ביטוי משפיל תיבה קטנה בעמ' 4 של הארץ מתפרסמת הבוקר תחת הכותרת "ביקורת במערכת הפוליטית: 'התקפלות נוספת של נתניהו'". העילה לביקורת - החלטת נתניהו להקים ועדת בדיקה שתבחן מחדש את העתקת חדר המיון הממוגן בבית-החולים ברזילי. מזל מועלם ודן אבן מדווחים כי "בקדימה מתחו ביקורת אתמול על מה שהגדירו כ'התקפלות נוספת של נתניהו'. לדברי גורמים בסיעה, 'נתניהו מקפל את עצמו לדעת. התנהלותו הכושלת והלחוצה של ראש הממשלה צריכה לעורר דאגה בקרב כל אחד מאזרחי ישראל'". מועלם ואבן מצטטים גם "בכירים בליכוד" שאומרים כי "שוב פעם ביבי התקפל [...] זה נראה רע מאוד".
המלה "התקפל" מופיעה גם בעמוד השער של
מעריב. למעשה זו הכותרת הראשית כולה. במקום לייחס את ההתבטאות החריפה לסיעת קדימה או "בכירים בליכוד", הכותרת מובילה למאמר פרשנות מאת
בן כספית, שמחדש את ביקורתו על ראש ממשלת ישראל במלוא המרץ. כספית כותב בטורו על "הפשרה', שהפכה לפארסה, שהולידה ביזיון, שהביא בסוף התקפלות מבישה". הוא מכנה את נתניהו "המתקפל המהיר ביותר במערב" ומציין כי "הפרסומים והסקנדל בארץ עוררו, ניחשתם נכון, פאניקה רבתי בלשכת ראש הממשלה. ההתרוצצות הייתה היסטרית לחלוטין".
לא קל להיות נתניהו.
אתמול חטף ביקורת על כניעתו לחרדים. היום הוא חוטף ביקורת על כניעתו לביקורת על כניעתו לחרדים. הכותרת במעריב לידיעה על החלטת נתניהו: "נתניהו שוב מזגזג". גם בראש עמוד הארץ המוקדש לסיקור ההחלטה מופיעה הכותרת "נתניהו מזגזג".
"'התקפל' הוא ביטוי משפיל", טוען
נחום ברנע בטור שתמציתו מופיעה על שער
ידיעות אחרונות. בעמ' 4, לצד הכותרת "ביבי התקפל, ליצמן מאיים", כותב ברנע על מי שטוען כי נתניהו התקפל כך: "אני חושב שהם טועים. אם נתניהו הבין שטעה בפרשת בית-החולים ברזילי וחזר בו, הוא לא התקפל. הוא התעשת. הבעיה היא שאף אחד מהשרים לא מבין מה רצה נתניהו מלכתחילה, ומה הוא רוצה עכשיו".
ב"
ישראל היום", באופן נדיר, שוררת הסכמה יחסית עם דעתו של ברנע. סיקור החלטת נתניהו נטול הגדרות כמו "התקפלות" או "זגזוג".
כתבי העיתון מדווחים כי "הלחץ הציבורי עשה את שלו" ונתניהו הורה על הקמת צוות לבדיקת הסוגיה.
נחזור לברנע. פרשן ידיעות אחרונות מתאר בטורו את הרקע להצבעה בממשלה על הצעת סגן שר הבריאות
יעקב ליצמן להעתיק את מיקומו של חדר המיון בשל קברים שהתגלו במקום. לדבריו, נתניהו לא הנחה את השרים כיצד להצביע. "אם תיכנן משהו, הוא תיכנן להפסיד [...] אבל, למרבה האסון, נתניהו ניצח". ברנע אינו קובע אם שרי ישראל-ביתנו הצביעו בעד ההחלטה בשל מה שהוא מכנה "הסכם מפוקפק" (במעריב מצטטת מיה בנגל את שר החוץ
אביגדור ליברמן, שמכחיש כל הסכם ומסביר: "העדפתי לא להיות צודק, אלא להיות חכם, בתקווה שזה יקצר הליכים"). לעומת זאת, בטור נכללת תיאוריה סבוכה מטעם יריבי ליצמן בכנסת, הטוענים כי סגן שר הבריאות מבקש להזיק לבית-החולים ברזילי באשקלון כדי להגדיל את הסיכויים שמקורבים לחסידות שלו, חסידות גור, יזכו לפרנסה באשדוד. הללו הקימו בעיר תחנת מגן דוד אדום שטרם אושרה על-ידי משרד הבריאות, ומתחרים על הקמת בית-החולים באשדוד. "זה נשמע מסובך מדי, רחוק מדי, מוזר מדי", מודה ברנע, "אבל כל הסיפור הזה מסובך, רחוק ומוזר".
מקריאה בידיעות אחרונות, אגב, הסיפור אינו נראה כה מסובך ומוזר. הוא ממוסגר כסחטנות חרדית פשוטה. הכותרת הראשית של העיתון ("עצומת הרופאים") מפנה לדיווח התופס כפולת עמודים שלמה ועוסק בעצומה שאירגן ידיעות אחרונות בשיתוף ההסתדרות הרפואית בישראל, הקוראת לראש הממשלה לא להזיז את חדר המיון.
מתחת לכותרת "עובדי האלילים התגלו בציורים" מדווח איתמר אייכנר כי חוות דעת של רשות העתיקות, שחפרה באזור, קבעה כבר לפני שנתיים כי הקברים אינם של יהודים, אלא של עובדי אלילים, וזאת על-פי ציורים ארוטיים שנמצאו במקום. דודי גולדמן מוסיף תיבה תחת כותרת הגג "הפגאנים באשקלון", ובה הוא כותב כי "קברי הפגאנים שהתגלו בשטח בית-החולים עשויים להיות של פיניקים, כנענים, פלישתים, ערבים קדם-מוסלמים, ביזנטים, רומים קדם-נוצרים או הלניסטים. רק דבר אחד ברור: אלה לא קברים של יהודים" (ידיעות דומות מתפרסמות ב"ישראל היום" ובהארץ).
איתן הבר, בטור משלו, קורא למרד נגד "המכבש הדתי-חרדי" ו"הדורסנות בשם ה' צבאות".
בעמודי הדעות של מעריב, לעומת זאת,
שואל עפר שלח, "מה בעצם יש לכם נגד יעקב ליצמן?". לדעת שלח, את האשמה יש להטיל לפתחה של הממשלה, שאישרה את הצעת ליצמן. על-פי יהודה שלזינגר ב"ישראל היום", העיתונות החרדית מיישרת שורות ומדווחת בקול אחד על מסע הסתה אנטי-חרדי. אפילו "המבשר", מדווח שלזינגר, עיתון "הנחשב לאויבו המר של ליצמן", נחלץ לעזרתו וכותב על תחושה של "רדיפת הדת".