X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
נועם בדין ברקע השלט הנושא את תחום הרצאתו [צילום: נועם בדין]
הנרטיב העזתי משרת אך ורק מטרה אחת: הסחת דעתו של העולם מהבעיות הדחופות ומהמשברים ההומניטריים המתרחשים ברחבי העולם נועם בדין, מייסד מרכז תקשורת חברתית שדרות, מספר על ביקורו הטעון באפריקה הדרומית
▪  ▪  ▪
חיילים בגבול רצועת עזה [צילום ארכיון: AP]

כמנכ"ל "מרכז תקשורת חברתית שדרות", זומנתי לאחרונה לאפריקה הדרומית על-ידי "SAUJS" (איגוד הסטודנטים היהודיים הדרום-אפריקני), ובמימון "CAMERA". מטרת הביקור הייתה ליצור קמפיין מודעות תקשורתית שיציג את עמדתה של מדינת ישראל במסגרת אירועים אנטי-ישראלים בקמפוסים דרום-אפריקניים.
המציאות הטרגית של העיר שדרות, הסובלת מטרור הטילים מעזה (הנתמך כלכלית, פוליטית וצבאית על-ידי אירן וערב הסעודית), היא המשבר ההומניטרי היחיד והיא מציגה את עמדתה של מדינת ישראל בקונפליקט, ביחס לנרטיב העזתי. אלמנט נעלם זה של הקונפליקט הערבי-ישראלי הוא הסיבה שלשמה התבקשתי להגיע לאפריקה הדרומית: להציג את ההשפעות ההרסניות של החמאס וטרור הטילים שלו על אזרחים ישראלים.
מיליוני דולרים הושקעו בקמפיינים להצגת הנרטיב העזתי (כגון קידום המיתוס המודרני של המצור הישראלי) על-ידי ארגונים הנתמכים על-ידי הקרן החדשה לישראל (NIF) כגון: "שוברים שתיקה" (BTS) ו"בצלם". אלו מסיחים את דעת הציבור מסוגיות ממשיות המאיימות על שלום העולם, שבראשן התעצמותה של אירן ותמיכתה בטרור הג'יהאדי במדינת ישראל וברחבי העולם.

(א)זעקה לא-מוסרית

קשה לראות את ה"אפרטהייד הישראלי" שעליו הדרום-אפריקנים ההומניסטיים והמוסלמים הצדקניים כל-כך כועסים. במדינת ישראל לא קיימת הפרדה; כל אזרחיה זכאים לאותן זכויות האדם. מדוע אותם אנשים אינם משמיעים קול זעקה כשמדובר בהפרות זכויות אדם באירן, בעזה, בסוריה, באפגניסטן, בסין, בערב הסעודית ובמדינות המשתייכות למועצת האו"ם?
המציאות הישראלית והמציאות הדרום-אפריקנית אינן ניתנות להשוואה. מאז ומעולם מאיימות על קיומה של המדינה היהודית בעיות ביטחוניות, כאשר גורמים איסלאמיים קיצוניים זורעים טרור באוכלוסיה הישראלית האזרחית, משום שזו מדינה יהודית ולא רפובליקה איסלאמית. לטרוריסטים הפלשתינים אשר משגרים טילים לעבר שדרות לא אכפת אם העיר מלאה ביהודים, בנוצרים, באתיופים, ברוסים, בהודים, בבורמזים או באזרחים ערבים-מוסלמים. הם תוקפים את העיר מכיוון שהם מכירים בזכותם הבלעדית על כל שטחי מדינת ישראל מלפני 1948.

המדינה בעלת הפערים הגבוהים ביותר
עוני ופשע בקרב השחורים האפריקנים [נועם בדין]

במהלך הביקור, למדתי עוד על עבר האפרטהייד של אפריקה הדרומית, ועל הדרך בה שולט מיעוט לבן על כל אספקט של חיי הרוב השחור, כגון חינוך, הצבעה ותעסוקה. הגעתי למסקנה שאני נמצא במדינה עם הפערים הכלכליים והחברתיים הגדולים ביותר בעולם, אפילו לאחר ביטול שיטת האפרטהייד לפני 15 שנים.
אימוץ הנרטיב הפלשתיני על-ידי ארגוני זכויות אדם באפריקה הדרומית מהווה הסחת דעת מהבעיות ומהפרת הזכויות באפריקה הדרומית עצמה כיום. המיעוט הלבן באפריקה הדרומית ממשיך ליהנות מרמת החיים הגבוהה ביותר, בעוד ש-50% מיתר הדרום-אפריקניים חיים בעוני, המדינה סובלת מרמות פשיעה מרקיעות שחקים. כמו-כן, היא מכילה את אחד הריכוזים הגדולים של חולי ה-AIDS/HIV (איידס) בעולם, והשילוב עם מצב העוני הותיר 1.2 מיליון יתומים ואינספור חסרי-בית.

