התמודדות עם גירושין הינה אחד ההליכים המורכבים והקשים בחייו של אדם. כל אחד מאיתנו, ב"זמנים הטובים", הבטיח לעצמו ולסביבתו הקרובה שאם חס וחלילה ייקלע בחייו לסיטואציה כזו, יעשה כל שביכולתו על-מנת לסיים הליך זה באופן נקי והוגן ככל שניתן.
אחד הצעדים הראשונים בתהליך גירושין הוא בחירה בבעל המקצוע אשר ילווה אותך, ינחה אותך ויוביל אותך בתהליך: מי שמזלו שפר עליו, יחל לעבוד עם מגשר, ומי שפונה לדרך המלחמה, יצטרך עורך דין. ויש מי שיבחר גם במגשר וגם בעו"ד, כמאמר הרומאים: הרוצה בשלום, ייכון למלחמה.
בפרידת בני זוג, אין רק חלוקה טכנית פיננסית של זכויות ממוניות ומזונות הילדים. הרבה יותר חשוב מכך הוא עיצוב וקביעת מהות הקשר עם ילדינו, העיצוב מחדש של "תבנית שארית חיינו", הליך העלול להיות יצרי ועוצמתי.
קל מאוד להיסחף במדרון החלקלק של יציאה למלחמת עולם בין בני הזוג. הנה לדוגמה, עצם הקביעה המלאכותית של "הורה ראשי" ו"הורה משני", אשר לאבות רבים מהווה פגיעה בלתי נסבלת וקשה מנשוא, מה גם שהיא נותנת את אותותיה השליליים על הילדים, ומהווה מסר חינוכי שלילי מובהק להעדר שוויון במשפחה וחלוקת תפקידים מגדרית.
ועל כן בבואנו לבחור עו"ד ו/או מגשר אשר עליו נשליך את יהבנו שיסייע לנו לחלץ את האונייה מעין הסערה ויוביל אותה לחוף מבטחים, ראוי שנדע כמה שיותר על עמדותיו ותפיסת חייו בהקשר לגירושין. מהי תפיסת המשפחתיות, ההורות, עמדותיו ביחס לשוויון מגדרי וכדומה...
ברוב המקרים, המידע המבוקש אינו זמין. נצטרך לכתת רגליים כדי למצוא פסקי דין או הסכמים שערך בעל המקצוע כדי ללמוד על גישתו, הישגיו, חזונו ומעופו. עיקר הרושם שאנו מקבלים על בעל המקצוע הוא מתוך התרשמות אישית בפגישה (שבד"כ גם עולה לנו לא מעט כסף) או באמצעות "ממליצים"...
המלצות של ממליצים יכולות להיות מטעות מאוד. בדרך כלל הם טופלו לאורך כל הדרך על-ידי אותו בעל מקצוע ומטבע הדברים לא נחשפו לעוד בעלי מקצוע בתחום, מה גם שכל הידע והניסיון הממשי שלהם מסתכם במקרה הפרטי שלהם וכל תיק הוא מקרה שונה העומד בפני עצמו (כלומר אם עו"ד זכה בשביל חברך אין זה אומר כלום על המקרה הפרטי שלך, קל וחומר כשמדובר בשופט אחר ומולו עומד גם עו"ד אחר).
רק לעיתים נדירות נופלת בידינו הזכות להזדמן למידע נוסף היכול לשפוך אור על עמדותיהם של עורך הדין והמגשר. כאשר אותו בעל מקצוע כתב מאמר, או התבטא ברבים והדבר זכה לפרסום, כך למשל, עורכי דין ידועים אשר כיהנו כנציגים של לשכת עו"ד בוועדות שונות.
הקלד את שמו של בעל המקצוע המיועד ב"גוגל", ובדוק את העמדות שהציג איש המקצוע בוועדות השונות ובמאמרים שכתב בעיתונות. יש כאלו המפורסמים כשונאי נשים, ואולי הם מתאימים לגברים מסוג מסוים ששונאים נשים (בוודאי לא לי). ויש עורכות (ועורכי) דין ומגשרות (ומגשרים) אשר אינן מאמינות שאבות רוצים באמת בקשר עם ילדיהם, והן חושדות בהם שהם מעוניינים בקשר עם ילדיהם רק כתירוץ להפחתת מזונות.
מניסיון אישי, מסוכן לעבוד עם כאלו שהביעו דעות הנוטות לכיוון חד-מגדרי, ואפילו אם הם יטענו בפניך בלהט ש"כל מקרה לגופו", איך הם יוכלו לטעון את עמדותיך ברגע האמת לאחר שביטאו דעות מנוגדות ומוטות מגדרית בוועדות ציבוריות?!