X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ההתנגדות הירוקה להקמת מתקן התפלה בשורק מבוססת על העדפת "עיקרון ההיזהרות" מפני סכנה בלתי בדוקה, על פני מניעת סכנה ודאית של הרס משק המים בישראל
▪  ▪  ▪
מתקן התפלת מים
על-פי ממצאי ועדת החקירה לבדיקת משבר המים משנת 2001, המשבר העמוק במשק המים הנמשך זה למעלה מ-30 שנה הגיע לאחרונה לנקודה קריטית: הידלדלות מקורות המים גרמה לגירעון מצטבר של כ-2 מיליארד מ"ק במאגרי המים הטבעיים של המדינה

מזה חודשים מפרסמים הארגונים הירוקים, ובראשם "אדם טבע ודין", הכרזות שונות ומשונות נגד הקמת מפעלי התפלה. במקום להגדיל את מכסת המים למשק הבית ליעד של 115 מ"ק לנפש בשנה, כפי שמתכננת רשות המים, המליצו הירוקים במרס השנה לקצץ את המכסה לכ-83 מ"ק לנפש לשנה. לטענתם, יביא הצמצום לחלק מן החיסכון הנדרש.
בהודעות שהפיץ השבוע לעיתונות "אדם טבע ודין" ניסה הארגון להלך אימים וטען כי אישור הממשלה בתחילת השבוע להקמת מפעל התפלה בשורק מעלה "חשש לבריאות הציבור". על-פי תוכניות הממשלה יהיה היקף המים המותפלים בשנת 2020 כ-40 אחוז מכלל מי השתייה בישראל. לדעת הארגון, תוכניות הממשלה מנוגדות להמלצות של ארגון הבריאות העולמי, היות שלדבריו מקור הבעיה הבריאותית הינה מחסור במגנזיום במים המותפלים.
לדברי עו"ד נעמה אלעד מ"אדם טבע ודין", "בהתאם לעיקרון הזהירות המונעת, על ממשלת ישראל להבטיח כי אספקת מי שתייה מותפלים דלי מינרלים בהיקפים אדירים, אינה גורמת לסיכון לבריאות הציבור שישתה מים אלו באופן יומיומי ומתמשך. במצב הדברים הנוכחי ישראל דוהרת ומקימה מתקני התפלה, מבלי שדאגה להבטיח כראוי את בריאות האוכלוסיה השותה מים אלו".
לפי תפיסת הירוקים ישראל "דוהרת" במרוצה להקמת מתקני התפלה, למרות שבניית מתקן ההתפלה מתעכב מזה עשורים.
ובכן, לא כך נראים פני הדברים בדוחות המצטברים של ועדות החקירה בנושא משבר המים בישראל. מאז שנות ה-60' התריעו הדוחות של מבקר המדינה על מחדלים וקוצר ראות בניהול משק המים. חמור במיוחד היה דוח מבקר המדינה על "ניהול משק המים בישראל", משנת 1990, שהתריע על חיסול עתודות המים של ישראל ועל פגיעה קשה באיכותם.
ב-27 ביוני 2001 מונתה בישראל ועדת חקירה ברשות ח"כ דוד מגן, אחת מני רבות, לבדיקת המשבר במשק המים. לפי מכלול העדויות ששמעה הוועדה והחומר שהוגש לה בכתב היא קבעה, כי משק המים נמצא מזה למעלה מ-30 שנה במשבר עמוק ומתמשך, שהגיע לאחרונה לנקודה קריטית. המשבר מתבטא בהידלדלות מקורות המים, שגרמה לגירעון מצטבר של כ-2 מיליארד מ"ק במאגרי המים הטבעיים של המדינה.
כשנערמים הדוחות, כאשר מי האקוויפרים מתרוקנים ומזדהמים, ואנו ניצבים בפני משבר וודאִי, מעדיפים הירוקים לאיים בפנייה לבג"צ, שתגרום לעיכוב של שנים נוספות בהתפלת המים החיונים כל כך למשק המים. וכך, במקום לקדם מסע תעמולה להוספת מגנזיום למען שיפור בריאות הציבור (לאחר שתיבחן משקלה הרפואי של הטענה), נוהגים הירוקים כילדים מפונקים האוטמים את עצמם בפני נתוני המציאות, בשם סכנות דמיוניות העלולות להיגרם בשל אי-הוספת מגנזיום למים.
