X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כדאי להשוות את דוח איילנד עם הדוח הקטסטרופלי שהוציאה התקשורת מיד עם פרוץ אירועי המשט אולי אז נקבל בפרופורציה הנכונה את הדיווח החדשותי שלרוב אינו אלא פוליטיזציה במסווה
▪  ▪  ▪
[צילום ארכיון: פלאש 90]
די למילה "שלום" שתותז לחלל האוויר כדי שלא מעט עיתונאים ילכו שבי אחר ההגדרות השקריות של מושאי הסיקור שלהם במקום לבקרם

   איציק וולף
דוח איילנד: שגיאות מקצועיות, לא התרשלות

ממצאי ועדת איילנד אינם מרעישים, כמו אירועי המשט עצמו. היו תקלות, אבל לא ברמת הקטסטרופה שניבטה אלינו ממסכי הטלוויזיה ומכותרות רוב העיתונים ששידרו אווירת מלחמת יום כיפור. באופן כללי עולה כי המשימה בוצעה. המשט נעצר ושום ציוד לא עבר ישירות לחמאס בלא בדיקה.
בתחום המודיעין לא נאספה אינפורמציה מספיקה ביחס למארגני המשט מה-IHH (שממש השבוע הוכר כארגון טרור והוצא מחוץ לחוק בגרמניה), בעיקר כי לא השקענו בתשתית מודיעינית בטורקיה, שנחשבה ידידותית לנו.
גורם בכיר בסביבת ראש הממשלה אמר לי שעוד מוקדם לדבר על שינוי קונספציה ביחס לטורקיה, שכן הדברים תלויים שם במשאל העם על החוקה ובבחירות ביולי הבא. עם זאת, החשיבה ביחס לטורקיה אינה רק אתגר ישראלי אלא אתגר לאירופה ולארה"ב גם יחד. אם טורקיה רואה עצמה חברה בנאט"ו ומבקשת ליהנות מיתרונות המערב - כיצד היא חוברת למדינות "ציר הרשע" כאירן וסוריה, ותומכת גם בחמאס ובחיזבאללה?
ומה באשר לתקשורת הישראלית? מדוע עד לאירוע האלים נחשפנו בעיקר לדיווחים אוהדים וחלביים בנוסח "משט שלום" וכדומה? האם התקשורת הישראלית רק מדבררת את מושאי הסיקור שלה ללא ביקורת? בכלל, כדאי להשוות את דוח איילנד עם הדוח הקטסטרופלי שהוציאה התקשורת מיד עם פרוץ אירועי המשט. אולי אז נקבל בפרופורציה הנכונה את הדיווח החדשותי שפעמים רבות אינו אלא פוליטיזציה במסווה.
במקרה של התקשורת הישראלית לא מדובר בכשל מודיעיני אלא בהזדהות פבלובית עם כל גוף הטוען שהוא "פעיל שלום". די למילה "שלום" שתותז לחלל האוויר כדי שלא מעט עיתונאים ילכו שבי אחר ההגדרות השקריות של מושאי הסיקור שלהם במקום לבקרם.
דוח איילנד אינו מפתיע, שכן כל בר-דעת ראה כבר אז את הדברים: ההחלטה לעצור את המשט הייתה נכונה - אי-אפשר היה לאפשר העברת ציוד לחמאס ללא בדיקתו קודם; וגם תגובת חיילי השייטת הייתה ראויה וטובה. שתי ההחלטות - הן של הממשלה והן של החיילים בשטח - היו פעולות טבעיות של הגנה עצמית. עם זאת, היה צריך לבדוק את הדברים - לא לשם הדחה או עריפת ראשים, אלא כדי ללמוד להבא.
כמה פרשנים קבעו כי המשט ההוא השיג את מטרתו - "ריסוק המצור על עזה", אולם הדברים אינם מדויקים, שכן נכון הוא שהסגר האזרחי הוקל, אבל הסגר הצבאי נותר בעינו בכל הקשור לפיקוח על הכנסת אמצעי לחימה לרשות החמאס.
מה באשר לחלק שאיילנד לא דן בו, אני שואל את הגורם הבכיר, החלק של הדרג המדיני (שנמסר לוועדת טירקל) - במשט ההוא נטען שאהוד ברק מידר את שרי הממשלה והמועצה לביטחון לאומי, ולא אבה לדון במה שנראה אז כעניין פשוט - האם הדברים תוקנו?
התשובה שקיבלתי חיובית. מאז האירוע על ה"מאווי מרמרה" השתנו הדברים ונערכו דיונים מקדימים במל"ל ובקבינט לא רק ביחס למשט הלובי, אלא עוד ביחס למשט הקודם, ה"רייצ'ל קורי".
האמת היא, תהיתי, מדוע דוח איילנד לא הספיק, מה פשר הבחישה המתמדת הזאת באירועי המשט ומדוע באמת צריך את ועדת טירקל? אכן, אני נענה, לא היה רצון (וגם לא צורך) בוועדת חקירה נוספת. הדרג הצבאי והמדיני מעוניינים בהצלחת מבצעים כאלה ולכן האינטרס להפקת לקחים הוא גדול. אין צורך ממשי להדיח מישהו, שכן לא נעשו כאן טעויות קולוסאליות אלא כאלה שיש ללמוד מהן.
אבל המערכת הבינלאומית לחצה עלינו וגם ארה"ב לא גיבתה, לכן מינוי הוועדה הוריד במקצת את הלחץ. אין לשכוח גם את הלחץ הפנימי בישראל מצד גורמי אופוזיציה בגיבוי תקשורתי מאסיבי, המעוניינים לנגח את הממשלה ולהציגה כמי שאינה מסוגלת למשול.
שלא כדברי אי-אלו פרשנים, הסיטואציה כיום, בנוגע ליחס שבין הדרג המדיני לצבאי - האם הוא מוביל או מוּבל - אינה דומה לזו של מלחמת לבנון השנייה, שכן סביב נתניהו נמצאים שרים שהיו אנשי צבא ומודיעין בכירים. משום כך, דווקא החיכוכים והוויכוחים בין חברי השביעייה מבטיחים לא רק דרמות פוליטיות אלא גם סיעור מוחות מתמיד.

