אף שאת יסודות הקולינריה המזרחית בארץ הניחה עוד לפני 60 שנה מסעדת "מפגש הקרוואן" שבאבו גוש - עדיין לא נס ליחה כמסעדה אותנטית מובילה. היה זה מוכתר הכפר, חאג' מוסא, שהקים אותה בשנת 1950 על אם הדרך לירושלים, כשאת שמה האסוציאטיבי העניק לה בשל מיקומה כתחנת-מעבר, על הכביש הראשי, בתקופת השלטון הטורקי.
מלבד היותה מסעדה קולינרית לשמה - "מפגש קרוואן" היא גם חתיכת היסטוריה ארץ-ישראלית לשמה: את סמל המסעדה עיצב בצלאל שץ, מייסד האקדמיה לאמנות "בצלאל"; את הגפנים, שעדיין גדלים בחצר המסעדה, נטע משה דיין במו-ידיו; ואת משואת יום העצמאות של שנת 1994 הדליק מוכתר הכפר ומייסד המסעדה, חאג' מוסא.
מסעדה מובילה בנאמנות למסורת הקולינרית המפוארת שלה, ממשיך גם היום דור ההמשך של "מפגש הקרוואן" לשאת בתואר בשלני המסעדה המזרחית המובילה בארץ, שתבשיליה הגסטרונומיים הם גורמה לשמו.
המסעדה רחבת הידיים, עם החצר המקסימה שלה, שנשקפת על נופה המרטיט של ירושלים, התמחתה בתבשילים ערביים אסליים. ישבנו בה בשניים, לעת צהריים, ואל שולחננו הגיעו, כמנת-פתיחה, פיתות ערביות שקועות בשמן-זית, עם חומוס אסלי, שאין שני לו בארץ; קציצות של קובה ופלאפל וזיתים דפוקים, כשלצד כל הכבודה הזאת משמש לרוויה קנקן של לימונענע צוננת, פרי המקום.
מלוא הנקודות למנה עיקרית נדלקנו על המקלובה - מנת הדגל של "מפגש קרוואן". המדובר בתבשיל של כבש עם תפוח-אדמה ומגון ירקות של כרובית, חצילים וגזר. גם מנת הסינייה בתנור, אף היא מבשר-כבש, טבול בטחינה, הייתה ערבה מאוד לחיך.
הקינוח הוגש על-חשבון הבית: צלחת של בקלאוות, תוצרת המקום, ופינג'ן של קפה ערבי מהביל בניחוח הל, כפי שרק ב"מפגש הקרוואן" מטיבים כל כך להכינו.
השירות היה לעילא ולעילא וגם השירותים, שהבהיקו בניקיונם המופתי, ענו על כל הציפיות. התשלום הסתכם ב-202 שקל, שעליו הוספנו תשר של 15 אחוז. בסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, זיכינו את "מפגש הקרוואן" במלוא הנקודות.