X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
לנוכח המאורעות בעולם הערבי ובייחוד במצרים נעשה בשרם של מנהיגי אירופה חידודין חידודין מצד אחד כל ביטוי לשלילת התעוררות עממית עלול להתפרש כבגידה בדמוקרטיה ובזכויות האדם שהאיחוד האירופי, הרואה עצמו כ"קהיליית ערכים", טורח לנפנף בהם בכל הזדמנות שהיא מצד שני, לאיחוד האירופי חשובה יותר יציבות במזרח התיכון, ובאגן הים התיכון, בעיקר, יותר מאשר כל אתוס או מיתוס
▪  ▪  ▪
[צילום: AP]

לנוכח המאורעות בעולם הערבי ובייחוד במצרים נעשה בשרם של מנהיגי אירופה חידודין חידודין. מצד אחד כל ביטוי לשלילת התעוררות עממית עלולה להתפרש כבגידה בדמוקרטיה וזכויות האדם שהאיחוד האירופי, הרואה עצמו כ"קהיליית ערכים" טורח לנפנף בהם בכל הזדמנות שהיא, מצד שני לאיחוד האירופי חשובה יותר יציבות במזרח התיכון, ובאגן הים התיכון, בעיקר, יותר מאשר כל אתוס או מיתוס.
מובארק היה טוב לאירופים לא פחות מאשר ליהודים. סערות פוליטיות וחברתיות בארצות ערב עלולות להחריף את לחצי ההגירה המוסלמית על אירופה דווקא בעת שההנהגה הפוליטית שם מקיימת מעין הערכה מחדש על שאלת האינטגרציה של מהגרים מוסלמים באירופה. עמדתם של מנהיגים ופוליטיקאים כגון סרקוזי בצרפת וחרט וילדרס בהולנד בשאלה זו ידועה מזה זמן. לאחרונה הצטרפו לקולות הקוראים להערכה מחדש גם אנגלה מרקל, הקנצלר של גרמניה, וגם דיוויד קמרון ראש ממשלת בריטניה.
מרקל הודתה שניסיונותיה של ארצה לקיים חברה רב-תרבותית נחלה כישלון חרוץ. היא הסבירה כי הגישה המאפשרת לקבוצות אתניות שונות לחיות על-פי ערכיהם ולקיים אורח חיים שונה מאוכלוסיית הרוב אינה ישימה בארץ שהיא בית לארבעה מיליון מוסלמים. הודאתה זו יצקה שמן על מדורת הוויכוח במפלגתה שלה בשאלת היחס למהגרים המוסלמים, ובעיקר אחרי פרסום ספרו של תילו סרצין, פוליטיקאי ומבכירי הבנק הגרמני המרכזי , בו הוא מאשים את ההגירה המוסלמית בדילול רמת האינטליגנציה של החברה הגרמנית.
בנאום בפני "ועידת מינכן לביטחון" (מין כנס הרצליה גרמני לענייני ביטחון) שנערכה בראשית חודש זה אמר ראש ממשלת בריטניה כי ממשלות אירופה חייבות להתייצב בפני הקיצוניות האיסלאמיסטית ולא להסתפק במה שהוא כינה "סובלנות מתוך אדישות". דוקטרינת המדינה הרב-תרבותית עודדה, לדעת ראש הממשלה, הפרדה והתרחקות בין חלקי החברה ודחתה כל אפשרות ליצור חזון חברתי - לאומי שלהגשמתו יצטרפו הקבוצות האתניות והדתיות שאינן אירופאיות במקורן.
יתרה מזו: הגישה הרב-תרבותית אפשרה לקבוצות איסלמיסטיות לדבוק בערכים חברתיים העומדים בניגוד חריף לערכים הבריטיים. הוא לא הסתפק בהערה כללית זו אלא גם הדגים דבריו בהתייחסו לכפיית נישואין על נשים מוסלמיות, מנהג "זוועה", כלשונו. קמרון התייחס גם לסכנת הטרור האיסלאמיסטי המאיימת על בריטניה גם מצד מי שהם אזרחיה.הוא גורס כי על המדינה לנטוש גישת הליברליזם הסלחני ולהתחיל לחנך את הקבוצות האתניות השונות על יסודות של תרבות משותפת. יש לבריטניה גם התחלה של תוכנית מעשית: היא עומדת להשיק "שירות אזרחי לאומי" שיפעיל תוכנית לחינוך בני שש עשרה מהמגוון האתני הבריטי לקראת חיים על בסיס ערכי משותף.
על-רקע מאורעות וחששות אלו נדרשו מנהיגי אירופה גם לבעיית מצרים בוועידת פסגה שנערכה ב-4 לחודש זה, ושנתכנסה למטרות תיאום עמדות אירופיות בנושא האנרגיה. מבחינת אירופה, זאת נכון להדגיש, יש הבדל גדול בין אי שקט במצרים לבין מקומות אחרים. אם הפיכה במצרים תביא לידי סגירת תעלת סואץ המשמעות היא שיבוש נתיבי המסחר הבינלאומיים ואיום על אספקת אנרגיה סדירה לאירופה. (אמנם בשנים האחרונות נפט שמגיע לאירופה מנסיכויות המפרץ הפרסי עושה דרכו במכליות ענק שאינן יכולות לעבור בתעלה, אך היקף אספקת גז דרך תעלת סואץ דווקא עולה).
