X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כשברקע משתוללת הסערה ברשות השידור זוכים אנשי תחנת "קול המוסיקה" לרגע של נחת זה קורה היום - כשזמירה לוצקי, עורכת בכירה בתחנה, זוכה בפרס אקו"ם
▪  ▪  ▪
"מה כבר ירוויחו אם יסגרו את קול המוסיקה?" [צילום: AP]

מבין פרסי אקו"ם שיוענקו היום (ד', 24.3.10), הפרס שמוענק לזמירה לוצקי, מעורכי תחנת "קול המוזיקה" (לשעבר כל המוזיקה) של קול ישראל, הוא מגמתי במוצהר. כמי שמוכרת מהרדיו ככוהנת הגדולה של המוזיקה המודרנית בת-זמננו, מחשיבה לוצקי כ"עבודת-קודש" את פועלה הבלתי נלאה והייחודי למען המוזיקה הישראלית, מה שכבר זיכה אותה בעבר הרחוק בפרס דומה.
"בקבלת הפרס הזה אני מרגישה כשליחה של התחנה שלי ושל ציבור המאיזנים שלה", מצהירה לוצקי. "זמירה היא המובילה הגדולה אצלנו של המוזיקה העכשיווית", מעיד אבי חנני, מנהל "קול המוזיקה". "אפשר לומר זאת אחרי אלפי תוכניות שערכה במרוצת השנים ומאות ראיונות שניהלה בהם. היא זו ששומרת על המוזיקה הישראלית ועל מעמדה".
בעוד שהעורכים האחרים ב"קול המוזיקה" מתמרנים בין שלל מלחינים שרובם כבר אינם בין החיים (באחד מימי השבוע שעבר התאלתר שם, לדוגמה, באופן בלתי מתוכנן מרתון ברהמס מהבוקר עד הערב), עשייתה של לוצקי מתרכזת במלחיני ההווה, עם דגש מבורך על הישראלים שבהם, שאל חלקם היא מודעת מאז היותה פסנתרנית צעירה. "די מבדח אותי לראות שמעניקים לי פרס, או ציון לשבח, על מה שהם הגדירו כיחסי החיובי למוזיקה הישראלית", היא מעירה. "רק 'יחס חיובי'? - בלי הצטנעות, אומר שעל-רקע מה שקורה מסביב, אני עושה מה שאני עושה במסירות-נפש".
שזה גובל בהליכה נגד הזרם...
"הייתי אומרת את זה אחרת – אם אנחנו, ב'קול המוזיקה', מייצגים מיעוט, בתוך המיעוט הזה ישנו המיעוט של המלחין הישראלי שכנראה, מישהו צריך לדאוג לו".
זאת איננה תופעה חדשה שהציבור מעדיף קלאסיקות על פני המוזיקה בת-זמנו. הרי כך היה בימי בטהובן וגם לפניו.
"כאן אנחנו נכנסים למקום המלחין בחברה שבתוכה הוא פועל, כשמטבע הדברים הציבור נוטה יותר ליצירות מוכרות שנוצרו לפניו. באשר לתחום העיסוק שלי, שידורי המוזיקה אצלנו , הנוגעים למוזיקה בת-זמננו, הם בדרך כלל בשעות המאוחרות של היום, שהרי כאן מדובר בהשקעה רבה יותר בהאזנה".

אנסמבל ועוד

לוצקי אינה מסתפקת בפועלה מעל גלי האתר למען המוזיקה העכשיווית. לוצקי מנהלת עם המלחין דן יוהאס את "אנסמבל המאה ה-21”', שהם הקימו יחד ועושה לו נפשות ב"קול המוזיקה". "דן ואני ידידים מאז ימי לימודינו באקדמיה למוזיקה", היא מספרת. "הגענו לכך מתוך חיפוש אחר במה למוזיקה בת-זמננו. בשנה הבאה נחגוג עשרים לאנסמבל שהוא יחיד במינו בארץ. מדובר בגוף שאיננו פועל ברצף ומתכנס לקראת הקונצרטים שלו. בבסיסו נגנים מהתזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור ואליהם הצטרפו בכירי הנגנים מהכלים השונים. הם נקראים לפי הצורך של תוכנית זו או אחרת".
ולא רק האנסמבל. לוצקי היא מוזיקאית שאף פעם לא הצטמצמה בפעילותה הרדיופונית. כבר לא כל-כך זוכרים, אבל היא הייתה המפיקה הראשונה של "חג המוזיקה הישראלית", המכנס פעם בשנה ממיטב המוזיקה המקומית, העכשיווית והקלאסית, לוצקי ניצחה עליו בשלוש שנותיו הראשונות עד שהתגלגל לידיים אחרות.
"מה התחיל מיום אחד של קונצרטים באולמות השונים של 'תיאטרון ירושלים' עם יצירות של מלחינים שזכו ב'פרס ישראל', התרחב עם השנים בצורה מבורכת", מספרת לוצקי. "היום, בניהולו של המלחין מיכאל וולפה, זה התרחב ה'חג מתקיים בשבוע אחד במקומות שונים בארץ ומושך רבים".