נראה כי חולשתו הבולטת של טיעון מגוחך זה היא שגרמה ל"אדם טבע ודין" להוסיף טענות מעורפלות על אי-סדרים בתהליך האישור ובדבר מיקומו של המתקן המיועד, מיקום שנבחר כמיטבי בין שש חלופות. מדרך התנהלותו, מתקבל הרושם כי מטרתו של הארגון היא לעכב צמיחה ופיתוח, וסביר כי גם אם היה נבחר למתקן מיקום אחר, לא הייתה משתנה הטענה כי נפלו פגמים בבחירת המיקום.
ההתנגדות הירוקה לפיתוח מבוססת על הנחת יסוד אנטי-הומניסטית המתנגדת לכל פיתוח שהוא. הירוקים מעדיפים, בשם "עיקרון ההיזהרות", את הסכנה הבלתי בדוקה שאולי תנבע מפיתוח משאבי המים, על פני הסכנה הוודאית והמתועדת של הרס משק המים המתרחשת לנגד עינינו ממש. האדם מטבעו מתקיים על-ידי שינוי וניצול של משאבי הסביבה. בניגוד לבעלי החיים המתאימים עצמם לסביבתם או נכחדים, האדם מייצר בגדים ומחסה, תרופות ומזון, מפתח גידולים בהנדסה גנטית וברבייה, ומגדיל בכל דור את תפוקות המשאבים הטבעיים, על-מנת לקיים אוכלוסיה שאיכות חייה עולה בהתמדה משחר ההיסטוריה. אילו אכן ביקשו הירוקים לשפר את איכות חיינו ולאזנה עם שמירת הטבע, כל מה שהיו צריכים לבקש הוא הוספת מגנזיום למים. אך מבחינתם פתרון פשוט זה אינו רלוונטי ואינו משרת את המטרה האמיתית של פגיעה באיכות החיים ודרדור אזרחי ישראל לחיי קיצוב ועוני.

לאתר מגזין מראה
המאמר מתפרסם גם בטור "על הכוונת" ב"מקור ראשון".
בועז ארד-ארדר הוא עמית מחקר ב"מכון ירושלים לחקר שווקים". מנהל תקשורת שיווקית ופובליציסט.
תאריך:  25/06/2010   |   עודכן:  25/06/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הירוקים מעדיפים בג"צ
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הירוקים לא שווים יריקה
דג  |  25/06/10 20:46
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יובל ברנדשטטר
יתרונות ההפעלה בחשמל של כלי רכב הם רבים וגדולים מכדי להפוך את האפשרות הזאת לקוריוז    תגובה למאמר "הכי טוב להיות גם ירוק וגם עשיר"
יבשם עזגד
ועדת בדיקה הורתה למדען ישראלי (הדסה, האוניברסיטה העברית) להפסיק ללמד לאלתר. הסיבה (לפי הארץ): "הוא נטל ללא בסיס אחריות מדעית למאמרים שפירסם". הנה כמה סיפורים על מקרים דומים שהתרחשו בעבר, וניסיון לתהות על שורשי התופעה
קנת לוין
הימנעות ישראל מלגנות את תמיכת הרשות הפלשתינית בהסתה נגדה, משקפת את אשליותיה המוכּרות מימי אוסלו בדבר התועלת שבאי-הרגזת שותפים ל"שלום"    "סינדרום אוסלו" חלק חמישה-עשר
עו"ד יוסי דר
מאיר גלבוע לא בא לחשוף את הנעשה בחצר האחורית של משרד מבקר המדינה כי תחושת הצדק צרבה בגרונו    התברר שמבקר המדינה דרך לגלבוע על הזנב, וזה כאב לו
ראובן לייב
על כביש ירושלים-ים המלח ייפתח בתחילת חודש יולי הקרוב אתר ארכיאולוגי מקסים, המספר סיפור היסטורי מרתק על עזרה לזולת וסובלנות בין אדם לחברו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il