X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בישראל מעדיפות הרשויות להתעלם מן המילארדים שניתן להרוויח בזכות האקלים החם והיבש שלה. במקום לעודד התפלת מי ים, משמש מיעוט הגשמים את הרשויות תירוץ להשקת קמפיינים יקרים ובזבזניים של חינוך לחיסכון,להעלאות מיסים, לקיצוץ במכסות מים ולהוספת עוד רשויות ומשרות פקידותיות, תוך התעללות באזרחים בכלל ובחקלאים בפרט
▪  ▪  ▪
התפלת מים? עדיף עוד מיסים וקמפיינים יקרים
בעשור האחרון חלה צמיחה עולמית בתעשיית התיירות, ומדינות כמו טורקיה, מצרים, סין, ירדן וקרואטיה הכפילו ולעיתים אף שילשו את כניסות התיירים לתחומיהן. ישראל מדשדשת הרחק מאחור עם עלייה של כ-13 אחוזים בלבד באותה תקופה. מ-2.3 מיליון כניסות תיירים בשנת 1999 עלה מספר הכניסות לכ-2.6 מיליון בשנת 2008

השבוע פירסמו מהדורות החדשות את חגיגות התייר ה-3 מיליון ואחד שנחת בישראל. התייר הנבחר שלא ידע עד כמה שפר גורלו, התכבד בקבלת פנים חגיגית במעמד שר התיירות לקול תקתוק המצלמות ונפנוף הדגלונים. עד אוקטובר השנה כבר הגיעו לישראל כ-2.3 מיליון תיירים - יותר תיירים מאלה שביקרו בה במהלך כל שנת 2009, והצפי הוא כי השנה יישבר השיא של כל הזמנים, עם הגעתם לישראל של כ-3.4 מיליון תיירים. ההכנסות מתיירות בשנה שעברה עמדו על כ-13 מיליארד שקלים, והשנה הן עומדות לגדול באופן ניכר. זוהי בהחלט סיבה למסיבה, אך עוד יותר מכך - הזדמנות לעריכת חשבון נפש.
בעשור האחרון חלה צמיחה עולמית בענף התיירות, ומדינות כמו טורקיה, מצרים, סין, ירדן וקרואטיה הכפילו ולעיתים אף שילשו את כניסות התיירים לתחומיהן. במצרים עלה היקף כניסות התיירים מ-1999 עד 2008 בכ-173 אחוזים, בירדן - ב-164 אחוזים ובטורקיה - בכ-233 אחוזים. ישראל אשר לה יש צרות ביטחוניות יחודיות שבהכרח מגבילות את כמות התיירים המגיעים אליה, יכולה למרות זאת להתמקד בכך שריכוז אוצרות הנוף והתרבות שלה הינו מיוחד במינו, מלבד הדגשת זיקתה העמוקה לתפוצות העם היהודי. אולם במקום למנף ייתרונות אלו, מדשדשת תעשיית התיירות הישראלית הרחק מאחור עם עלייה של כ-13 אחוזים בלבד באותה תקופה. מ-2.3 מיליון כניסות תיירים בשנת 1999 עלה מספר הכניסות לכ-2.6 מיליון בשנת 2008 שהייתה מבחינה זו שנה ברוכה במיוחד. בשנת 2009 ירד מספר התיירים שנכנסו לישראל ל-2.3 מיליון ו"איפֵּס" ביעף את ה"צמיחה" של העשור האחרון.
הבצורת - הזדמנות להוספת עוד מס יצירתי
התיירות העולמית צומחת בקצב של 4.1 אחוזים בשנה והיא מגלגלת כ-780 מיליארדי דולרים. בהשוואה לצמיחה העולמית והאיזורית, ובמיוחד בהתחשב בצמיחה הכלכלית בארץ בעשור האחרון, הרי שביצועיה של ישראל - בניצול אוצרותיה ההיסטוריים והטבעיים ומשאביה האנושיים - עלובים למדי ואינם מזכים אותה ביותר מאשר בציון "נכשל". לו היינו מציגים אפילו הישגים בינוניים, בדומה לממלכה הירדנית, היינו אמורים השנה לחגוג את ביקור התייר ה-6 מיליון וליהנות מתרומה כוללת של התיירות לתוצר הלאומי הגולמי המתקרבת ל-7 אחוזים.
