השנה הנוכחית עומדת בפתח ולקראתה נעניק לכם מספר טיפים כיצד להתחיל אותה בצורה טובה ונעימה. היבט התזונתי ידוע כי למזון השפעה וחשיבות גם מבחינת הגוף וגם מבחינת הנפש. מזון הוא זה שבונה את תאי הגוף, משפיע וחיוני למצב בריאותו וחיוני למצב רגשי מאוזן. בנוסף, למזון תפקיד חשוב גם בהגשמת משאלות ובקשות, וכאן נושא התזונה מתקשר לראש השנה. היות ומזון טרי, איכותי ובריא, נספג ביתר קלות, מכיל כמות מכובדת של נוגדי חמצון, מעניק לגוף רכיבי תזונה החשובים לשלוות הנפש, ולכן פעולת העיכול והספיגה של המזון נעשית בקלות ונותרת בגוף אנרגיה רבה להעמקה בתהליכים רגשיים ונפשיים שונים. לכן, בתקופה זו של השנה, איכלו ירקות טריים, איכותיים ומגוונים. - הקפידו לגוון בסוגי הירקות, בצבעם, במרקם, ובטעמם, כמו גם הקפידו על גיוון בצורות ההגשה שלהם (איכלו גם ירקות טריים חיים וגם ירקות מאודים ומבושלים);
- איכלו בהנאה ובאהבה מסוגי הפירות השונים הנמצאים בשפע בתקופה זו של השנה, הפירות תורמים נוגדי חמצון איכותיים, רכיבי תזונה חיוניים, אנרגיה זמינה, סיבים תזונתיים וקלות בעיכול. שימו דגש על אכילת רימון טרי, הוא ידוע בתכונותיו המחזקות והמזינות, שיכולת לשמור על תפקוד הלב, הינו בעל השפעה נוגדת סרטן הערמונית, נחשב לפרי המשפיע לטובה על מערכת הרבייה הנשית, ועד תכונות חיוניות נבחרות;
- הרבו לאכול מזון מונבט, נבטים אשר נמצאים ברשתות השיווק ונבטים אשר הינכם מנביטים בעצמכם, (כמו עדשים ושעועית מש המונבטים בקלות רבה ובזמן קצר מאוד), בנבט ישנו פוטנציאל הכולל את כל תחומי ההתפתחות והוא הינו עשיר בחומרי תזונה חיוניים בכמות נדיבה;
- השתדלו להמעיט במוצרים המכילים רכיבים מעובדים ומזוקקים, כדוגמת הסוכר הלבן והקמח הלבן. מוצרים אלו מכבידים על מערכת העיכול ומעסיקים את הגוף והנפש בעיכול המזון, במקום לעסוק בעיכול הרעיונות, התכנונים והחלומות שלכם;
- הכניסו נוזלים בצורה מספקת לתזונתכם, בצורה של מים מטוהרים, מרקים, תבשילים המכילים נוזלים רבים ועוד רעיונות יצירתיים משלכם;
- איכלו ארוחות לא גדולות והקפידו לסיים את הארוחה כאשר הינכם לא רעבים כבר אך לא שבעים עדיין, כך תשאירו מקום לעיכול ועיבוד בצורה נינוחה ולא מכבידה;
- הקפידו על אכילה מבוקרת בזמני אכילה קבועים במנות פשוטות ובכמויות מדודות. אכילה כזו מאפשרת עיכול נכון גם באופן רגשי, מחשבתי ותודעתי.
|