X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ישראל שרויה במבנה חסר יכולת קבלת החלטות רציונאליות לטווח ארוך ובעלת זהות הנוגדת את האינטרס שלה לקיומו וחיזוקו של לאום טריטוריאלי אזרחי
▪  ▪  ▪
האם שינוי שיטת המשטר יעזור לישראל?

השריפה על הכרמל העלתה לסדר היום את המחדל בנושא מבנה וציוד מכבי האש. בעוד האש בוערת הזדרז עיתון הארץ לספר בכותרת ענק שהאסון הבא בישראל הוא רק עניין של זמן". ומדוע? - כשתהיה רעידת אדמה, (היא אמורה לפרוק אותנו בסבירות לא מבוטלת לאור ההיסטוריה), עשויים להיות נפגעים רבים.
בהערת אגב נציין כי אפס שקלים - זהו התקציב ל-2011 של ועדת ההגוי הבין משרדית להיערכות לרעידות אדמה בישראל נכון להיום.עוד מתברר ש-3,500 מבני ציבור סומנו כמסוכנים, 2,000 מבני ציבור זקוקים לחיזוק (רובם בתי ספר ובתי חולים) ו-20% ממבני המגורים בישראל נבנו שלא על-פי התקן וחשופים לסכנת התמוטטות.
בנושא דליפת חומרים מסוכנים מצא מבקר המדינה שיש 400 מצבורים שטרם מוגנו כנדרש. ועדה בראשות הרצל שפיר מצאה בדוח שפורסם בשנת 2007 כי במקרה של אירוע חמור בנמל חיפה או במפעלים במפרץ, עלולים להיפגע כ-100 אלף בני אדם ברדיוס של עשרה קילומטרים.
עוד עולה מהדוח, כי מכל האמוניה של "חיפה כמיכלים" הוא נקודת תורפה מרכזית,ואסון במתקן עלול להסתכם ב-90 אלף נפגעים" בקירוב.
ומה אם תפרוץ מחלה זיהומית? לפי תרחיש קיצוני עשויים להדבק 1.6 מיליון חולים כשבשיא ההתפרצות עלולים להתאשפז בבתי החולים 3,500 חולים בכל שבוע.
אתמול זה היה אסון של שריפה, ולמעשה היו לא מעט שרפות ב-15 השנים האחרונות שגרמו לנזקי רכוש רבים. במלחמת לבנון פגע טיל במוסך בפגיעה ישירה. ומה יקרה אם יפגע טיל במלחמה הבאה במיכל האמוניה של חיפה כמיכלים?. אם זה תסריט קיצון אז מה נאמר יקרה אם למשל יהיו שלוש שריפות גדולות באזור הצפון ועוד עשרות ברחבי הארץ בשל פגיעת טילים?.
לא צריך להיות גאון כדי לקבוע שהעורף בישראל אינו מוכן למלחמה. אבל מעבר לביטחון העורף נשאלה עקרונית, האם מדינת ישראל יכולה להרשות לעצמה תהליך קבלת החלטות כפי שנחשף בתחום הניתן לסיווג כביטחון לאומי? מה המסקנה מהמאבק נגד שר הפנים ישי על שהסתפק במכתבים מתריעים לגידול תקציב הכבאות לעומת "שכיבתו על הגדר" ותקצוב הישיבות? ומה לגבי הפוליטיזציה של שירות הכבאות הכפוף לשלטונות מקומיים ש-85% מהתקציב הולך על משכורות? ולא רק זאת אלא שמדובר במבנה לא פונקציונאלי ובלתי מתואם.
מעבר למבניות זו או אחרת עולה השאלה הבסיסית: האם המשטר הפרלמנטריי קואליציוני שלנו, בו השרים מופקדים על שלום קבוצת האינטרס הפוליטי שלהם אינו מסכן אותנו?, האם משטר זה יכול לדאוג לאינטרסים הרפובליקנים של הגוף האזרחי? הגורסים שינוי המשטר "הצליחו" בעבר לשנות את המשטר.
למשטר שהיה רק כביכול נשיאותי, הייתה בחירה ישירה בראש הממשלה. אבל למעשה במשטר של ראש ממשלה פרלמנטרי הוא זקוק באימון הכנסת, ולכן נשארה השיטה. בעינה. שינוי אמיתי משמעותו הנהגת משטר נשיאותי נוסח ארה"ב או צרפת בה כפוף רה"מ לנשיא. האם ישראל אכן זקוקה למשטר נשיאותי? האם משטר נשיאותי יטיב עימה?
משטר נשיאותי מוצג כדמוקרטיה במלוא מובן המילה של הפרדת הרשויות, תוך חיזוק יכולת המשילות של העומד בראש הפרמידה, אך גם כוחה של הזרוע המחוקקת למשל בנושא חקירה. גם ארה"ב כמו גם צרפת הן מדינות בעלות חוקה (אם כי בצרפת זו הוחלפה מספר פעמים). לעומת זאת, לישראל אין חוקה ואין גם הסכמה על זהותה הלאומית בקרב כלל האוכלוסיה.
ספק גם אם בישראל היהודית דמוקרטית תוכל להתרקם חוקה רפובליקנית –ליברלית. ספק אם המשטר של המדינה היהודית דמוקרטית יהיה יכול להכיל את הזעזועים שיצור השסע " היהודי ערבי", כפי שהחל לפרוץ באוקטובר שנת 2000.הרי למעשה שום דבר לא תוקן לעומק מאז. משטר נשיאותי עם "חוקה בהסכמה", כלומר חוקה שאינה של מדינת רפובליקנית- ליברלית לא יסמן את הדרך הנכונה הן מבחינה עקרונית.
ישראל שרויה במבנה חסר יכולת קבלת החלטות רציונאליות לטווח ארוך ובעלת זהות הנוגדת את האינטרס שלה לקיומו וחיזוקו של לאום טריטוריאלי אזרחי, אחת דתו או מוצאו האתני של האזרח.

