מבין עשרות המסעדות שכבר סקרנו באתר הזה, שמורה אצלנו פינה חמה במיוחד ל"דרבי בר" - מסעדת הדגל של הרשת, שבמרינה של הרצליה. יש בה כל מה שסועד מצוי, כמונו, נכסף אליו: ארוחה טובה, טרייה, בריאה ומזינה, לא פלצנית, חסכונית, עם שירות מסור, אווירה נינוחה ומיקום אלוהי. בשל כל אלה אנחנו מקפידים לחזור אליה יותר מלכל מסעדה אחרת.
כמו מסעדות רבות אחרות ידעה גם "דרבי בר" שנים של תהפוכות, שאת כולן הצליחה לשרוד בכבוד. בשנה האחרונה אפילו עלה בידיה להגיע למרום-פסגתה, בזכות השף החדש שלה ואנשי הצוות הנאמנים שעומדים לרשותו.
אלופת הסלטים מעל לכל "דרבי בר" היא אלופת הסלטים בארץ. אלה מצטיינים בטעמם, בטריותם ובמבחר המגוון שלהם, מוגשים ביד נדיבה וללא הגבלה, על חשבון המנה העיקרית, אלא אם כן מבקש הסועד להסתפק בהם ולשלם רק עבורם. ארוחת הבריאות הזו מלווה בלחם הבית הפריך ובקנקן גדול, גדוש בסודה מבעבעת, על חשבון הבית.
ארדואנינות בתפריט המחודש ומאיר העיניים של "דרבי בר" יש מבחר מגוון של דגים ופירות-ים, ללא תחרות; יש גם מגוון של פסטות ובשרים, ואנחנו נדלקנו על שיפודי העוף, העשויים מדיום-וול, כשלצידם מוגשות רצועות של תפודים אפויים בתנור, מחממי לב ובטן. החרה-החזיק אחריהם קינוח של טירמיסו, עשיר בטעמו, שהיה ספוג כולו בליקר משובח.
אקורד הסיום היה קפה טורקי ניחוח ומהביל, שרק ב"דרבי בר" מיטיבים כל-כך להכינו.
ארדואן, מן הסתם, היה מזיל ריר, בטורקיה שלו, למראהו ולטעמו, שלמרבה האירוניה כלל אינו מוכר שם.
על הארוחה הדשנה, לשניים, שילמנו 210 שקל, כולל תשר של 20 אחוז לשירות מעולה, ובסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, הענקנו ל"דרבי בר" את מלוא הנקודות.