X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ככל שהתרוקנו צלחות וכוסות יין ובירה התמלאו מחדש, נמשכו הסיפורים ופרצי הצחוק
▪  ▪  ▪
[צילום: שולמית קיסרי]

מסעדת יועזר בר יין של שאול אברון היא מוסד של תל אביב-יפו, בדיוק כמו ששאול אברון הוא התל אביבי האולטימטיבי. נולד לפני 66 שנה ברחוב אלנבי להורים מצרפת ובלגיה בעלי בית המרקחת ברחוב אלנבי 43.
יועזר נמצאת בקומת הקרקע, בחצר של בית עותמני, באולם ובו עמודי קשתות עבים המחזיקים תקרה עתיקה שלא שופצה מאז שנולדה. הבית האפלולי בן 150 שנה בכיכר השעון ביפו, פתוח ומתפקד כבית אוכל לאניני טעם כבר 15 שנה. שאול, שמזה שנים נראה הוא בעל דמות של אל הודי, אולי בודהה, הוא בעל חיוך של ילד נצחי ומבט של טוב לב ואהבת תענוגות. לפני שהיה מסעדן היה עיתונאי ידוע: כתב כלכלי של מעריב ובעל טור אוכל חדשני בעיתון חדשות. שאול, איש העולם, מתוקשר, מתקשר ובעל דעה, פתח ב-1990 מסעדה בנווה צדק בשם הקיוסק, אז, כשנווה צדק עוד הייתה שכונת חורבות עלובה.
הקיוסק, שקידש את מעדני המטבח הצרפתי ומיטב היינות, משך את כל האנינים המפורסמים (אז, המילה סלב טרם נולדה בעברית) וכל מי שאהב להיות במקום בו "כולם" נמצאים.
את יום הולדתי האחרון חגגתי ביועזר המסעדה של שאול עם שאול, חנה (לסלאו), יונית ואיציק, כולנו ילידי אותו תאריך ביוני, כל אחד בשנה אחרת. כולם קנו לכולם מתנות. חנה שכחה לקנות ויצאה לכמה דקות לכיכר השעון וחזרה עם פסלי עץ מקסימים, מתנה לכול אחד.
שאול הכין לנו כירה שהעבירה אותנו למקום אחר. ארכיטקטורה עותמנית, מיקום מנותק מהזמן, יינות העולם מתוך האוסף המיוחד, בירות קלסיות קרות כקרח (מוגשות על-ידי הברמן בן, בנם של גו'זי קראוס ושמוליק קראוס), מעדנים מהמטבח הקלסי הצרפתי האיטלקי ויצירות השף אלחנן.
מגש הצדפות הגיע באותו בוקר מקורר וטרי מברטן עם מי האוקיאנוס האטלנטי. הרחנו, שאבנו את התוכן החלקלק לחלל הלשון ודמיוננו התעופף לו אל עיירות הדייגים במערב צרפת עם האוויר המלוח ורווי היוד.
על שולחן האוכל רחב הממדים (כמו כל שולחנות המסעדה האפלולית ) הונחו ג'מבון דה פאריס, ג'מבון דה פארמה, נקניקיות עבות תוצרת הבית, פאטה כפרי צרפתי (מהמטבח של שאול) סלומון מעושן ןמעודן מעשה בית, קורנביף עם טעם של פעם. שיחה הזויה של חמישה חוגגי יומולדת, בין אדי אלכוהול וחנה לסלאו, עם אנרגיות של טורבו, מלאת נוכחות וכישרון, עוברת מאידיש לצרפתית ומספרת על שני הסרטים שהיא מצלמת, שתי סדרות הטלוויזיה, הצגת ילדים שביימה ושתי הצגות תיאטרון שהיא מופיעה בהם ב"גשר", הכול רק מהשנה האחרונה... יש אנשים מיוחדים שחיים לפחות פעמיים!
הגענו לפולנטה
ככל שהתרוקנו צלחות וכוסות יין ובירה התמלאו מחדש, נמשכו הסיפורים ופרצי הצחוק, ואז הונחו לפני חמשת החוגגים חמש פנכות קטנות, עם תלולים של קרם צהבהב, ביצה עלומה לבנה ופרוסת פטריית כמהין שחורה.
