סוד קסמם, איכותם וטריותם של התבלינים טמון בשיטות הגידול המסורתיות שלהם, שעוברות מדור לדור במשפחת ציטרשפילר כבר למעלה מחמישים שנה. חדורי רצון להפיץ את תרבות התבלינים, משקיע צוות החווה בחדשנות בלתי-פוסקת של פיתוח מוצרים ובמפגשים מרתקים עם קהל המבקרים.
רשת חוות התבלינים מציעה למבקריה חוויה לכל החושים, עם ריחות, טעמים וצבעים, בשווקים פתוחים ואותנטיים של מאות מוצרים, המצויים בחנויות אזוריות, במיזמי-שווקים, במתחמי-מזון ובחוות תיירותיות.
את ערכי החקלאות, הנוף והטבע ספג בעליה של החווה, אבי ציטרשפילר, עוד בילדותו המוקדמת, כשזכה לגדל תבלינים, יחד עם אביו צבי ז"ל, מחלוצי ענף התבלון בארץ. את התחום המקצועי לעולם התבלינים הוא רכש, לאחר שירותו הצבאי, בלימודי הפקולטה לחקלאות ומאוחר יותר בלימודי נטורופתיה.
בינתיים התרחב חזון התבלינים ל-12 חנויות-תבלון, הפזורות ברחבי הארץ, והמשמשות ככלי להפצת ניחוחותיהם ולחשיפת סגולותיהם הבריאותיות, כאשר צמחי המרפא של החווה הם אותן תרופות-סבתא שעבדו כבר בימי קדם ושזוכות היום למשב-רוח רענן, עם גיבוי מדעי.