המטבח היהודי האותנטי ממזרח-אירופה, שקוסם, עדיין, לרבים מאיתנו, אהוד במיוחד אצל אותם תיירים בני עמנו המתרפקים על העבר. זוג-תיירים כזה, שאירחנו בסוף השבוע, נכסף בכל נפשו לטעום ממעדניו של המטבח הזה.
החשנו, אפוא, את פעמינו ל"צימעס" הכשרה שבהרצליה פיתוח (רחוב משכית 27), המציגה את עצמה בכרטיס הביקור שלה כ"מסעדה יהודית משוכללת". היינו ארבעה והתיישבנו אל מול שולחן מרווח במסעדה הבנויה כדירה ממחצית המאה החולפת. התפריט שהוגש לנו היה מגוון וניכר בו שיש עדיין עדנה לא רק למטבח היהודי, אלא גם לשפת היידיש, שבה מצוין כל מאכל, כאילו לא חלף הזמן מאז שהוגש בעיירה היהודית של ימים עברו.
מלוא הנקודות פתחנו במרק-כיסונים (קרעפלך), ממולאים בבשר; במנת כבד קצוץ ובקציצת-דג נוסח "גפילטע פיש", כשלכל אלה התלווה לחם לבן תוצרת הבית. מנות הפתיחה היו טעימות להפליא ועשויות כהלכה, לפי מיטב מסורת מתכוניה של רבקה רוזנבלט, בעלת הבית והמבשלת המעולה.
מן המנות העיקריות נזל לנו הריר מהפה כשטעמנו מהחמין עם הבשר והמעיים. גם הכבד המטוגן זכה לתשבחות, עם תוספות הצימעס (איך לא!) של גזר ממותק וגבעטש. כיוון שעסקינן במנות מצמיאות במיוחד, הרווינו את צימאוננו בשפריץ לבן, של יין וסודה, בסיידר צלול ובגזוז, נוסח ימים שחלפו ואינם עוד. מתפריט הקינוחים נדלקנו על הקומפוט של פעם, על טהרת הפירות היבשים, שהיה מעדן של ממש.
על הארוחה כיד המלך שילמנו 382 שקל והוספנו תשר של 15 אחוז לשירות מעולה. אל "צימעס", מסעדה יהודית באמת משוכללת, נחזור בהקדם ונמליץ עליה בכל פה לכל מי שמבקשים ליהנות ממעדני המטבח היהודי המסורתי של מזרח-אירופה. עד אז זיכינו את "צימעס" במלוא 10 הנקודות האפשריות בסולם הקולינרי.