חלב עוזר ב"כיבוי" תחושת צרבת
|
|
צרבת היא בעיה שמטרידה אנשים רבים. לא תמיד אפשר למנוע אותה על-ידי שינויים תזונתיים, למרות שהפחתה של מזון שמן, חריף, מתובל ומשקאות תוססים, יכולים בהחלט להקל על הבעיה. אנשים רבים סבורים ששתיית חלב בעת צרבת הינה הפתרון האידיאלי להרגעה ופתרון הבעיה. עם זאת, למרות התחושה הראשונית של הרגיעה המגיעה לאחר שתיית החלב, עלולה להיות דווקא החמרה במידת הצרבת. מדוע זה קורה? החלב הבסיסי סותר את החומצה הנמצאת בקיבה וגם את זו ה"גולשת" לאזור הוושט וגורמת לתחושת הבערה. למרות הסתירה הראשונית שיוצרת תחושה נעימה, הקיבה חייבת לשמור על רמות חומציות של PH 2-3 (ערך חומצי מאוד) ולכן כתגובה לשתיית החלב עלולה להיות הפרשה מוגברת של חומצה בקיבה שרק תחריף את הבעיה.
|
חלבון החלב - חשוב לבריאות
|
|
גופינו נדרש להגן על עצמו מדי יום מפני רדיקלים חופשיים וחומרים מחמצנים. חומרים אלו נמצאים באוויר שאנו נושמים (זיהום אוויר), בסיגריות, בחלק מהמזונות שאנו אוכלים ולפעמים אף נוצרים בגופינו באופן ספונטני (פעילות גופנית). כדי להגן על הגוף, אנו חייבים להקפיד מדי יום לספק חומרים "נוגדי חמצון" (אנטיאוקסידנטים) שיאזנו את הגוף מבפנים. מחקרים בשנים האחרונות מצאו, כי החלבון העיקרי בחלב ה"קזאין" בעל תכונות מובהקות של נוגד חמצון. נמצא כי לקזאין יש יכולת למנוע את הפעילות של הרדיקלים החופשיים ולמנוע את חמצון הליפידים (שומנים) בגוף. הקזאין יכול להגן על מערכת העיכול והגוף כולו בעת צריכת תוספי מזון (למשל ברזל) וגם בעת עליה חדה בסטרס החמצוני בגוף (פעילות גופנית). מכאן ששילוב קבוע של מוצרי חלב בתפריט, חשוב מאוד לשמירה על הבריאות בקרב כלל האוכלוסיה ובמיוחד עבור ספורטאים ואנשים הנוטלים תרופות ותוספים.
|
יש לשלב לפחות 3 מוצרי חלב בתפריט היומי להגדלת כמות הסידן בגוף
|
|
חג השבועות הוא הזדמנות נהדרת לתת לגופינו מנה גדושה של בריאות. דוגמה ליתרונות תזונתיים במאכלי החג, הוא הסידן הנמצא בכמות גבוהה מאוד במוצרי החלב המהווים חלק בלתי נפרד מחג השבועות. סידן הוא אחד המינרלים החשובים ביותר לגופינו. הוא בונה את העצמות, השיניים וחשוב מאוד לתיפקוד השרירים. כמות הסידן היומית המומלצת - 1,000 מ"ג וקשה מאוד להגיע אליה, ללא שילוב של מוצרי חלב בתפריט היומי. דוגמאות לכמות הסידן במוצרי החלב: - 2 כפות גדושות של גבינה לבנה / קוטג' 5% - 100 מ"ג
- גביע יוגורט - 250-150 מ"ג
- פרוסה של גבינה צהובה - 200 מ"ג
שלבו לפחות 4-3 מוצרי חלב עשירים ביום ותוכלו ליהנות גם מטעם מצויין וגם מתרומה יפה ומרשימה של סידן.