עם כל כפית שנטעמה הרגשנו את העונג, העידון, ימי ילדות ופינוק - טעמים וריחות של מטבח שמימי. משהו שלא אוכלים כל יום, אולי גם לא בכול החיים. איך מכינים את זה? (אם תצליחו להכין בבית, לא בטוח שיצא לכם אותו הדבר...) לוקחים קלחי תירס טריים ומורידים מהם את הגרעינים הצהבהבים, מבשלים את הצהבהבים לאט בשמנת מתוקה (38%) עם מעט מלח ופלפל לבן עד שיתרכך מאוד ואז מסננים אותם במסננת בשיטה הידנית הישנה. שלא תישאר שום קליפה או קרום ושיהיה קרם מושלם.
כמו כל דבר טוב הפולנטה נגמרה מהר אך התענוגות נמשכו: סטייקים עשויים מנתחים שונים של אנטרקוט ונתחי בקר וגם סטייקים של צוואר חזיר מוגשים בפיתה יפואית, כשמחה מיוחדת, המשלבת תאווה צרפתית וטעם מזרח תיכון ישן.
כשהגיע הקפה נעשה קצת עצוב. הסיום המתקרב היה אספרסו צרפתי בריח חזק שטובלים בו קוביות סוכר לבנות, עם סורבטים של פירות קיץ - סוף מעודן לפגישה מיוחדת שכללה את כל החושים. שוב ידענו כי אין בעולם עונג גדול יותר מאוכל נפלא, יין וחברים.

[צילום: שולמית קיסרי]
[צילום: שולמית קיסרי]
[צילום: שולמית קיסרי]
[צילום: שולמית קיסרי]
תאריך:  16/06/2010   |   עודכן:  16/06/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 מעריב
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הפולנטה של שאול אברון
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
בתיאבון, אבל
humanape  |  16/06/10 11:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יעקב בר-און
זוכה פרס מפעל חיים אמר דברים נוקבים בטקס פרסי רמת-גן לספרות    "מהאופטימיות הגדולה שליוותה את הספרות העברית, נשארו רק צללים עלובים"    ראש עיריית ר"ג, צבי בר, נאלץ ליטול ממנו את המיקרופון מפאת קטרוגיו המתמשכים    סערת תרבות בעיר המשוררים והסופרים הלאומיים
עו"ד אריאל דובינסקי, לב גפט
על מוצרים מסוימים ניתן להגן באמצעות הסתרת המידע על המוצר, מרכיביו, דרך הרכבתו וכו'    בתחום הקניין הרוחני מידע חשאי כזה נקרא "סוד מסחרי"    הבעיה היא שלפעמים קשה מאוד לשמור לאורך זמן על המידע הזה
אלכסנדר ס. שכטמן
עסקת הטיעון שהושגה בפרשת מאבטחו של הרמטכ"ל לשעבר, ארז אפרתי, אשר הביאה לביטול עדותה של המתלוננת, היא אות קלון לא רק עבור הפרקליטות אלא גם עבור החברה המתירה לה להגיע להסדרים שכאלו מלכתחילה
אליקים העצני
כישלונות התוצאות הפוליטיות של הפעולה נגד המשט ה"הומניטרי" לעזה    הפעולות הפשוטות והמהותיות שעל ישראל לנקוט מול אויביה
נסים ליאון
מקובל לחשוב כי חרדיות מזרחית היא אך ורק חיקוי של האורתודוקסיה האשכנזית. תפיסה פשטנית זו, כפי שמראה ד"ר נסים ליאון, מחמיצה הבדלים משמעותיים בין שתי הקהילות ביחס למדינה וציונות, ואפילו באופיים של בתי הכנסת    ד"ר אריאל פיקאר עומד על ההבדלים האלו ועל מקורותיהם, וטוען כי הבנתם תורמת תרומה חשובה להעמקת השיח הציבורי בימים בהם המתח בין חרדים לחילונים מצוי שוב בכותרות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il