישראלי. בשנת 2001 עמדה להגיע לארץ קבוצת הפאר ליברפול, במסגרת ליגת האלופות בכדורגל, ולהתמודד במשחק גומלין מול האלופה מכבי חיפה. מעבר לציפייה העצומה לבואה בקרב חובבי הכדורגל, אירוח הקבוצה היה אמור להכניס לקופתה של חיפה כ-6.5 מיליון ש"ח לפחות. פקס הכתוב בשפה האנגלית ששלח איגוד פיפ"א המארגן את המשחקים, ואשר כנראה לא הובן כהלכה על-ידי אנשי חיפה, פסל את השתתפותה של מכבי חיפה במפעל האירופי הנחשב, וזאת בשל הכללתו של ואליד בדיר המוצהב במשחק העלייה לשלב הבתים – מה שנודע כפרשת הפקס.
עוד סיפור מביך שאת נזקיו קשה להעריך, התנהל באסיפת קק"ל לאישור רפורמת הקרקעות. לפי הדיווחים בתקשורת, אישרה אספת קק"ל ברוב של 62 קולות את הסכם חילופי הקרקעות מול המדינה. משמעותו של האישור הייתה העברת 70 אלף דונם של קק"ל למינהל מקרקעי ישראל, דבר שיכול היה לגרום לכך ש-290 אלף חוכרים יזכו בבעלות פרטים על בתיהם. אך עם פרסום תוצאת ההצבעה פורסם בתקשורת סיפור מביך: צופיה דיאמנט, חברת אסיפת קק"ל ומזכ"לית תנועת "קדימה הנוער הציוני", בעלת ייפוי כוח של 13 מצביעים מחברי האסיפה, שינתה את הצבעתה רגע לפני סגירת הקלפי. הסיבה: דיאמנט השתמשה בטופס הצבעה שנכתב באנגלית, ולטענתה, בשל קשיי השפה, טעתה בהצבעתה.
זהו אומנם סיפור שעשוי להישמע כבדיחה טובה, אך מבחינה עסקית היה כאן מחדל שעל פניו פגע או היטיב עם גורמים שונים במשק בעשרות מיליוני שקלים. ידיעת האנגלית על בוריה, ברמה של קריאה, כתיבה, דיבור והבנת הנשמע, חשובה עבור עובדים רבים במשק, וקריטית כאשר מדובר בנבחרי ציבור, אנשי מנגנון המדינה, גורמי הסברה ועוזרים פרלמנטריים. הידע באנגלית הופך אט אט לאחד ממכשירי הסינון החשובים ביותר בקבלת עובדים למקומות עבודה ואין סיבה שלא יהווה מכשיר סינון לממלאי תפקידים בשירות המדינה.
קשה לאמוד את הנזקים הנגרמים לישראל עקב חוסר ידע או אנגלית משובשת, אך הם נרחבים. לאחרונה החל מונהג גם בישראל מבחן לאנגלית עסקית בקרב עובדים, אשר בודק את רמת ההבנה מקריאה ומשמיעה, עם אופציה לחלק נוסף הבודק כושר הדיבור והכתיבה. המבחן מאפשר למעסיקים לדעת מהי רמת האנגלית הנוכחית האמיתית של העובדים, באילו תחומים הם חזקים ובאילו חלשים. כמו-כן מעניק המבחן אינדיקציה מפורטת אילו תפקידים מסוגל העובד למלא, ולאילו הוא איננו מתאים ברמת האנגלית הנוכחית שלו.
יש להתאים את הידע של איש הציבור לצרכים של התפקיד אותו הוא ממלא. הדמוקרטיה הישראלית מאפשרת לאנשים להגיע לתפקידים ייצוגיים רמי מעלה מבלי שתיבדק רמת האנגלית שלהם. בעקבות כך שמה של המדינה והייצוג האינטרס הציבורי של הבוחרים נפגעים. למעשה, גם מבחן פסיכומטרי או מבחן בגרות באנגלית לא יכולים להבטיח רמה מספקת בשימוש באנגלית, ועל כן אני קוראת למחוקקים עצמם להכליל בהוראות החוק מבחני ידע באנגלית אותם יעברו ממלאי משרות מסוימות, בטרם יוכלו לאייש תפקידים הדורשים מהם ידע באנגלית.
  • מבחני TOEIC לציבור הרחב מתקיימים אחת לחודש לפחות. מידע על המבחן ניתן למצוא באתר האינטרנט: www.english-center.co.il
>

'קבוצת זיו ייעוץ פדגוגי ושירותים בשפה האנגלית' היא בעלת זיכיון בישראל לביצוע המבחן אשר מהווה סטנדרט עולמי למדידת שליטה באנגלית במקום העבודה.
תאריך:  15/09/2009   |   עודכן:  15/09/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אנגלית משובשת - נזק כספי ותדמיתי למדינה
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
אין בישראל מדיניות
dr54534  |  15/09/09 18:52
 
- זכור לי מקרה של Colour / Color
C-cyclist  |  16/09/09 03:09
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
נרי אבנרי
אין לי שום ספק שאימהות שכולות, וכאלו יש בישראל אלפים, ראו את הפסטיבל המוגזם סביב מותו של אסף רמון ונזכרו באותן שניות סיקור שזכה הבן הנופל בטרם התפוגג אל השכחה    חללים עם דם כחול, זה הדבר האחרון שישראל צריכה...
חיים נוי
מחזה נוקב ומרגש    ביקורת: 'לצאת מכאן' (בכורה, תיאטרון הספרייה)
אליקים העצני
האם הציונות קורסת?    אכן, שכבת האליטות בישראל שלחה ידה בפיקדון הציוני, אבל המוני היהודים בישראל לא נטשו את הייעוד הציוני של המדינה, ורק הם יכריעו אם דין הכותל ומערת המכפלה כדין המאוזוליאום של לנין
רות פורסטר
הצעתו של מר ראובן ריבלין כי הכנסת תחליט בסוגיית גיוסם של בנים יתומים היא במקרה הטוב בלתי נבונה    אין לכנסת או לאף גוף אחר זכות לקבל החלטה לגבי חיי גברים צעירים וחלומותיהם
יפעת ארליך
לא פעם אחרי שהשכול פוגע במשפחה, נדרשים הורים לחתום, תחת לחץ כבד שמפעיל בנם הצעיר, כי הם מוכנים שישרת במסלול קרבי. אלו מבין ההורים שמסרבים, מוצאים את עצמם, גם כעבור שנים, מלאים בייסורי מצפון על כך שמנעו מבנם לממש את עצמו    האם נכון להכניס את ההורים לתוך הסיטואציה הבלתי אפשרית הזאת?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il