X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
שתיית חלב עלולה להחריף את הצרבת אם אתם חוששים מתופעות לוואי בשל אכילה של מוצרי חלב, בחרו מראש מאכלים דלי הלקטוז
▪  ▪  ▪
בריא או לא בריא? [צילום: פלאש 90]

מיתוסים רבים נקשרים סביב מוצרי החלב. חלק טוענים שהם חשובים לבריאות ואחרים גורסים שהם מזיקים לה. חג השבועות הוא הזדמנות נהדרת לבדוק מה אומרים מחקרים עדכניים והאם יש אמת בשמועות ובמיתוסים המפחידים.

חלב עוזר ב"כיבוי" תחושת צרבת
לא נכון
▪  ▪  ▪

צרבת היא בעיה שמטרידה אנשים רבים. לא תמיד אפשר למנוע אותה על-ידי שינויים תזונתיים, למרות שהפחתה של מזון שמן, חריף, מתובל ומשקאות תוססים, יכולים בהחלט להקל על הבעיה.
אנשים רבים סבורים ששתיית חלב בעת צרבת הינה הפתרון האידיאלי להרגעה ופתרון הבעיה. עם זאת, למרות התחושה הראשונית של הרגיעה המגיעה לאחר שתיית החלב, עלולה להיות דווקא החמרה במידת הצרבת.
מדוע זה קורה?
החלב הבסיסי סותר את החומצה הנמצאת בקיבה וגם את זו ה"גולשת" לאזור הוושט וגורמת לתחושת הבערה. למרות הסתירה הראשונית שיוצרת תחושה נעימה, הקיבה חייבת לשמור על רמות חומציות של PH 2-3 (ערך חומצי מאוד) ולכן כתגובה לשתיית החלב עלולה להיות הפרשה מוגברת של חומצה בקיבה שרק תחריף את הבעיה.

חלבון החלב - חשוב לבריאות
נכון
▪  ▪  ▪

גופינו נדרש להגן על עצמו מדי יום מפני רדיקלים חופשיים וחומרים מחמצנים. חומרים אלו נמצאים באוויר שאנו נושמים (זיהום אוויר), בסיגריות, בחלק מהמזונות שאנו אוכלים ולפעמים אף נוצרים בגופינו באופן ספונטני (פעילות גופנית).
כדי להגן על הגוף, אנו חייבים להקפיד מדי יום לספק חומרים "נוגדי חמצון" (אנטיאוקסידנטים) שיאזנו את הגוף מבפנים.
מחקרים בשנים האחרונות מצאו, כי החלבון העיקרי בחלב ה"קזאין" בעל תכונות מובהקות של נוגד חמצון. נמצא כי לקזאין יש יכולת למנוע את הפעילות של הרדיקלים החופשיים ולמנוע את חמצון הליפידים (שומנים) בגוף. הקזאין יכול להגן על מערכת העיכול והגוף כולו בעת צריכת תוספי מזון (למשל ברזל) וגם בעת עליה חדה בסטרס החמצוני בגוף (פעילות גופנית). מכאן ששילוב קבוע של מוצרי חלב בתפריט, חשוב מאוד לשמירה על הבריאות בקרב כלל האוכלוסיה ובמיוחד עבור ספורטאים ואנשים הנוטלים תרופות ותוספים.

יש לשלב לפחות 3 מוצרי חלב בתפריט היומי להגדלת כמות הסידן בגוף
נכון
▪  ▪  ▪

חג השבועות הוא הזדמנות נהדרת לתת לגופינו מנה גדושה של בריאות. דוגמה ליתרונות תזונתיים במאכלי החג, הוא הסידן הנמצא בכמות גבוהה מאוד במוצרי החלב המהווים חלק בלתי נפרד מחג השבועות.
סידן הוא אחד המינרלים החשובים ביותר לגופינו. הוא בונה את העצמות, השיניים וחשוב מאוד לתיפקוד השרירים. כמות הסידן היומית המומלצת - 1,000 מ"ג וקשה מאוד להגיע אליה, ללא שילוב של מוצרי חלב בתפריט היומי.
דוגמאות לכמות הסידן במוצרי החלב:
  • 2 כפות גדושות של גבינה לבנה / קוטג' 5% - 100 מ"ג
  • גביע יוגורט - 250-150 מ"ג
  • כוס חלב - 250-200 מ"ג
  • פרוסה של גבינה צהובה - 200 מ"ג
שלבו לפחות 4-3 מוצרי חלב עשירים ביום ותוכלו ליהנות גם מטעם מצויין וגם מתרומה יפה ומרשימה של סידן.

