X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כאשר חבר צוות המו"מ הפלשתיני אומר שהרשות לא תכיר בישראל כמדינה יהודית, הוא חושף את עמדתה האמיתית אז למה התקשורת מתעלמת מכך?
▪  ▪  ▪
נביל שעת הוא מבכירי הרשות הפלסטינית ואין לזלזל בדבריו [צילום: פלאש 90]
ההכרה בישראל כמדינה יהודית חייבת להיות דרישה מוקדמת מצד ישראל בכל מו"מ. שהרי בלי הכרה כזאת - על מה יש לדבר? על כך שנסכים להיות מושמדים בשלבים במקום בבת-אחת? או שמא על הפיצויים שנקבל תמורת חזרתנו לאירופה?

   עופר וולפסון
נביל שעת' מבהיר: "לא נכיר במדינה יהודית"

לשווא חיפשתי הבוקר (א', 12.9.10) בידיעות אחרונות ובמעריב את מה שלעניות דעתי היא הכותרת החשובה ביותר של השבוע האחרון ואולי אפילו של החודש האחרון. קצת תמוה, כי הדברים להם אני מתכוון נאמרו בריש גלי בערב ראש השנה, היה מספיק זמן לעכל אותם ולנתח אותם, ובסוף השבוע הארוך לא היו יותר מדי אירועים חשובים יותר.
אני מתכוון לדבריו של נביל שעת ביום רביעי שעבר [ראה משמאל], ולפיהם הרשות הפלשתינית לא תכיר בישראל כמדינה יהודית. בידיעות אחרונות הציטוט נדחק לאחת הפסקאות האחרונות בידיעה בעמוד 8, ואילו במעריב לא מצאתי לו כל זכר.
שעת הוא מבכירי הרשות הפלשתינית, היה שר החוץ הראשון שלה וכיום הוא חבר בצוות המו"מ עם ישראל. דבריו פורסמו באתרי האינטרנט בערב החג, אך פרט לכך - עברו כמעט ללא התייחסות. כל מה ששמענו הוא, שישראל תדרוש במו"מ כן להכיר בה כמדינה יהודית. זהו. הדוברים הרשמיים שלנו נאלמו דום, והעיתונים - כאמור - מילאו פיהם מים.
קשה לי להבין את זה. הרי מדובר באמירה רשמית של הרשות הפלשתינית, של מי שמוגדר כפרטנר שלנו לשיחות השלום. ואין המדובר בסוגייה שולית כלשהי, אלא בלב-ליבו של הסכסוך הישראלי-ערבי: עצם זכותנו להתקיים. שהרי אם ישראל איננה מדינה יהודית, היא איננה מדינה כלל.
אולי כדאי שנזכיר לעצמנו את מגילת העצמאות: "בארץ ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית... אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל". אולי כדאי שנזכיר לעצמנו את חוקי היסוד, הקובעים שישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. אין אלו מסמכים מבית מדרשו של הימין אלא אבני היסוד של המדינה, עליהן יש הסכמה מוחלטת.
כל עוד הפלשתינים אינם מוכנים להכיר בעובדה זו, אין על מה לדבר איתם. נקודה. ההכרה בישראל כמדינה יהודית חייבת להיות דרישה מוקדמת מצד ישראל בכל מו"מ. שהרי בלי הכרה כזאת - על מה יש לדבר? על כך שנסכים להיות מושמדים בשלבים במקום בבת-אחת? או שמא על הפיצויים שנקבל תמורת חזרתנו לאירופה? ואולי על הזכויות הלאומיות שיינתנו לנו כמיעוט במדינה הפלשתינית העתידית?
מן הסתם יימצא מי שיאמר, ששעת אמר את הדברים ל"צריכה פנימית"; זהו ההסבר האהוב על רבים אצלנו לאמירות קיצוניות בסגנון זה. אבל זהו תירוץ חסר שחר. פוליטיקאי מגלה את דעתו האמיתית לציבור שלו, ועשוי להסתיר אותה ממי שרוצה לשמוע אמירות אחרות. זה פשוט עניין של היגיון. לכן, שעת אומר לפלשתינים את האמת - ואילו לעיתונות האמריקנית הוא יגיד מן הסתם משהו אחר.
מה שמביא אותי לעוד דוגמה. האתר myisrael העלה קטעים מראיונות שהעניק ג'יבריל רג'וב בחודשים האחרונים לטלוויזיה הפלשתינית, ובהם דיבר על המשך המאבק המזוין ועל שימוש בנשק חם נגד ישראל. זהו אותו רג'וב הטוען, בתשדירי תעמולה בעברית, שהוא הפרטנר שלנו. ושוב: כדאי מאוד לשים לב למה שהוא אומר לקהל שלו, ולא רק למה שהוא אומר לנו.
מדוע כל זה נעלם בתקשורת שלנו? התשובה פשוטה: רוב התקשורת מחזיקה בעמדות שמאליות ואף שמאלניות, והיא מתעלמת או דוחקת את הידיעות שאינן נוחות לה. לא תמיד זה נעשה בכוונה, לא תמיד זה נעשה בצורה בוטה, אבל בסופו של יום - זה מה שקורה. נכון, זה נוגד את כללי האתיקה - אבל הכללים הללו כבר מזמן הפכו לאות מתה ברובה של התקשורת הישראלית.

