X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
שוב מנסות האליטות לשלוט באספסוף ולקבוע למי יינתן רישיון להצביע ולמי לא
▪  ▪  ▪
מיקומו הגיאוגרפי של המצביע אינו מעיד על שייכותו הלאומית [צילום: AP]

מעניין שדווקא אבירי הדמוקרטיה שבזו לסיסמת הבחירות של "ישראל ביתנו”, שאמרה "בלי נאמנות אין אזרחות”, גילו פתאום את חשיבות הנאמנות לארץ, כשעלתה שאלת זכות הבחירה לישראלים השוהים בחו”ל. כהרגלם השתמשו עיתונאי השמאל הקיצוני ביכולת שלהם להכתיב כותרת לוויכוח הלגיטימי, והם קוראים לו "זכות בחירה ליורדים". למרות שישראלים רבים ששוהים בחו"ל, ובוודאי אלה שיטריחו את עצמם להצביע, וזו תהיה ככל הנראה טרחה לא קטנה, אינם יורדים.
ישראלים רבים נמצאים בחו"ל מסיבות שונות. טיולים, עבודה, לימודים, ביקורי קרובים, ואפילו לצורך השתטחות על קברי צדיקים, אך השמאל הקיצוני חש פתאום בחילה דווקא מפני האפשרות ש"יורדים", רחמנא לצלן, יצביעו לכנסת ישראל.
אז בואו נבחן את מידת העקביות של הטענה הזו.

יש זכות, אין זכות

האבסורד הגדול ביותר הוא שבעצם לפי החוק הקיים, ישראלי השוהה בחו"ל כן יכול להצביע, אך כפי שכתוב בחוק, רק בתנאי שהוא "עובד המדינה או עובד של הסוכנות היהודית, ההסתדרות הציונית העולמית, הקרן הקיימת לישראל, או קרן היסוד"

לפי ההיגיון הזה, מי שלא משרת בצה"ל, ואפילו לא בשירות לאומי, משום שהוא ערבי, או חרדי, או נערה דתייה, או סרבן-שירות אבל הוא נמצא בארץ ביום הבחירות - רשאי להצביע, אך ליוצאי צבא שיוצאים לטיול אחרי השחרור, אין את הזכות הזו.
למי שלא מוכן לאפשר לקציני צה"ל להיכנס לבית הספר של בנו, ומוציא לו דרכון זר ליתר ביטחון - יש זכות לקבוע את גורלם של אלה שאין להם ארץ אחרת, אך למי שיצא לחו"ל בדרכון היחיד שיש לו, הדרכון הישראלי - אין זכות כזו.
למי שמעלים הכנסה כדי לא לשלם מיסים, או מצהיר שהוא מובטל כדי לקבל דמי אבטלה ולהשלים הכנסה מהצד - יש זכות להשתתף בהליך שיקבע את קברניטי הכלכלה הישראלית, אך למי שיצא ללימודים בחו"ל, וממשיך לשלם ביטוח לאומי כדי לשמור על זכויותיו ליום שיחזור, או למי שגר בחו"ל אך מחזיק בדירה או עסק בארץ ועקב כך משלם מסים מלאים במדינה - אין זכות כזו.
ואפילו יורדים שחזרו לארץ לעת זיקנה, והשאירו את בניהם שלא שירתו בצה"ל בחו"ל - יכולים להצביע, אך יורדים שמכוח האינרציה עדיין שוהים בחו"ל למרות שבניהם שבים לארץ כדי לשרת בצבא - אינם רשאים להצביע.
אולם האבסורד הגדול ביותר הוא שבעצם לפי החוק הקיים, ישראלי השוהה בחו"ל כן יכול להצביע, אך כפי שכתוב בחוק, רק בתנאי שהוא "עובד המדינה או עובד של הסוכנות היהודית, ההסתדרות הציונית העולמית, הקרן הקיימת לישראל, או קרן היסוד". אך אם הוא איש מכירות של חברת "קומברס", או עובד תמיכה של חברת "אמדוקס", או נציג של "התעשיה האוירית", הוא במעמד נחות מזה של איש "קרן היסוד”, ואינו נכלל במעמד הרם שיכול להצביע בחו"ל. כבר עמדתי במאמר קודם על חוסר תום הלב באפליה הזו.
אך השאלה האמיתית היא, למי יש זכות לקבוע לאזרח ישראלי אם יש לו או אין לו זכות להצביע?