התייר ה-3 מיליון ואחד שנחת בישראל אף עמד בפקקים שיצרו הפגנות החקלאים הנאלצים לקצץ במכסות המים והזועקים לידיים עובדות. כאשר יתוודע התייר בר המזל להוויה הישראלית, הוא יגלה כי אחד הגורמים המרכזיים שמשכו אותו ואת חבריו מאירופה לישראל, מוגדר על-ידי הרשויות בישראל כבעיה ולא כהזדמנות. השנה מתברכת ישראל בקיץ ממושך, שהוא כנראה אחד הגורמים המרכזיים לכך שנשבר שיא תיירותי. האקלים בישראל מזַמֵּן לגורמי התיירות אפשרות לשווק את ישראל האביבית בכל הארצות הסובלות בתקופה זו מקור ומגשמים. אולם בישראל מעדיפות הרשויות להתעלם מן המילארדים שניתן להרוויח בזכות האקלים נעדר הממטרים ולהתמקד בחצי הכוס הריקה.
בישראל יש נטייה להציג הזדמנויות וייתרונות כבעיה הדורשת את התערבות השלטון והמחייבת את הקמתם של מוסדות נוספים שנועדו להקשות על חיי האזרח. כך, במקום לעודד התפלה של מי ים, מהווה מיעוט הגשמים תירוץ לרשויות להשקת קמפיינים יקרים ובזבזניים של חינוך לחיסכון, להעלאות מיסים, לקיצוץ במכסות מים ולהוספת עוד רשויות ומשרות פקידותיות, תוך התעללות באזרחים בכלל ובחקלאים בפרט.
כי מדוע להתפיל מים כאשר ניתן להוסיף עוד מס יצירתי? כך, תוכניות ההתפלה שהיו מאפשרות לספק לכולם מים ללא הגבלה, מתעכבות עשרות שנים. לא ברור מדוע לא ניתן לספק לכל חקלאי ישראל את כל המים שרק יבקשו במחירי השוק. שכן כל עגבניה ישראלית טרייה הנמכרת באירופה או מוגשת לתייר בבית המלון, מחזירה את מחיר המים שהושקעו בה פי כמה מונים. לו היינו מאפשרים לשוק החופשי לפעול ולמצות את היתרונות התחרותיים של ישראל, לו היינו מאפשרים ליזמים להקים מפעלי התפלה ככל שיכול השוק להכיל, הקמת תעשיית התפלה חופשית בישראל הייתה מאפשרת להפסיק שאיבת מים מן הכינרת ומקורותיה ולשקם את אחד הנכסים התיירותיים הגדולים ביותר שלנו - ים המלח שהינו אחד המועמדים להיכנס במסגרת הכרזת "שבעת פלאי תבל החדשים".
אם היינו משחררים את החסמים הביורוקרטיים בפני יוזמות התיירות - הייתה מדינת ישראל חוגגת השבוע את בואו של התייר ה-6 מיליון, מארחת אותו במלון חדיש על שפת ים המלח המשוקם ומאפשרת לו ולשאר אזרחי ישראל ליהנות ממיטב הירקות הטריים וללגום מים מותפלים וזולים ככל שתאבה נפשם, ואלה הם רק חלק מן האפשרויות.