פורסם בעיתון 'ישראל היום' (13.7.2010)
תאריך:  14/07/2010   |   עודכן:  14/07/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דוח המשט: תקלות, לא קטסטרופה
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
הריעו לאבי האומה נתניהו!
צייקן  |  14/07/10 15:56
 
- יא טמבל נתניהו לא קובע כלום
ברק בישל את הדיסה  |  14/07/10 17:28
2
Now, when they allread sucked
Florida Jack  |  15/07/10 05:08
3
התוצאות של המשט ההוא =הרתעה.
ישמעאל  |  15/07/10 10:51
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
שתי יצירות מחול מפתיעות - האחת מאת נעה שדור והשנייה של אנדריאס מרק, מנהלות דיאלוג מרתק בין הקהל והנושאים החושפניים    בתיאטרון תמונע
רפי מן
האור הירוק שנתנה השבוע השופטת ד"ר מיכל אגמון-גונן להעתקת מודעות דרושים נוגס בתשתית הכלכלית שבלעדיה אין העיתונות יכולה למלא את תפקידיה הציבוריים
גד גזית
גזענות היא תכונה מובנית כמו תשוקה מינית, אז למה החברה מחנכת אותנו להיאבק בתכונות אלו כל הזמן וללא פשרות?
יאיר דקל
באתר הממשלה באמת יש קישורים ואפשר למצוא בו טפסים, לברר פרטים, למצוא מתי המשרדים פתוחים (וגם לחסוך את הביקור בהם)    נמלאתי שמחה על השיפור    לא שמעתי על כך מחברים, כי הרי זה לא עניין שאפשר לקטר עליו    על דברים טובים לא מדברים...
גד גזית
כשהמשפט נזקק לסיוע של צדק, כנראה שהוא בבעיה קשה! וליתר דיוק - השופט שרוי בבעיה קשה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il