X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
רבים מאיתנו לא סובלים מאנורקסיה או מבולימיה ובכל זאת אנחנו "אכלנים רגשיים" המעבר לאכילה מודעת דורש ויתור על הצורך בשליטה ונטישת ההימנעות, תוך יצירת יכולת פנימית עמוקה להבין את מקורות האכילה הרגשית ובהדרגה לשחרר אותם
▪  ▪  ▪
בריחה או בחירה? [צילום: פלאש 90]

כשאני מתקשרת להזכיר לרוני שקבענו להיפגש ולשוחח על הפרעות אכילה הוא ממהר לתקן אותי "אכילה רגשית", לא "הפרעות אכילה", והוא צודק.
כשמתייחסים להפרעות אכילה, בדרך-כלל מדובר בהפרעות קיצוניות - אנורקסיה, בולימיה, ולמעשה שוכחים את ה"אמצע", משום שרובנו לא סובלים לא מאנורקסיה ולא מבולימיה ובכל זאת אנחנו, כהגדרתו של רוני מייזליש, "אכלנים רגשיים".
רוני מייזליש, מטפל בתחום האכילה הרגשית, מטפל במי שמגיע אליו לא ממקום מרוחק אלא מהמקום הכי קרוב שאפשר, כי את החוויות של האכילה הרגשית הוא מכיר גם מעצמו.
לפני כעשר שנים פנה מייזליש לעבודה סוציאלית ולמד אצל מי שהקימה את היחידה להפרעות אכילה בסורוקה, שהייתה גם מי שגרמה לו להתמקד דווקא בתחום זה. "אני רוצה להיות המטפל הכי טוב", אמר לה. וכנראה שלא במקרה. מייזליש מספר, שהיה ילד שמן. אביו - שידע לבשל היטב, ושניכר בדבריו של מייזליש כי הוא עדיין מתגעגע לטעמם של התבשילים, אהב את בנו דרך האוכל, האהבה פרחה... וכך גם ממדיו של מייזליש.
רק בגיל 29, בעקבות חוויה אישית קשה - פרידה מבת זוג - הבטיח לעצמו שיחיה אחרת. היום, הוא עוזר גם לאחרים לעבור את התהליך ולהבין שמאחורי האכילה והאוכל מסתתרים קשיים וחוויות שלא תמיד אנו מודעים אליהם.
במסגרת הטיפול באכילה רגשית מזמין מייזליש את המטופלים למודעות. הפגישות מתחלקות למעשה למספר שלבים: שלב היכרות המטופל - עד כמה ניתן לעזור לו? בשלב השני, המכונה "working through", נעשה חיפוש אחר הקשר בין הרגש לאוכל. מייזליש מספר על גבר שאמו איימה עליו שתפסיק לבשל לו אם לא יעשה מה שתאמר לו. כלומר, כמו במקרה זה, נעשה ניסיון לזהות מהו הרגש שעומד מאחורי דפוסי האכילה הרגשית.
אנשים רבים בודקים בעזרת האוכל גבולות ושליטה, משום שאכילה רגשית מביאה אנשים לפתח מערכת יחסים מורכבת עם האוכל במקום לפתח מערכות יחסים אחרות. המעבר לאכילה מודעת דורש ויתור על הצורך בשליטה מחד-גיסא ונטישת ההימנעות מאידך-גיסא תוך יצירת יכולת פנימית עמוקה להבין את מקורות האכילה הרגשית ובהדרגה לשחרר אותם.
לא עניין של קילוגרמים
מייזליש מדגיש כי המטופלים צריכים להיות מוכנים לתהליכים ארוכים, משום שבמהלך הטיפול עולים וצפים בעיות וקשיים שלא תמיד המטופל מודע אליהם. החיפוש התמידי הוא הרבה מעבר למשקל ולפעמים הבעיה איננה בכלל קילוגרמים מיותרים, אלא יותר עניין של לדעת לוותר על שליטה.
מטרת הטיפול היא למעשה לעזור למטופל להתמודד באופן ישיר ומודע יותר לרגשות ולמחשבות, להבין אותם ולהצליח לעמוד מולם ישירות במקום לדחוק אותם לפינה ולחפש אחרי האוכל המנחם. הירידה במשקל והשמירה על משקל תקין הן תוצאה רצויה של התהליך אך הן לא מטרת הטיפול.