|
מוצרי חלב גורמים לנפיחות וכאבי בטן
|
|
לחלב ומוצריו יצא שם רע בשל תחושות לא נעימות של נפיחות הבטן, גזים, כאבי בטן ואף שלשולים לפעמים לאחר אכילתם אצל חלק מהאנשים. הסיבה לתופעות אלו עלולה להיות רגישות ל"לקטוז" הלו הוא סוכר החלב הקשה לפירוק עבור חלק מהאנשים. כיצד ניתן להפחית את התופעות בלי להימנע ממוצרי חלב? חלק ממוצרי החלב דלים בלקטוז כיוון שהוא פחות בצורה דרסטית בתהליכי היצור של המוצר. מוצרי החלב הבולטים דלי הלקטוז הם יוגורט, קוטג' וגבינה צהובה. גם בחלק מהגבינות הקשות יש כמות נמוכה יותר של לקטוז וניתן היום אף לרכוש חלב דל לקטוז. מסקנה: גם אם אתם חוששים מתופעות לוואי בשל אכילה של מוצרי חלב, בחרו מראש את המאכלים דלי הלקטוז. אל תפריזו בכמויות ונסו לפזר את מוצרי החלב לאורך כל היום ולא להגזים בארוחה אחת. כך תוכלו להנות מהטעם הנפלא, הבריאות ושמחת חג השבועות בלי להרגיש רע.
|
עדיף להימנע מאכילת מוצרי חלב בדיאטה
|
|
מחקרים שהתפרסמו בשנים האחרונות בדקו את השפעת תכולת הסידן בתפריט, כשמקור הסידן היה ממוצרי חלב, על הרכב הגוף והירידה במשקל בקרב מבוגרים. על-סמך תוצאות מחקרים רבים, הסיקו החוקרים כי צריכה יומית של שלושה מוצרי חלב לפחות בתפריט, בלי קשר לתכולת הקלוריות או הרצון לרדת במשקל, מפחיתה בצורה מובהקת את כמות השומן בגוף. תכולת הסידן הגבוהה אשר סופקה באמצעות התזונה (בעיקר ממוצרי החלב) ולא באמצעות תוספים, הייתה כנראה בעלת השפעה מובהקת טובה יותר על היכולת של הגוף לנצל את רקמת השומן ולשנות את הרכב הגוף ביחס למסת הגוף הרזה. מסקנה: בפעם הבאה בה אתם מחליטים לפצוח בדיאטה, אל תוותרו על מוצרי החלב העשירים בסידן בתפריט וכך תוכלו לראות תוצאות טובות יותר של חיטוב והרזיה.
|
|
|
מחברת המאמר הינה דיאטנית קלינית וספורט M.Sc ובאדיבות מומחי אומפרדקס-Z
|
|
|
תאריך:
|
18/05/2010
|
|
|
עודכן:
|
18/05/2010
|
כל המיתוסים בנוגע למוצרי חלב |
|
1 |
|
|
נא לקרוא את הספרים "רדו לי מהעטינים" ואת "שוטי החלב" של דר' אבני, - הרבה יותר מקצועי, סמכותי, אמין ומשכנע. עם כל הכבוד לדיאטנית שכתבה מאמר זה, יש לה כנראה עוד הרבה ללמוד. |
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
מוטי1 |
|
|
2 |
|
|
סידן מחלב יספג בגוף רק אם אחוז השומן גבוה : 3% שומן זה בפשטות - מים.
מוצרי חלב עושים מהומה בבטן ( מנסיון אישי ). זה לא מתוס - זו עובדה !
ממוצרי חלב משמינים . למה? כי כדי לקבל הרגשת שובע צריך לאכול ה מ ו ן ! זאת ועוד, זמן קצר אחרי הארוחה כבר רעבים שוב.
כל מוצרי חלב פרה מכילים חומרים זרים - מאנטיביוטיקה שניתנה לפרה ועד להורמונים כדי שהפרה תייצר כמות חלב גדולות. ההורמונים האלה נספגים בגוף האדם !!!!
בקיצור - מוצרי חלב טעימים אבל לא בריאים.
המיתוסים החיוביים כאילו שמוצרי החלב בריאים הם המצאה של שהחברות שמייצרות ומשווקות כמויות אדירות של כל מיני מוצרים "בריאים"
חג שמח ! |
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
אחד העם1 |
|
|
3 |
|
|
סידן מחלב יספג בגוף רק אם אחוז השומן גבוה : 3% שומן זה בפשטות - מים.
מוצרי חלב עושים מהומה בבטן ( מנסיון אישי ). זה לא מתוס - זו עובדה !
