בבניין משומר משנות ה-30' של המאה החולפת ממוקמת מסעדת "ננוצ'קה" התל אביבית (רחוב ליליינבלום 30), שכבר הספיקה להעתיק את משכנה שלוש פעמים רצופות למחוזות חדשים: משכנה המיתולוגי הראשון היה בשכונת "פלורנטין" כמסעדת "ננה"; משכנה השני הועתק לרחוב ליליינבלום 28, ואילו משכנה האחרון הועבר, לא מכבר, לבית הסמוך, הנושם חתיכת היסטוריה.
ננוצ'קה מייצגת נאמנה את המטבח הגרוזיני-האותנטי במיטבו, כפי שנהג בתקופת הצאר הרוסי. בעליה, ננה שרייר, ששמה יצא לפניה כמסעדנית עתירת-מוניטין, עיצבה אותה בעיצוב אקלקטי חם, כשבקומת הכניסה שלה חלל-מסעדה צבעוני ואלגנטי, המוביל לחצר קסומה, שמוקפת בבניינים משומרים. בר ססגוני, שנבנה מ-1,500 (!) ספרים, מוביל היישר למדרגות הקומה השנייה, שבה מצוי חלל-מסעדה נוסף ואינטימי. על אחד מקירותיה מתנוסס לתפארת ציור מדהים, בצבע כחול עמוק, של הצייר התל אביבי ברוך הכישרון, מאיר פיצ'חדזה, שלא מכבר הלך לעולמו.
תפריט מדליק
על הקולינריה מנצחת ביד רמה ננה שרייר, כשלצידה מופקד השף דוד אלדן, שרכש את ניסיונו ברוך השנים עוד במסעדות קודמות, כמו "צ'ימיצ'נגה", "ארמדה" ו"לואיזה". מכיוון ששפע המנות, המעטרות את התפריט המגוון, היו כולן על טהרת השמות הגרוזיניים, נאלצנו, בלית ברירה, להיעזר בשירותיה הטובים של מלצרית אדיבה, שהשכילה לפלס אליהן את דרכנו.
ממנות הפתיחה שהוצעו לנו נדלקנו על הפרואלי-צרחאלי - אנטיפסטי של חצילים פיקנטיים, מנגולד באגוזים, סלט כרוב בזעפרן ואגוזים, עם דולמה צמחוני, שהייתה מנה עשירה בטעמה. בן-לווייתי התענג, כמוני, על הצ'יבוריקו - בשר-בצק פריך, במילוי בשר-בקר ואווז. את שתי מנות הפתיחה ליווה לבש - לחם גרוזיני פריך וחם, היישר מן התנור.
עכשיו הגיע תורן של העיקריות. בחרתי בכבדי-עוף מושחמים, ברוטב יין מתוק, שנחו על מצע של אורז ושהיו לעילא ולעילא. בן-זוגי רווה נחת ממנת הקבבונים העשירה מבשר בקר וכבש, שאליהם התלוו מחית תפוחי-אדמה, ירקות ואגוזים טחונים. את צימאוננו הרווינו בלימונענע מרעננת ובקולה צוננת, כמו גם באספרסו כפול ומהביל, עם ניחוחות של ארומה לשמה.
על הארוחה העסקית המשותפת שילמנו 250 שקל, כולל תשר של 15 אחוז על שירות אדיב וקשוב. טרם צאתנו את המסעדה פקדנו, כהרגלנו, גם את השירותים, שענו על כל הצרכים שלנו - תרתי משמע. ובסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, זיכינו את "ננוצ'קה", ללא שמץ של היסוס, בציון 9 המכובד.