יש אצלנו, עדיין, מי שמתרפקים על אוכל יהודי לשמו, במיוחד כשהמדובר בערב-שבת. זוג-תיירים בני עמנו, מאוסטריה, המצויים בחופשה בארץ, הביעו את משאלתם ליהנות מארוחה שכזו, שלא באה אל קירבם זה עידן ועידנים. אירחנו אותם מכל הלב ובחרנו במסעדת "קיטון" התל אביבית (רחוב דיזנגוף 145), שכבר יצאו לה מוניטין וותק של 65 שנים.
ייצוג הולם מן המנות הראשונות של התפריט המגוון בחרנו בגפילטע-פיש עם חזרת ובכבד קצוץ, המייצגים אולי יותר מכל את המנות של המטבח היהודי המזרח-אירופי. שתיהן היו עשויות בטוב-טעם והותירו אחריהן טעם של עוד. כיוון שהיה זה ערב-שבת לוו המנות ביין-כנען לבן משובח ובחלה צחורה.
חמין משגע מן המנות העיקריות הלכנו על חמין עם מעיים, שהוא התמחותה העיקרית של מסעדת "קיטון". המנה הייתה דשנה למדי ובחום הכבד הצמיאה אותנו עד לשיגעון. כדי להשקיט את הצימאון לגמנו לימונענע טבעית ופאנטה. המנה העיקרית הנוספת הייתה של ארבע יחידות-קרפלעך, ממולאות בתפוחי-אדמה, שלוו בחמוצי הבית: מלפפונים כבושים מצוינים ובפלפל חריף ששרף לנו את הלשון.
שירות אדיב על הארוחה לארבעה שילמנו 331 שקל והוספנו תשר של 15 אחוז לשירות אדיב. השירותים, עם זאת, שמצויים מחוץ למסעדה, ראו מן הסתם ימים טובים יותר.
בסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, זיכינו את "קיטון" ב-8 נקודות.