לא בכדי חרתה על דגלה מסעדת "לילית" התל אביבית (בקומת הכניסה של בית אסיה, מול בתי המשפט) את הסיסמה "אוכל, אנשים, נשמה". מאחורי הסיסמה היומרנית הזאת עומדת הנהלתה של המסעדה, בשיתוף עם "עלם" - עמותה לנוער במצבי סיכון, שעושה כל שלאל-ידה כד להאיר לו פנים. בין היתר היא דואגת לשלב נערים ונערות במעגל העבודה שלה.
"לילית" הוכיחה עצמה לא רק כנאה דורשת, אלא גם כנאה מקיימת. היא מיטיבה לשלב קולינריה משובחת עם יזמות עסקית לשמה. במסעדה הכשרה, אולי הטובה בארץ, מוגשות ארוחות עסקיות במשך כל ימי החול ובין קהל הסועדים נמנים מטבע הדברים, שופטים, עורכי-דין ואנשי-עסקים למיניהם, שמשרדיהם פרוסים בסביבה.
לעילא ולעילא על מלאכת הבישול מופקד שף הצמרת, נועם דקרס, עתיר הניסיון, שכבר הוכיח עצמו בעבר במסעדות רבות אחרות. כשלעצמי אני מודה ומתוודה על שאני נמנה עם קהל-מעריציו עוד מימי "ברקרולה" של כפר סבא, שבה הוכיח את כישורי בישוליו היצירתיים. מסתבר שגם ב"לילית", משכנו הנוכחי, הוא מיטיב להכין את מעדניו כדרך הכנתה של יצירה אמנותית: הרבה דמיון מודרך ועיצוב דקורטיבי מושלם.
מן המנות הראשונות שהוצעו לנו בתפריט בחרנו בחציל צרוב בגריל, טבול בטחינה מוקצפת ובסירופ בלסמי עם הל. בת הזוג בחרה בשיפודוני-עוף במיסו ולימון, עם סלט-תירס, נבטים ושומשום - שתי מנות פיקנטיות ועשירות בטעמן. ממבחר העיקריות דליתי כבדים עם מחית-בטטות וירקות מאודים. בת הזוג בחרה בסטיק אנטרקוט בגריל, עם מחית תפוחי-אדמה. גם המנות האלה היו משובחות.
טעם מיוחד הקינוח, אם להשתמש בלשון המעטה, לא איכזב אף הוא: טארט קטן עם קרם-קוקוס ובננות-ברולה - מעדן מעודן ונימוח בפה. את צמאוננו הרווינו בבקבוק גדול של סודה, בקפה אספרסו דומיננטי ובלימונצ'לו נפלא, שהוגש על חשבון הבית, ושהותיר בפינו את טעמו המיוחד עוד זמן רב.
החשבון הסתכם ב-238 שקל, שעליו הוספנו תשר של 12 אחוז על שירות מקצועי וקשוב. כיאה למסעדה מעולה (ציון 9) נחזור אל "לילית" בהקדם האפשרי.