X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
כמות על חשבון איכות; צלחת לא-אסתטית ששוחה ברוטב; מאכלים שטובלים בשמנת, המטשטשת את טעמו המקורי של המוצר; שירות בלתי-מקצועי של מלצרים לשעה, שאין להם אפילו מושג קלוש על טיב האוכל או היינות שהם מציעים ללקוח - הם רק כמה ממגרעותיה של הקולינריה בארץ
▪  ▪  ▪

המסעדות, הגודשות את המדינה שלנו, מתאפיינות, בדרך כלל, דווקא בעקב האכילס הכרוני שלהן, המונע מהן לזכות במלוא הנקודות של הסולם הקולינרי.
זה יישמע, אולי, אבסורדי, אבל דווקא הכמות הגדולה על הצלחת העמוסה, המוגשת במרביתן, היא זו שמשחקת לרעתו של הלקוח הסועד בהן. מסתבר שהשפע הגדול פשוט בא על חשבון האיכות - נוהג נפסד שהקולינריה הישראלית אימצה אל חיקה מהמסעדנות האמריקנית, שבה כריך שאינו גדוש, חלילה, בהר-של-פרודוקטים - נחשב, פשוט, להונאת הלקוח.
במסעדנות הישראלית אמורים הדברים, בעיקר, בצלחת גדושה ועמוסה על כל קצותיה, שקיבה נורמלית, פשוט אינה מסוגלת לעכל. מסתבר שהשף הישראלי המצוי עודנו מחזיק בדעה קדומה, ששפע הוא מה שצריך לקבל האורח ששילם על הארוחה במיטב כספו, כשהוא מתעלם בכך מהכלל הידוע של "תפסת מרובה - לא תפסת".
כמות ואיכות
קחו, למשל, את מסעדות הגורמה האירופיות, שאף לא אחת מהן תגדוש את צלחתו של הסועד, אלא תעדיף תמיד מעט המכיל את המרובה. הדברים אינם אמורים, חלילה, בקמצנות יתרה, אלא בחישוב הגיוני, לפיו איכות הארוחה עדיפה על כמותה.
צרה אחרת של הקולינריה הישראלית המצויה נעוצה בשימוש המיותר שלה בשמנת, כביכול כדי להשביח את טעמו של האוכל שבצלחת. כאן המקום להעניק צל"ש למסעדות הכשרות, שלמרבה המזל צצות באחרונה כפטריות אחר הגשם. למרות מגבלותיהן הקולינריות המובנות, מצליחות דווקא מסעדות אלה להעניק לארוחות שלהן את טעמן המקורי, גם ללא שמנת. כך, למשל, טעמם של מרקי הגזר, העגבניות, או האפונה, המוגשים בהן, הוא "פרופר" הירק עצמו, מבלי שהשמנת תשתלט עליו. מעבר לכך אמורים הדברים בעיקר בבשר המוגש בצלחת, כשהשמנת המוספת, במסעדות הלא-כשרות, רק גורעת מטעמו הדומיננטי, וכשבמקרים לא מעטים היא משמשת רק ככסת"ח לטעמו הירוד של הבשר!
צרה נוספת, לא-מבוטלת, של המסעדנות הישראלית, נעוצה בהיעדרם הבולט של מלצרים מקצועיים, בעלי ניסיון בקולינריה אלמנטרית. במקומם גודשים את המסעדות סטודנטים לרוב, או סתם צעירים, שלא רק שלא למדו את מקצוע המלצרות, אלא שאין להם אפילו שמץ של ידע על טיב המזון והיין שהם מציעים לאורחיהם.

תאריך:  16/12/2010   |   עודכן:  16/12/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עקב האכילס של המסעדנות הישראלית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם שרון
לו היה כיסוי ממשי להגדרה המילונית של מילים ומושגים, היה גלעד שליט חופשי    השואה - הולכת וזולה בשפתנו והשימוש בה, במובן מסוים, הוא חילול זכר קורבנותיה    ו"לקינוח": מילים מכובסות של פקידה במשרד
אבי פרץ
הנזק העצום שהותירה השריפה והפצע שנחרך בנופיו הירוקים של רכס הכרמל, דורשים היערכות ותכנון מוקדם בכל הנוגע לחידוש הצמחייה    אבי פרץ, אדריכל גנים, מסביר מה מומלץ לנטוע, האם ומתי
אורן פרסיקו
ליאורה גלאט-ברקוביץ' נגד הארץ: שלב ההוכחות תם בעדות דרמטית של כתב חדשות 2 משה נוסבאום ובחקירה נגדית של כתב הארץ לשעבר, ברוך קרא, שאמר כי חובת השמירה על חסיון המקור מוטלת גם על המקור עצמו
אראלה גולן
מדינה המכבדת את אזרחיה ורוצה את תמיכתם ושירותם ביום אסון או ברגע של החלטות גורליות חייבת לעשות מעשה ולהקים מערך רציני יותר בעורף
יורם הר-לב
"לא יהיו אולפני שידור בת"א! גלי צה"ל יועתקו ראשונים וימוקמו בבסיסים של כל החילות, תוך 30 יום! - כולם יעברו לפריפריה!"    למה? כי רק כך תכיר התקשורת את המציאות ותבין מה שברור לעם ישראל, זה שלא עטוף בשמיכת מגן עבה כמו האליטות בת"א
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il