הצד היהודי המוסתר והנסתר

אולם, נדמה שכל הבעיות הללו מושלכות הצידה כשמדובר בישראל והפלשתינים. בקייפטאון, ה-'Israeli Apartheid Week' (שבוע האפרטהייד הישראלי) כלל את "פיתחו את רחוב שואדה", רחוב אחד בעיר חברון אשר נסגר לכניסת ערבים פלשתינים, והפך לסמל שיווקי אפרטהיידי בעיני ארגונים אנטי-ישראלים. לעומת זאת, הם מתעלמים בבוטות מהעובדה שנאסר על יהודים להיכנס ל-97% מחברון, שהייתה בירתה של ממלכת יהודה לפני 2,700 שנים. כמו-כן, לא קיימת התייחסות לסיבות שהובילו לסגירת רחוב שואדה: מתקפות רבות שביצעו פנאטיים פלשתינים על הקהילה היהודית הקטנה בחברון, והתפרצותה של "האינתיפאדה השנייה". שנה לאחר הפתיחה המחודשת של הרחוב בשנת 2000 הרחוב נסגר מסיבות ביטחוניות.
שואדה הוא רק רחוב אחד מתוך מיליוני הרחובות בישראל אשר עברם עוות על-מנת לייצג את הנרטיב הפלשתיני. מה בדבר מיליוני הרחובות בישראל בהם ערבים ויהודים חיים זה לצד זה? אפילו בעיר שדרות - עיר בה אלפי טילים פלשתינים פגעו בבתים אזרחיים, בבתי ספר ובשכונות מגורים - חיות עשרות משפחות ערביות בשלום לצד משפחות יהודיות ובשכונות משותפות. משפחות ערביות אלה ברחו מעזה, ועברו להתגורר בשדרות - עובדה שחייבת לסקרן אנשים.
במכללת ספיר, מכללה ישראלית הסמוכה לעיר שדרות, שבה גם אני למדתי, לומדים לתואר אינספור סטודנטים ערביים. בכנסת יש חברים ערבים-ישראלים, וכל ערבי ישראלי זכאי לאותם שירותי חינוך ובריאות להם זכאי יהודי-ישראלי.
ומה בדבר העובדה ש-120,000 האתיופיים אשר חיים בישראל זכאים לאותן הזכויות של שאר אזרחי ישראל? טוביה סוביט, בעל ואב אתיופי אשר מתגורר בשדרות, הלך אלפי קילומטרים בסודן ובמצרים על-מנת לעלות למדינת ישראל. הוא הגיע למדינה היהודית מבחירה חופשית, וישראל היא המדינה היחידה בעולם אשר קיבלה בזרועות פתוחות אוכלוסיה אפריקנית שחורה.

כונינו "נאצים פאשיסטיים"
נועם בדין עם סטודנטים אפריקנים [צילום: נועם בדין]

יום לפני המצגת הראשונה, המון מוסלמי של סטודנטים תקף קבוצה של חברי "SAUJS" בעודם מקימים את גלריית התמונות של ‘Sderot Media Cener’ (מרכז תקשורת שדרות), אשר נועדה ללוות את המצגת. אחד מחברי האיגוד כונה "יהודי מזוין"

נתקלנו בגורמים עוינים בקרב האקדמיה באפריקה הדרומית
▪  ▪  ▪

הביקור תוכנן במרץ רב, שבוע לפני הנסיעה לאפריקה הדרומית. זאת על-מנת לשנן מראש את נושאי הדיבור והתוכן, על-מנת להדוף כל האשמה או השוואה מגוחכת, מהסוג הנמצא בשימוש בקרב ארגוני סולידאריות פלשתינים בקמפוסים ברחבי העולם. הייתי מודע גם לעובדה שהאוניברסיטות הדרום-אפריקניות שבהן אציג יהיו הסביבות העוינות ביותר.
כצפוי, יום לפני המצגת הראשונה, המון מוסלמי של סטודנטים תקף קבוצה של חברי "SAUJS" בעודם מקימים את גלריית התמונות של ‘Sderot Media Cener’ (מרכז תקשורת חברתית שדרות), אשר נועדה ללוות את המצגת. אחד מחברי האיגוד כונה "יהודי מזוין", ואחד הפרופסורים צעק לעברנו "נאצים פאשיסטיים". ללא אנשי הביטחון הסמויים שהסתובבו בקמפוס, לא היה בטיחותי עבורי לקיים את ההרצאות בנושא סיפורה האנושי של העיר שדרות.
סגן הנשיא של 'SAUJS' אמר שזו הייתה הפעם הראשונה ב-20 השנים האחרונות בה יוצא אירוע מסוג זה כמעט לגמרי משליטה.