הכותב הוא חבר עמותת "אני ישראלי"; המאמר נכתב על דעת עצמו.
תאריך:  19/12/2010   |   עודכן:  26/12/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שריפה, מחדל או קריסה?
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
ישראל היא לא מדינה!
s3  |  20/12/10 22:01
2
מה עם הקמת ארגון כיבוי אש ארצי
דודי81  |  20/12/10 22:32
 
- הבעיה היא ההצתות, לא הכיבוי
שדכג...  |  21/12/10 00:36
3
מספיק לקבוע כי
חניבעל  |  21/12/10 00:27
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ניצב יוחנן דנינו
פרשת אתי אלון הפילה את האסימון לרשויות אכיפת החוק בנוגע למלחמה בפשיעה הכלכלית. המאבק הזה קשור בצורה הדוקה גם לארגוני הפשיעה וגם לשחיתות הציבורית    דברי ניצב יוחנן דנינו בהרצאה שנשא מלמדים מה מתכנן המפכ"ל המיועד
יורם הר-לב
אנשים נוהגים להכניס כל בעיה לבקבוק שלה, כאילו אין כל קשר בין הבקבוקים    במציאות, כל הבקבוקים קשורים זה לזה בצינורות, כך שחל 'חוק הכלים השלובים'
אלעזר לוין
מציעים שיטות שלא יגדילו מהותית את ההיצע ולא יביאו להוזלת הדירות    הפתרונות האמיתיים: בניית יותר דירות על-ידי הגדלת מספר הפועלים, הוספת ציוד, הכנסת עוד קבלנים ויזמים לענף וחיסול הסחבת של הפקידים
עו"ד יוסי דר
מרגלית, עם כל קוצר הבנתו, מבין בכל זאת שיש בעיה כלשהי בנימוקי התנגדותו לוועדת חקירה בגין אסון השריפה בכרמל, ולכן הוא מגייס לעזרתו את הנימוק האולטימטיבי - הוא הנימוק שלא מותיר לך אלא לשמוט כתפיים ולהתייאש
אלישע פורת
משאית קטנה ושמה לורי, יכולה הייתה להציל אנשים רבים במאורעות תרפ"א    בין הנשחטים במאורעות היה הסופר הצעיר יוסף לואידור, מקורבו של ברנר לבית יצקר    גופתו, שעברה התעללות רבתי, נעלמה ועד היום לא נודע מקומה    האם לואידור אך נפצע ואוסלם, או שגופתו פשוט נעלמה?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il