ממוצרי חלב משמינים . למה? כי כדי לקבל הרגשת שובע צריך לאכול ה מ ו ן ! זאת ועוד, זמן קצר אחרי הארוחה כבר רעבים שוב.
כל מוצרי חלב פרה מכילים חומרים זרים - מאנטיביוטיקה שניתנה לפרה ועד להורמונים כדי שהפרה תייצר כמות חלב גדולות. ההורמונים האלה נספגים בגוף האדם !!!!
בקיצור - מוצרי חלב טעימים אבל לא בריאים.
המיתוסים החיוביים כאילו שמוצרי החלב בריאים הם המצאה של שהחברות שמייצרות ומשווקות כמויות אדירות של כל מיני מוצרים "בריאים"
חג שמח ! |
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
אחד העם1 |
|
|
4 |
|
|
לא ברור מה מקור ה"ידע" שלך, אבל אתה טועה ברוב מה שכתבת:
1. אמנם נכון שככל שאחוז השומן גבוה יותר אחוז הסידן שייספג גבוה יות, אבל מכיוון שבחלב יש כ"כ הרבה סידן גם במוצרים עם 3% שומן נספג יותר סידן מאשר כמעט כל סוג אוכל אחר.
2. חלב עושה מהומה בבטן למי שאינו יכול לפרק לקטוז. בהחלט ייתכן שאתה רגיש ללקטוז (או במונח המקצועי: יש לך אי-סבילות ללקטוז), ובמקרה כזה עדיף שתפעל לפי ההמלצות בפסקה האחרונה של המאמר או שתיקח תוסף לקטאז (האנזים שמפרק את הלקטוז וכנראה חסר אצלך) שאפשר לקנות בבית מרקחת לפני אכילת מוצרי חלב.
כך או אחרת, רוב האוכלוסיה המערבית מעכלת חלב היטב.
3. לא ברור על מה אתה מסתמך כשאתה אומר שמוצרי חלב לא משביעים. אולי גם כאן מדובר על על הנסיון האישי שלך. אצלי זה לא כך.
4. השימוש בהורמונים אסור בתכלית האיסור בתעשיית החלב בישראל. אנטיביוטיקה ניתנת כאשר צריך, אבל פרות שמקבלות אנטיביוטיקה לא נחלבות. כל החלב שמגיע מהרפתות נבדק לפני הכניסה למחלבה ואם נמצאים בו שרידי אנטיביוטיקה או חומרים אסורים אחרים הוא מושמד.
5. בחלב יש המון חומרים שמאד חשובים לבריאות, מלבד סידן יש בו עוד מינרלים וויטמינים חשובים. |
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
אריאל ק. |
|
|
זאב בן-יוסף
למרות הכל יש הצלחות אפשר לשכנע את רוב חברי ועדת המכרזים לכפות על מקום עבודה לקבל מועמד אחר מזה שרצו בו, אם כי הצלחה כזו היא נדירה למדי
|
|
|
|
|
|
איתן קלינסקי
מהמידע שהנפיקו גורמים מוסמכים קשה להשתחרר מהתחושה הקשה שבשיח הפוליטי שלנו השימוש החוזר ונשנה במילה בגידה מקבל את המטען הדרוש כדי להשחיר מי שמייצג גישה פוליטית בקורתית כלפי הממסד
|
|
|
|
|
|
סיגל פרישמן
חלב ומוצריו הם המקור העיקרי והזמין ביותר לסידן קשה מאוד להגיע לקצובה היומית המומלצת ללא צריכת חלב ומוצריו
|
|
|
|
|
|
עפר דרורי
הממשלה נותנת ונותנת ונותנת, אבל לא לאוכלוסיות הנכונות
|
|
|
|
|
|
הרצל חקק
בחג השבועות למדנו לקבל תורה, ויש הרגשה של רוחניות יתרה, הבנה פנימית הרצל חקק הלך למעצב המותגים המוביל ברוך נאה כדי שיסביר לו תורה אחרת, את תורת עיצוב המותגים. איך מעצבים לוגו, איך הופכים את סיפורן של חברות ישראליות מובילות לדרמה של עיצוב מקורי ושובה את הלבבות נעשה ונשמע זה סיפור של חג השבועות, כאן אפשר ללמוד - נעשה מותגים ונשמע מה הציבור אומר על כך...
|
|
|