חסכוניים ומצומצמים

היא תל אביבית במקור, המתגוררת בירושלים, לא הרחק מאולפני 'קול ישראל'. הרומן שלה עם הפסנתר מתנהל מגיל שש. לוצקי למדה אצל הדסה ביריביס-עורי ואצל אמה גורוכוב ובהמשך השתלמה באקדמיה "סנטה צ'צ'יליה”, ברומא וגם אצל ארטורו בנדטי מיכלאנג'לי, מגדולי הפסנתרנים של המאה העשרים. מפאת עיסוקיה הרבים האחרים, חדלה להופיע לפני שנים רבות והיא מנגנת בביתה להנאתה. גם כאן שיסלחו לה באך, שופן ודומיהם, אבל אף בהיותה ברשות עצמה, היא נאמנה למוזיקה המודרנית. "יש עוד דברים מעניינים אחרים בחיים", היא אומרת לאחר מעשה על ירידתה מבמת הקונצרטים. "אי-אפשר להספיק הכל...”
לוצקי היא בין עורכי "קול המוזיקה", המשדרים בקולם את תוכניותיהם ואינם מסתייעים בקריינים. "אני מאמינה שהגשה אישית של מוזיקה בת-זמננו מקרבת את המוזיקה הזאת למאזין שרוצה בכך", היא אומרת. ידוע שזה לא עובר בשקט. מדי פעם יש המתקוממים על אופי ההגשה שלה, לעומת רבים אחרים שאוהבים לשמוע אותה. "איש-איש וטעמו", לוצקי מתייחסת לכך בהומור.
איך זה לפעול על-רקע כל הסערות והקשיים ברשות השידור?
"קשה לנו מאוד. אנחנו מצומקים ופועלים בתנאים בלתי אפשריים. מאיימים לא פעם בסגירת התחנה שלנו, אבל לפי תגובות המאזינים שלנו ברור לא רק לנו שאנחנו נחוצים. מה כבר ירוויחו אם יסגרו אותנו? הרי ממילא אנחנו מאוד חסכוניים".

משמיעה גם מוזרויות

המלחינים, שאיש-איש מהם פועל בדל"ת אמותיו ומהם מתקשים להגיע לביצוע יצירותיהם באוזני הקהל הרחב, יודעים שאצל לוצקי ימצאו אוזן קשבת, גם אם המוזיקה שלהם תישמע כמוזרה ביותר שרק ניתן להעלות על הדעת. "התחנה שלנו מצטיינת בפתיחות בלתי נדלית", שחה לוצקי. "אני גאה בתחנה הזאת, המוכרת כאחת מהטובות בתחומה בעולם. באים אנשים מחוץ-לארץ ואומרים לי שלא ייאמן מה שהם שומעים אצלנו מבחינת התכנים והגיוון".
לוצקי משמשת כעורכת מספר תוכניות ב"קול המוזיקה" ומבלי לנסות לבדל אותן זו מזו, ייאמר שבכולן יש נוכחות בולטת של מוזיקה ישראלית. ביניהן - "מפתחות", "עניין של הסכמה", "עוד לא מאוחר" ו"עננים, חגיגות, סירנות", תוכנית ששמה שאול מיצירה מפורסמת של קלוד דביסי. לוצקי התחילה את התוכנית עם שלמה ישראלי, מהבולטים באנשי "קול המוזיקה", שעזב את התחנה. "זאת תוכנית שהולכת לפי מצב הרוח", מעירה לוצקי. "לפעמים אני פותחת בעננים, לפעמים אני פותחת בחגיגות, כשיש סיבה לחגוג ולפעמים אני פותחת בסירנות, במובן של בנות-ים ולא במובן האחר שלהן".

פורסם במקור: מקור ראשון
תאריך:  24/03/2010   |   עודכן:  24/03/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 רשות השידור
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמרם שלומי
איש 1: "כן, אבל הפלסטינים מצהירים שהם רוצים שלום והם ממשיכים לירות". איש 2: "והישראלים?" איש 1: "גם"    איש 1: "כן, אבל הפלסטינים לא באמת רוצים שלום". איש 2: "והישראלים?" איש 1: "גם..."
נורית פלד-אלחנן
לזכר ארבעה ילדים הרוגים
יונתן בן הרא"ש
הפרשה כופה על הציבור הציוני-דתי תהליך של התבגרות. עלינו ללמוד כי לעתים המציאות מורכבת ומלאת סתירות, ולהפנים כי בבסיס אמונתנו עומדת הכרעה אישית ואוטונומית, ולא דמותו של רב כזה או אחר    ועוד: דווקא לאור המשבר הזה אנו נדרשים להמשיך להשמיע את קולנו בתוככי הציבור הציוני-דתי הכללי ולשמור על אחדות המחנה
איתן קלינסקי
אחות משה ואהרון היא הגיבורה שלי בסדר פסח; בתור אחת שהנתינה לחברה הייתה עבורה דרך חיים, שווה היא הערצה ואזכור מרכזי בתנ"ך
צילה שיר-אל
בני מזל טלה, החוגגים החודש את יום הולדתם, זוכים לימים טובים    קשתים, די לדאוג לקראת החג    תחזית שבועית כללית לילידי כל המזלות
רשימות נוספות
רמת שלמה אינה "שטח כבוש"  /  אריאל כהנא
ההסכמות הסודיות של נתניהו  /  אריאל כהנא
נתניהו מתמהמה נוכח הנצחת המחבלת ממישור החוף  /  אסף גבור, סופיה רון-מוריה
המשפחה הסודית  /  יפעת ארליך
ללא שונאים, ללא מרפקים, ללא עבודה  /  יעקב בר-און
משפט ההיסטוריה  /  אורי ישראל פז
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il