X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
למסעדת "הרברט סמואל", שבטיילת התל אביבית, אפשר תמיד לחזור, אפילו בעיניים עצומות, כל עוד שמככב בה השף יונתן רושפלד
▪  ▪  ▪
השף יונתן רושפלד
עיצוב בטוב טעם

בין שפע מסעדותיה של תל אביב יש רק מעטות שהייתי מהין לחזור אליהן בעיניים עצומות. אחת מהן, שלא נס עדיין ליחה, היא "הרברט סמואל" (רחוב קויפמן 6), הנושקת לטיילת. לסועד שנקלע אליה אין כל סיבה לחשוש מאכזבה, כל עוד מככב בה שף הצמרת ואחד מבעליה, יונתן רושפלד.
במסעדה האלגנטית, המעוצבת בטוב-טעם, שוחה רושפלד כמו דג במים. בים המסעדות הגדול שפקדתי עד כה, לא מצאתי שף יצירתי כמוהו, שיודע להפיק מן הפרודוקטים הסטנדרטיים שלו את המיטב שבמיטב. ללחם, לעגבניה, לנתח הבשר ולתפוח, שעוברים מתחת ידיו, יש טעמים וניחוחות של שופרא דשופרא, שרק עשויים לעורר השתאות. ויד על הלב: גם אם התיאור הקולינרי הזה נושא אופי סופרלטיבי מדי - הוא אינו חוטא במאומה לאמת. המציאות, מסתבר, פשוט עולה על כל דמיון.
אל "הרברט סמואל" אני אוהב לחזור מדי סופשבוע. או אז נהנים בני-מעיי מעונג-שבת אמיתי. את המסעדה אופפים אותה שעה ניחוחות ערבים של תבשילי-מטבח, ואלה מקדמים בברכה כל מי שנקלע אליה. די במבט חטוף אל צלחות השולחן הסמוך כדי לעורר את בלוטות החיך. אלה, אומנם, כבר יעשו את שלהן, אבל יקשו עד למאוד לברור את המנה הנבחרת.
שפתיים יישק
התפריט המגוון שהונח על שולחננו לווה בסלסלה גדושה של בגט הבית, אפוי עם תאנים ואגוזים, ולצידו לחמניות-אניס משכרות-חושים היישר מן התנור החם. לנופך הפיקנטיות הצטרפה גם קערית של ממרח-זיתים ביין. זה הרגע שלא להסתאב יתר על המידה, שהרי המנה העיקרית בדרך.
בחרנו בצלעות-טלה טנדורי לבן, עשויות בגריל. אלה היו עשירות במידה ראויה של שומן והוגשו עם בצל גדול, ממולא בצלי של בשר-טלה קצוץ, שבושל שבע שעות תמימות. בין הצלעות המפנקות שטו להם אפונים עדינים ולצידם פרוסות-תפודים נימוחות, אפויות בתנור - מעדן של שפתיים ישק. בת הזוג הימרה, בהצלחה יתרה, על ניוקי עם ערמונים ואפונה ירוקה. המרקם פשוט נמס בפה ושולב בשמן-כמהין ופטריות-פורצ'יני.
מן הקינוחים נדלקנו על עוגת-גבינה חמה, נמסה ומבעבעת, שהוגשה עם קציפת מסקרפונה וג'לי לימון. אספרסו כפול וניחוח, עתיר-ארומה, ביחד עם סודה, היו לנו לסיומת מרעננת. על הארוחה, מדושנת העונג, שילמנו בחדווה 360 שקל, כולל תשר של 40 שקלים עבור שירות יוצא מן הכלל.

תאריך:  26/11/2009   |   עודכן:  26/11/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ניסן יואלי
הגיע הזמן לחדול מן המנהג המגונה בו רבנים משיבים באינטרנט וב-SMS לשאלות של אנונימיים מבלי לדעת מי הם ומה מעשיהם
עו"ד משה גולדבלט
גם אם אין דין פלילי האוסר על המתמודדים לראשות הלשכה תרומות בהיקפים גדולים, הרי קבלת תרומות בהיקפים אלו היא בבחינת "כשר אבל מסריח"    הגיע הזמן שהלשכה תחשק את חבריה בכללים המגבילים קבלת תרומות
אהרון רול
מה הייתה חונטת השמאלנים, כנופיית "שלטון החוק" מבקשת, לו היועמ"ש הבא יהיה איש ימין? כמובן, לפצל, ומהר    על צביעותה ועל טפשותה כל כנופיית "שלטון החוק"
עו"ד זיו שרון, עו"ד ניר הורנשטיין
על אף הספקות שהועלו בשנים האחרונות - השמועות על מותה של הפרשנות התכליתית היו מוקדמות מדי    לפחות כאשר מדובר בתחום המיסוי
סטפן גוברמן
הבעיה של סטארטאפיסטים במקרים רבים היא שהם אינם מנוסים ולפיכך, אינם מבינים עקרונות מרכזיים בניהול העסק שהקימו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il