מוצרי חלב גורמים לנפיחות וכאבי בטן
לא נכון
▪  ▪  ▪

לחלב ומוצריו יצא שם רע בשל תחושות לא נעימות של נפיחות הבטן, גזים, כאבי בטן ואף שלשולים לפעמים לאחר אכילתם אצל חלק מהאנשים. הסיבה לתופעות אלו עלולה להיות רגישות ל"לקטוז" הלו הוא סוכר החלב הקשה לפירוק עבור חלק מהאנשים.
כיצד ניתן להפחית את התופעות בלי להימנע ממוצרי חלב?
חלק ממוצרי החלב דלים בלקטוז כיוון שהוא פחות בצורה דרסטית בתהליכי היצור של המוצר. מוצרי החלב הבולטים דלי הלקטוז הם יוגורט, קוטג' וגבינה צהובה. גם בחלק מהגבינות הקשות יש כמות נמוכה יותר של לקטוז וניתן היום אף לרכוש חלב דל לקטוז.
מסקנה: גם אם אתם חוששים מתופעות לוואי בשל אכילה של מוצרי חלב, בחרו מראש את המאכלים דלי הלקטוז. אל תפריזו בכמויות ונסו לפזר את מוצרי החלב לאורך כל היום ולא להגזים בארוחה אחת. כך תוכלו להנות מהטעם הנפלא, הבריאות ושמחת חג השבועות בלי להרגיש רע.

עדיף להימנע מאכילת מוצרי חלב בדיאטה
לא נכון
▪  ▪  ▪

מחקרים שהתפרסמו בשנים האחרונות בדקו את השפעת תכולת הסידן בתפריט, כשמקור הסידן היה ממוצרי חלב, על הרכב הגוף והירידה במשקל בקרב מבוגרים. על-סמך תוצאות מחקרים רבים, הסיקו החוקרים כי צריכה יומית של שלושה מוצרי חלב לפחות בתפריט, בלי קשר לתכולת הקלוריות או הרצון לרדת במשקל, מפחיתה בצורה מובהקת את כמות השומן בגוף.
תכולת הסידן הגבוהה אשר סופקה באמצעות התזונה (בעיקר ממוצרי החלב) ולא באמצעות תוספים, הייתה כנראה בעלת השפעה מובהקת טובה יותר על היכולת של הגוף לנצל את רקמת השומן ולשנות את הרכב הגוף ביחס למסת הגוף הרזה.
מסקנה: בפעם הבאה בה אתם מחליטים לפצוח בדיאטה, אל תוותרו על מוצרי החלב העשירים בסידן בתפריט וכך תוכלו לראות תוצאות טובות יותר של חיטוב והרזיה.

מחברת המאמר הינה דיאטנית קלינית וספורט M.Sc ובאדיבות מומחי אומפרדקס-Z
תאריך:  18/05/2010   |   עודכן:  18/05/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כל המיתוסים בנוגע למוצרי חלב
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
הכותבת אינה סמכות מקצועית.
מוטי1  |  18/05/10 23:17
2
לא ידע ולא מיתוסים - עובדות
אחד העם1  |  19/05/10 18:25
3
לא ידע ולא מיתוסים - עובדות
אחד העם1  |  19/05/10 18:33
4
תסלח לי, אבל אתה פשוט טועה
אריאל ק.  |  20/05/10 21:18
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
זאב בן-יוסף
למרות הכל יש הצלחות    אפשר לשכנע את רוב חברי ועדת המכרזים לכפות על מקום עבודה לקבל מועמד אחר מזה שרצו בו, אם כי הצלחה כזו היא נדירה למדי
איתן קלינסקי
מהמידע שהנפיקו גורמים מוסמכים קשה להשתחרר מהתחושה הקשה שבשיח הפוליטי שלנו השימוש החוזר ונשנה במילה בגידה מקבל את המטען הדרוש כדי להשחיר מי שמייצג גישה פוליטית בקורתית כלפי הממסד
סיגל פרישמן
חלב ומוצריו הם המקור העיקרי והזמין ביותר לסידן    קשה מאוד להגיע לקצובה היומית המומלצת ללא צריכת חלב ומוצריו
עפר דרורי
הממשלה נותנת ונותנת ונותנת, אבל לא לאוכלוסיות הנכונות
הרצל חקק
בחג השבועות למדנו לקבל תורה, ויש הרגשה של רוחניות יתרה, הבנה פנימית    הרצל חקק הלך למעצב המותגים המוביל ברוך נאה כדי שיסביר לו תורה אחרת, את תורת עיצוב המותגים. איך מעצבים לוגו, איך הופכים את סיפורן של חברות ישראליות מובילות לדרמה של עיצוב מקורי ושובה את הלבבות    נעשה ונשמע זה סיפור של חג השבועות, כאן אפשר ללמוד - נעשה מותגים ונשמע מה הציבור אומר על כך...
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il