מסיתים למרי אזרחי

מה כן תופס היום את הכותרות? המעבר לשעון החורף. בידיעות אחרונות מתפרסם מאמר, הקורא להתעלמות מאורגנת מהזזת השעון. במילים אחרות: זוהי הסתה למרי אזרחי ולצפצוף על חוקי המדינה.
באותה רוח הודיעה בשבוע שעבר התנועה הקיבוצית - וזכתה לכותרות - שבכוונתה להסתיר את 400 ילדי השוהים הבלתי-חוקיים המיועדים לגירוש. גם זו הסתה למרי אזרחי ולצפצוף על חוקי המדינה והחלטת הממשלה.
מעניין כיצד הייתה אותה תקשורת מגיבה על קריאות דומות של דתיים, חרדים או אנשי ימין. דומה שהתשובה ידועה לכולנו.

תאריך:  12/09/2010   |   עודכן:  12/09/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הקשיבו לנביל שעת
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
התקשורת מנסה לצייר תמונה וכל
ד..ט.  |  12/09/10 10:22
2
איתמר, יכולת להוסיף מימד נוסף
בן צבי  |  12/09/10 16:38
3
מה הם, אנחנו יודעים.
אליהו חיים  |  12/09/10 18:33
4
הם יכירו בהצהרת ב"ג ואנחנו?
יריב א.  |  12/09/10 20:12
 
- יש מדינות ערביות למה לא מדינה
12רפאל  |  13/09/10 15:45
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אריה פרי
לאחרונה מרבים תועמלני השמאל להטיח בימין: "וכי הפתרון שלכם?", "מה האלטרנטיבה לפתרון 2 המדינות?", "כיצד ניחלץ מהשד הדמוגרפי?"    רבותיי, הפתרון הוא פשוט: טרנספר מרצון. פתרון זה הוא היחיד המביא מוצא ראוי מ"הבעיה הדמוגרפית", וחשוב עוד יותר - הוא נוסה והתבצע בעבר במדינות שונות בהן היו קונפליקטים לאומיים
גרשון אקשטיין
המצב המדיני הפוליטי לאור שיחות השלום אינו פשוט כלל וכלל וכישלונן הצפוי כפי שמנבאים בארץ ובעולם, יכול להשפיע על כל אחד מאיתנו האזרחים, וכבר בטווח הקרוב
גורי גרוסמן
דרישתו המקדמית של ראש הממשלה, שהפלשתינים יכירו במדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי, היא דרישת יסוד והיא שורש הסכסוך עוד מראשית הציונות והצהרת בלפור
קובי קמין
מה קורה אם המציאות הנינוחה והממוזגת הופכת מיוזעת, חמה ולוהטת - בית חרושת למוות מתפוצץ, שנאה ואנטישמיות - שאינה עולה בקנה אחד עם השקפותיך התיאורטיות? מה קורה אם "העם האחר" רוצח יהודים בכל הזדמנות ומסרב להכיר בזכותך לחיות חיי שלווה ושלום על האדמה הזאת?
קרן אלמוג
מדי שנה אנו מברכים איש את רעהו בברכה: "תקלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה"    האומנם? האם ביכולתנו לשנות את מה שהפריע והכאיב לנו בשנה הקודמת? האם נגזר עלינו להתמודד שוב ושוב עם אותם קשיים?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il