למימוש הפוטנציאל של ישראל כמעצמת התפלה יש משמעות אסטרטגית החורגת מעבר לאספקת המים רק לאזרחי המדינה, שכן ישראל יכולה להפוך לספקית המים של המזרח התיכון המתייבש כולו. ירדן זוכה כבר עתה לאספקה קבועה של מים ישראלים במסגרת הסכם השלום, ויש לה אינטרס מובהק לשמור עליו. בסוריה, למשל, שנים של ניהול כושל הובילו לבצורת הגורמת להגירה פנימית ולא פחות מרבע מיליון חקלאים נאלצו לנטוש את כפריהם ולגור כפליטים בשולי הערים. התנהלות אסטרטגית שתהפוך את ישראל למקור המים החיים של המזה"ת, תוכל גם להגביר את שליטתנו ברמת האיומים הביטחוניים, להקטינם, ולחזק את האטרקטיביות התיירותית של המדינה. מוטב שנחדל מחגיגות במי אפסיים, ונתחיל לאפשר לרוח היזמות לפעול ונממש את הפוטנציאל הטמון בישראל.

פורסם במקור: מגזין "מראה"
בועז ארד-ארדר הוא עמית מחקר ב"מכון ירושלים לחקר שווקים", מנהל תקשורת שיווקית ופובליציסט.
תאריך:  26/11/2010   |   עודכן:  26/11/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מרדכי קידר
למרות האינטרסים הנוגדים, הניסיון למנוע את ההשתלטות הסופית של חיזבאללה על לבנון בעקבות פרסום הדוח על רצח רפיק חרירי, ואת הפיכת המדינה לשלוחה שיעית אירנית, מביא את עבדאללה הסעודי ואת אסד הסורי לשתף פעולה זה עם זה
לילה גילברט
הנוצרים במדינות המזרח התיכון סובלים מטרור ומשפיכות דמים המביאים אותם להגר מארצותיהם. רציחות, אונס, הכאות, סחיטות, שריפתם וחילולם של בתי תפילה והפעלת אלימות מצד ההמון הם צורות אלימות המוכרות היטב. אלימות אנטי-נוצרית זו מעוררת תהיות באשר למסקנות שאליהן הגיע הסינוד לבישופי הכנסייה הקתולית במזה"ת, שכינס האפיפיור בחודש שעבר בוותיקן.
נחמן פביאן
בישראל, מדינת העם היהודי, הנמצאת במיעוט בעולם הערבי שאינו מעוניין בקיומה, יש לחוקק חוקים המסייגים את עיקרון השוויון בכל מקרה שבו נמצאים ערביי ישראל בניגוד עניינים, כמו, למשל, מתן פטור מהשירות הצבאי אבל גם שלילת זכותם להצביע בכנסת ובמשאלי עם בנושאי ביטחון, התיישבות יהודית, עלייה והעברת שטחי מולדת לשלטון זר    נחמן פביאן מראיין את השופט (בדימוס) אורי שטרוזמן - חלק ב'
קובי דנה
מעניין ומעורר תהייה הדבר כי יבוא סטודנט צעיר ללמד את המורה הנכבד לאזרחות שיעור בדמוקרטיה. אך כפי שאומרים 'לעיתים גובר התלמיד על המורה'. אדוני המחנך, תן לי להזכירך פרט קטן אך חשוב שכה העדפת להשמיט. דמוקרטיה משמעה כי גם לצד האחר יש את זכות המחאה    תגובה למאמרו של יהושע רץ
עמית ברק
אין חולק כי שורש האינטרס הצבאי לברר כל תלונה המגיעה אל פיתחו נעוץ הן בהכרח שיש לצבא לשמור על מערכת החוקים הפנים ישראלית והבינלאומית, והן בצורך לשמר רמה מוסרית גבוהה, משימה ההופכת מורכבת ככל שהמציאות הופכת מלחמתית ואלימה יותר, וכך גם השפעתה על נפש החייל ופוטנציאל המעשים הנגזר ממנה    אך האם זהו גם האינטרס של "ארגוני זכויות האדם"?
רשימות נוספות
הרי החדשות: אנו במלחמה  /  יורם הר-לב
יש אמת היסטורית ויש אמת בליסטית  /  יובל ברנדשטטר
עושים הכל למען מגדל אייפל  /  מרדכי קידר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il