X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
המסעדה של הרצליה פיתוח קנתה את עולמה בתבשיליה המיוחדים לארץ הטוררוס
▪  ▪  ▪
"מנה-מנה" בטפאו
[צילום: אסף עברון, עכבר העיר]

בענף הקולינריה בארץ יש באחרונה עדנה של ממש לטפאס הספרדי. מסעדות רבות, אף שסגנון-בישולן איננו נאמן תמיד לארץ הטוררוס, ידעו לאמץ בחום את להיט הגורמה הלוהט של המטבח הקטלוני. הצרה היא שרק מיעוטן השכילו לעמוד במבחן התוצאה. מאחר שרובן פשוט מקרטעות, ניתן למנות על אצבעות כף-יד אחת בלבד את אותן מסעדות-טפאס הנאמנות באמת למקור.
בהרצליה פיתוח (רחוב שנקר 9) יש אחת כזו, העשויה לשמש דוגמה למטבח הקטלוני. "טפאו" (רחוב שנקר 9) היא מסעדה המעוצבת בטעם רב, בהשראתו של אמן הצמרת הספרדי, חואן מירו. יש בה חלל עמוק, עם ריהוט של עץ כפרי בצבעים חמים, ובר ארוך ומטופח, המכיל את מבחר המשקאות האלכוהוליים.

לאור נרות

נחתנו ב"טפאו" בסוף השבוע אל שולחן מרווח, לקולה של מוזיקה חרישית ונעימה. מן התפריט המגוון דלינו, לאור נרות, את המנות המבוקשות של הטפאס. פתחנו בברנחנס-בלאדי-קון-סלסה-דה-טומטוס, ובלשון בני אדם - חציל קלוי עם סלסלת-עגבניות; מנה הגונה שערבה מאוד לחיכנו. החרו-החזיקו אחריו שני שיפודים: האחד של פינצ'ו-דה-לומו - פילה-בקר על ריבת שאלו; והשני של הינדו-קון-וינו - כבד-עוף ביין טמפרניו, טבול במחית תפוחי-אדמה ובדבש. שתי המנות היו עשויות ביד אמונה ומתובלות כהלכה.

פאייה גזעית

אבל הטפאס המוביל היה, לטעמנו, הפאייה הספרדית המסורתית, של זעפרן, עם פרגיות וירקות ירוקים, בטעמים שמיימיים, שהשביעו בהחלט את קיבתנו המקרקרת. את התיבול, החריף קמעה, הקהו בהצלחה המשקאות הצוננים של מים מינרליים ולימונענע תוססת, שהיו בדיוק במקומם.
מפאת השובע הרב נאלצנו לוותר, בצער רב, על קינוח מפתה, והסתפקנו בלגימת אספרסו-מאורו גזעי מאיטליה. על הארוחה לשניים נפרדנו מ-200 שקלים, כולל תשר של 15 אחוז לשירות מסור, מהיר ואדיב. לזכות "טפאו" עומדים גם השירותים המבהיקים בניקיונם המופתי, שענו בהחלט על הצרכים המיידיים שלנו. ובסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, זיכינו את "טפאו" בציון 9, המגיע לה מעומק הלב.

תאריך:  18/04/2010   |   עודכן:  19/04/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דניאל פרדקין
כדאי, אחמד, שתקחו דוגמה מאיתנו: תעברו לחיות עם אחיכם הערבים, ולא תצטרכו לעמוד דקת דומייה לזכר יהודים    להבדיל מאיתנו, עולי ברית-המועצות לשעבר, לא יהיה עליכם ללמוד שפה אחרת, ולא תצאו לדרככם החדשה בחוסר כל
עמי דור-און
מי שמאפשר לעיתון הארץ להתקיים מבחינה כלכלית ולהמשיך להטיף את עמדותיו ה"אנטי-ציוניות" בציבור הרחב, הוא החינמון "ישראל היום" של המיליארדר שלדון אדלסון, שדעותיו והעמדות שהוא מייצג רחוקות כמזרח ממערב מאלה של הארץ
עמוס גבירץ
נראה שחזרנו לימי טרום המדינה    ישראל ביטלה את גבולותיה עם השטחים הכבושים, מתעלמת מהחוק הבינלאומי, מתעלמת מהנורמות הבינלאומיות, ופועלת בשיטתיות לסיפוח הגדה המערבית ורמת הגולן    לשם כך גוזלים אדמות, בונים התנחלויות, הורסים בתים ומגרשים אנשים
עקיבה לם
התבטאויותיו האחרונות של מלך ירדן מציגות את האמת הערבית שאיש אינו אומר    קריאה בין השורות של דברי המלך
עו"ד יוסי דר
אולמרט חשף את קו ההגנה שלו בנאומו בן שלוש דקות    אולמרט בונה לעצמו קו הגנה הניצב הרחק מהאירועים הנחקרים בפרשת הולילנד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il