ניכר היה במשתתפי הוועידה שהם חוששים מהנפקת הצהרה ברורה שהשלכות מעשיות בצדה. אומנם קמרון הבריטי, קרא להסתלקותו המידית של מוברק. שאר משתתפי הוועידה היו פחות החלטיים התבטאותם. ברלוסקוני, לעומתו הודיע כי כל שינוי במצרים חייב להתנהל עם מוברק. ההבדל בין שני המדינאים ברור: תוצאות הפיכה במצרים עלולות להגביר את לחצי ההגירה על איטליה על-ידי פליטי ההפיכה, ולברלוסקוני די במהגרים הבלתי חוקיים המסתננים לארצו מאפריקה דרך לוב והים התיכון. עמדת ברלוסקוני (שלא הזכיר את איום ההגירה באופן מפורש) שיקפה חשש אירופי עמוק מפני גלי הגירה בלתי מבוקרים. חשש זה קיבל לאחרונה ביטוי נוסף בסירובו של האיחוד האירופי להגיע להסכם עם טורקיה על ביטול הצורך באשרות כניסה למדינות האיחוד החתומות על "הסכם שנגן" למעבר חופשי באירופה ללא גבולות. הסירוב נובע בעיקרו מכך שלטורקיה עצמה הסכמים להסדרי מעבר ללא אשרות עם אירן, סוריה, לוב, מרוקו, טוניסיה ולבנון, כלומר טורקיה עלולה להוות מקפצת הגירה מוסלמית נוספת לאירופה.
לחששות מפני שיבוש נתיבי אספקת האנרגיה ומפני גלי הגירה בלתי רצויים נוסף גם החשש שהסתלקותו של מוברק תחליש באופן משמעותי את סיכויי חידושם של שיחות השלום בין ישראל לפלשתינים. ביטוי ברור לכך עולה מדברי מזכ"ל נאט"ו ראסמוסן כפי שהופצו על-ידי סוכנות רויטרס, כמו גם מראיון שנתן שר החוץ של לוכסמבורג ז'אן האסלבורו ל"דר שפיגל" הגרמני.
בפרלמנט האירופי, כמו כל פרלמנט שהוא מוסד לביקורת השלטון, הובעה אכזבה מכך שפסגת המנהיגים לא הנפיקה הכרזת עמדה חד-משמעית. מרטין שולץ, מנהיג הגוש של הסוציאליסטים והדמוקרטים בפרלמנט האירופי תקף את המנהיגים: "בענייני מדיניות חוץ האיחוד האירופי מתנהג כארנבת נפחדת הלכודה באור פנסי מכונית".
אבל נראה שהאיחוד האירופי, בניגוד לממשל האמריקני הפזיז עד כדי גיחוך, נקט בגישה נבונה בהימנעו מהתערבות בוטה בתהפוכות מצרים, שהרי הוא הבין שאין בכוחו להשפיע על מהלך האירועים, ובהיותו לכוד בין אינטרסים כלכליים ומדיניים מצד אחד לבין הציפיה ממנו להפגין דאגה לזכויות אדם מוטב שהרטוריקה שלו תישאר מתונה ועמדתו מעורפלת.

תאריך:  11/02/2011   |   עודכן:  13/02/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דיפלומטיה זהירה - תגובת אירופה הרשמית לאירועי מצרים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ענת פרסמן
תוכנית שותפים היא דרך נהדרת לעשות כסף ברשת מבלי להשקיע בתשתיות, ושיטה שבה כולם מרוויחים. כאשר זה מנוהל היטב אפשר להגיע לשליטה על נתח שוק עצום
עו"ד יוסי דר
ישנם שופטים שמאחרים בכתיבת פסקי דין כי הם סתם בטלנים, ולעומתם ישנם שופטים שמאחרים בכתיבת פסקי דין כי הם שופטים מעמיקים, טוטאליים, הופכים כל אבן, רודפים צדק ויושר ללא פשרות    השופט מוריס בן-עטר נמנה ללא ספק עם הקבוצה השנייה
עדי פלאוט
הנה רעיון פשוט, מעשי וקל ליישום - זה באמת עובד    אפשר לומר שהרעיון מבוסס על האמרה הידועה "המתחיל במצווה אומרים לו גמור"    למה הכוונה? אם התחלת פעולה כלשהי - סיים אותה    תתפלאו לגלות עד כמה העיקרון הבסיסי הזה הוא עוצמתי
אברהם בן-עזרא
הלכה פסוקה היא, כי מומחה בית המשפט חייב להתנהג באובייקטיביות בכל הליכותיו, בכל מגעיו עם הצדדים לדיון, גם אם נטיית לבו נתונה לטובת צד לדיון בגלל שיקולים זרים, גם אם הוא בטוח כי יתגבר על נטיית לבו וישכיל לתת חוות דעת אובייקטיבית וחסרת פניות    כל זאת על-מנת שהצדק ייראה בבירור
עו"ד אברהם פכטר
מבקר המדינה, או מדינה למבקר - זאת השאלה?    מאז קיום מוסד מבקר המדינה לא הייתה לו פריחה מוסדית ועוצמתית כה גדולה, כמו לעת הזאת    כמו בג"צ, לגביו טוענים ובצדק, שנטל לעצמו סמכויות נרחבות ופלש לתחומים לא לו - כך גם לגבי מוסד מבקר המדינה - שנדחף לשם בעל כורחו, מכוח הנסיבות    האשמים: זרועות השלטון - הכנסת והממשלה - שבורחות מאחריות ומפחדות להחליט ולשלוט ומחפשות סיוע וגיבוי חיצוני
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il