"אני מנסה להבין עם מה יוצא המטופל בסופו של תהליך הטיפול", ומייזליש מסביר כי אינו מחפש אחר בעיה שיש למצוא לה פתרון כמו סודוקו, אלא יותר מנסה לבדוק דברים יחד וללמוד איך להתמודד איתם בדרך נכונה יותר.
מייזליש מעביר גם סדנאות לאכילה רגשית ואני שואלת אותו: מה נכון יותר - טיפול יחידני או קבוצתי?
לדבריו, הדבר תלוי באופי המטופל. ישנם אנשים שקשה להם להתבטא בקבוצה. הם מפחדים להיחשף, או אפילו להפך - להשתלט על השיחה. היתרון בטיפול הקבוצתי הוא שהמטופלים משפיעים האחד על השני, וישנה דינמיקה חיובית. מצד שני, ישנם כמובן דווקא מקרים שדורשים אינטימיות.
מה יכולה להסתיר אכילה רגשית?, אני שואלת. "הרבה מאוד דברים", עונה מייזליש. חרדות, חוויות ילדות ואפילו פגיעה מינית.
האוכל מלווה אותנו מאז ומעולם, ובתרבויות שונות קיימים טקסים רבים הקשורים לאוכל. "אוכל", אומר מייזליש, "הוא דבר שקל להתאחד סביבו, הוא מאוד מחבר, הוא קשור לנתינה, לרגשות. מה שחשוב זה לחפש את המינון הנכון".
מייזליש מדגיש כי לא צריך לחפש אחר הצלחה של 100% מפני שגם 81% מספיקים, ואני חייבת להדגיש שאפילו אמירה תמימה כזו יכולה ליצור תחושה משחררת מהלחץ הבלתי פוסק שאנו נמצאים בו.
אז יכול להיות שדווקא שם, במקרר, מסתתרת התשובה לחלק מהקשיים שלנו, הפחדים וחוסר הביטחון. המסע יחד עם רוני מייזליש יכול בהחלט לעבור דרך המטבח, אבל הוא ללא ספק עובר גם בחדרים אחרים של הלב ופותח אותם אולי בפעם הראשונה.

רוני מייזליש - מטפל בתחום האכילה הרגשית. ronimaisilish@hotmail.com, 052-2811598
תאריך:  26/06/2010   |   עודכן:  27/06/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מרדכי קידר
בימים הקרובים צפוי פרק ב' בסדרת המשטים, עת יגיע אל מול חופי עזה משט של ספינה או שתיים מלבנון, שעל אחת מהן נשים רבות. גם חיזבאללה רוכב על הגל הטורקי
דני בן-ישי
עליית הלגיטימיות של "הלאום הפלשתיני" בתודעת הישראלי, התאפשרה בחסות היחלשות התודעה הלאומית היהודית    מי שאינו תופס את גדולת העם העתיק יוצר ספר הספרים, לא יתקשה לכבד כל כך את תביעותיו של ה"לאום" הצעיר, מוליד הטרור הבינלאומי
איציק סיבוש
יכולתי לפרוס מלוא היריעה את יכולותיו ואת ניסיונו של יוני כמפקד ועל אימון הפרט שנתן לי תרתי משמע    רציתי לספר משהו אחר, לחלוטין לא צבאי, לגמרי אנושי, מערבון ללא יריות, ומי שמחפש אקשן, מוטב שיקום עכשיו וילך להצגה יומית אחרת
יואב יצחק
העיתונים ידיעות אחרונות ומעריב מובילים קמפיין אגרסיבי תוך עיוות וסילוף תמונת המצב המלאה    הם פועלים בחוסר אחריות ופוגעים באינטרס הביטחוני והמדיני של ישראל    במקביל הם מחזקים באופן התנהלותם את ארגון החמאס
אליקים העצני
לסינג מזהיר: "אם תעשה מליבך הדום, ידרכו עליו... אם תפנה את נשקך נגד עצמך, אם תראה להם כמה אתה פגיע, יום אחד ירצחו אותך בנשק שנתת בידם. עשה מעצמך כבש, והזאבים יטרפו אותך!
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il