מדינת כל העם היהודי

היום אנו חיים במציאות בה העולם הוא כפר גלובלי, ומקום הימצאו של מאן דהו אינה מעידה בהכרח על שייכותו הלאומית. הגיע הזמן להתאים את הליך ההצבעה בבחירות בישראל למציאות הגלובלית

בימים שבהם נחקק חוק הבחירות, העולם היה שונה. מרבית הנסיעות לחו"ל עדיין נעשו בהפלגה באוניות. הכלכלה הישראלית הייתה מפגרת, ונסיעות עסקים לחו"ל, שלא לדבר על נציגות עסקית בחו"ל הייתה בגדר פנטזיה, ורק בודדים היו יכולים לאפשר לעצמם טיול בחו"ל, אפילו אם החו"ל הזה היה קפריסין. מחשבים לא היו בנמצא, כך שהליך ההצבעה היה כולו ידני, ובדיקת המעטפות הכפולות ארוכה ומסורבלת.
היום אנו חיים במציאות בה העולם הוא כפר גלובלי, ומקום הימצאו של מאן דהו אינה מעידה בהכרח על שייכותו הלאומית. הגיע הזמן להתאים את הליך ההצבעה בבחירות בישראל למציאות הגלובלית. אני לא מדבר חלילה על הצבעה באמצעות האינטרנט, שאז למקום הימצאו של המצביע באמת לא תהיה משמעות. אפילו הצבעה אלקטרונית היא יותר מדי בשבילנו, אבל אפשר לצאת מהקיבעון של הצבעה רק בתחומי ישראל.
אני גם לא משוכנע שהמצביעים בחו"ל ייטו דווקא לימין. אולי דווקא החשיפה לביקורת על ישראל בחו"ל תגרום להם לשינוי עמדה. אני אפילו לא יודע על מה מסתמכים אלה הסבורים שאין יורדים ישראלים שמוצאם אינו יהודי. יכול להיות שקיימים סקרים שאני לא מודע להם, אך ייתכן שרק דעה קדומה גורמת לשמאל להתנגד באופן אוטומטי ולאנשי הימין לתמוך באופן אוטומטי.
הציונות האמיתית (יש כזו) רואה את מדינת ישראל כמדינתו של כל העם היהודי. איש אינו מציע לתת זכות הצבעה לכל היהודים בעולם. איש אינו מציע חלילה להגביל את זכות ההצבעה בחו"ל לישראלים בני דת משה. אך יש כאלה שעדיין סבורים שיש להם זכות לקבוע מי ראוי לזכות הבסיסית של כל אזרח, ולמי יש לשלול זכות זאת. לא עוד!

תאריך:  14/02/2010   |   עודכן:  14/02/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 זכות הצבעה
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רישיון להצביע
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
בכל העולם מקובל: דרכון מקנה
זכות בחירה  |  14/02/10 17:25
 
- מחוץ לבריטניה רק 15 שנה.
C-cyclist  |  14/02/10 19:23
 
- הלוואי שהיינו מגיעים למצב החוק
שקיים בבריטניה  |  14/02/10 20:25
2
ברברת מיותרת
dee4  |  14/02/10 18:48
 
- הם כן מעונינים
שמואל E.  |  14/02/10 21:39
3
דיון טועה ומטעה
אחד העם  |  14/02/10 18:50
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דודו אלהרר
האחריות להתנהלות המדינה מוטלת רק על אזרחיה הנושאים בנטל ולכן, הזכות לבחור אינה ל"יורדים" שלא משתתפים בקיום חובותיהם כלפיה
יוסף אליעז
שיקולי תקציב, סירבול ומוסריות הם שימנעו, לדעתי, מההצעה לעבור בחוק    וחוץ מזה, מי מה"יורדים" יטרח בכלל להצביע?
נרי אבנרי
ליאורה גלאט-ברקוביץ' אמרה, בשידור חי, שרובינשטיין ציווה את אנשי משרדו לא לגעת במנהיג חשוד בפלילים    והתקשורת - נדמה!
גורי גרוסמן
לבני משפחת בגין לדורותיהם יש בהחלט מכנה משותף: כולם קיצוניים, אמיצים ודעתנים    הנכד, אבינדב בגין, "עלה" על כולם
ענת וובנובוי
שעות עבודה לא מבוקרות, חשיפה לכימיקלים הרסניים ואפילו מעשי אונס - כך נראים תנאי העבודה של הפועלים בתעשיית הפרחים באקוודור ובקולומביה. בתקופה זו, לקראת 'יום האהבה', עומס העבודה מוכפל ומצבם של העובדים קשה עוד יותר. מי שמעז להתאגד עשוי לשלם בחייו. מסע בעקבות הוורדים, כל הדרך מהשדה לאגרטל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il