תרדמת גולדסטון במצגת שלי

כשנאמתי בפני קהלים שונים באפריקה הדרומית, שיתפתי אותם במה שחוויתי בחודש יולי שעבר, כאשר הצגתי את סיפורה של העיר שדרות בפני ועדת האו"ם בראשות השופט הדרום-אפריקני ריצ'ארד גולדסטון. העובדה שהשופט גולדסטון נרדם במהלך המצגת שלי, שעסקה בילדי שדרות המותקפים, נתפשת בעיניי כמשקפת את שתיקת העולם ואדישותו אל מול הטרור האיסלאמי.
וכך, האג'נדה המוסלמית הקיצונית של אירן אינה מוגבלת רק למזרח התיכון, אלא מתפשטת במהירות גם לעבר יבשת אפריקה. אירן תומכת כלכלית בתאים איסלאמיים קיצוניים, במקומות כגון: סומליה, סודן, אוגנדה, קונגו, זימבבווה ואפילו באפריקה הדרומית. תמיכה זו של אירן בקבוצות קיצוניות אלו, מהווה הפרה בוטה של זכויות אדם ואלו הם למעשה הפשעים האמיתיים נגד האנושות אליהם צריכה להיות מופנית תשומת הלב הבינלאומית.

נועם בדין הוא צלם עיתונות, מרצה, מנכ"ל ומייסד מרכז תקשורת חברתית שדרות www.SderotMedia.org.il. עורך תדריכים וסיורים לגורמים ממשלתיים, לדיפלומטים, לעיתונות זרה ולקבוצות סטודנטים מכל העולם.
תאריך:  15/04/2010   |   עודכן:  15/04/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסיפור של עזה
תגובות  [ 8 ] מוצגות  [ 8 ]  כתוב תגובה 
1
סוף סוף מישהו מיצג אותנו בכבוד ל"ת
whitebedein  |  15/04/10 14:30
2
מאמר מצויין
יעקב חג'בי  |  15/04/10 14:32
3
חתיך
שרי עמר  |  15/04/10 15:58
4
ישר כח..
זוהר12345  |  15/04/10 18:41
5
הסברה איכותית עושה בדין
סימה עדרי  |  15/04/10 20:33
 
- סימה,גם אני מאשקלון
תמר וינטר  |  15/04/10 21:27
6
תודה על המאמר המצוין.
עדןעדן  |  16/04/10 10:00
7
noam what whit me 20 sekl????
wise guy  |  16/04/10 15:16
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורית הורוביץ
אורית הורוביץ, אחות אחראית בטיפול נמרץ ילדים, מדברת על המוטו שבעשייה הרצופה: "חייבים לדבר אל האנשים בגובה העיניים ולהוסיף גם נשמה יהודית"
ד"ר אברהם בן-עזרא
בעקבות המבצע עוררה ישראל גל אנטישמיות בעולם המערבי, שעדיין מצוי בהכחשה ביחס לזכותה של מדינת היהודים להגן ולתקוף ככל מדינה ריבונית    צריך להסיק מכך את המסקנות האופרטיביות הנכונות
יואב לוי
למי יקשיבו אנשי שמאל קיצוניים בזמן אמת - האם לאבו מאזן? לאיחוד האירופי? או שמא לנשיא ארה"ב? ואולי בכלל לצה"ל?!
ראובן לייב
אתגר תיירות חדש: במקום להצטרף לעוד טיול מאורגן, או לתייר במכונית שכורה, יש עכשיו הזדמנות להכיר אתר בלתי מוכר בדרך לא שגרתית
מנחם רהט
עיתון הארץ הפך לנושא דגלה של ההפקרות העיתונאית    שופרו של השמאל הקיצוני בז לערכים כמו בטחון המדינה ומעלה על נס בוגדנות מופקרת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il