X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי   /   מאמרים
מאז פירסומו של המאמר הקודם שלי בנושא "די לרפיסות - כמה אפשר לספוג בלי להגיב?" קיבלנו את מערכת "כיפת ברזל" שאמורה להגן עלינו מפני טילים, וכרגע לפי הפרסומים פרוסה רק בשני מקומות: בבאר שבע ובין אשדוד לאשקלון. במאמר הזה אגע במספר נקודות: הגנה בלבד איננה פתרון מספק, במיוחד כשהיא חלקית; הינתקות אמיתית; מבצע צבאי
▪  ▪  ▪
הישג טכנולוגי מרשים. אך מה עם הגנה על העוטף? [צילום: פלאש 90]
הגנה בלבד איננה פתרון מספק - בייחוד כשהיא חלקית
בימים האחרונים אנחנו שומעים על הישג פיתוחי מדהים של ישראל, "כיפת ברזל" - מערכת ליירוט טילים, מערכת שיודעת לחשב איפה יפול הטיל וליירט אותו במידה והוא מאיים על שטח מייושב. כל זה טוב ויפה אבל אי-אפשר שלא לחשוב מה עם הגנה על העוטף? הרי במקור דובר על כך שמפתחים אותה בין השאר בכדי להגן על העוטף. בסוף מסתבר שהיא בכלל לא יועדה לכך, שהיא בכלל יכולה להגן רק על יישובים המרוחקים כ-4 קילומטרים ממקום השיגור.
אז כן, זה הישג טכנולוגי מרשים, שמי ישראל ברובם יכולים להיות מוגנים, אבל מה עם אותו הילד בעוטף עזה שלא יכול לישון בשקט בלילה? מה עם אותה הילדה שכל החלום שלה הוא לחיות כמו ילד נורמלי, בלי אותו הפחד שהנה עכשיו כשיש אזעקה משהו רע יכול לקרות לה או למשפחתה או לחבריה? מה עם אותם ההורים שצריכים כל הזמן לדאוג שהנה הטיל שפגע עכשיו לא פגע בילדיהם? יותר מזה ראינו בימים האחרונים ירי של טיל נ"ט על אוטובוס שעד לפני רגע לפגיעת הטיל היה מלא בילדים - מה עם מענה כנגד טילים כאלו?
הינתקות אמיתית
בשנת 2005 הוחלט להתנתק מעזה והובטח שלא יהיו טילים משם ,שזה הדבר הטוב לישראל,שזה הדבר הנכון לישראל. אבל מאז 2005 שיגורי הטילים לא הפסיקו לרגע, ההפך הוא הנכון קיבלנו יותר טילים לטווח יותר גדול, במקום שזה יפסק, במקום שנחיה כאן בשקט כמו שהובטח לנו הטילים התחילו לזרום עד לבאר שבע וכרגע עם יכולת של להגיע מצד אחד למדינת תל אביב ומצד שני לדימונה (שכולנו יודעים מה יש לנו שם).
כרגע המדינה נמצאת במצב אבסורדי, מצד אחד מפציצים אותנו ומצד שני אנחנו מזרימים לעזה חשמל, מים, דלק, כסף. הגיע הזמן להפסיק עם זה, עד כאן!. רציתם הינתקות? רציתם להתנתק מעזה? הגיע הזמן להתנתק לגמרי משם. לא יכול להיות שמצד אחד אנחנו חוטפים על הראש, ורבים מאזרחי ישראל מאוימים על-ידי טילים, ורבים מאזרחי ישראל כבר עשור לא יכולים לנהל חיים נורמלים, ומצד שני אלו שאחראים על ההפצצות עליינו מקבלים מאיתנו את כל מה שהם צריכים בשביל לחיות ובשביל להכין/לקנות את הפצצות והטילים.
מבצע צבאי
אני מאמין שמוסכם על כולם, שאי-אפשר להמשיך כך. אי-אפשר לספוג בלי להגיב, בלי למוטט את התשתית של הטרור, שאי-אפשר לחיות באיום מתמיד על האוכלוסיה האזרחית, שלכל אזרחי ישראל מגיע לחיות בשקט במדינתם. אף מדינה אחרת לא הייתה סובלת מצב כזה, מצב שבו הצד השני יורה עליינו מתי שמתחשק לו ואז מפסיק וגורם גם לנו להפסיק להגיב, אף מדינה לא הייתה מסכימה שאת סדר היום שלה יקבעו ארגוני טרור, אף מדינה לא הייתה יושבת 10 שנים בחיבוק ידיים אל מול טרור שהולך ומתחזק.
אז נכון, היה לנו את מבצע עופרת יצוקה שניסה לשים לזה סוף, אבל המבצע הזה הופסק באמצע לפני שהוא באמת השיג את הנדרש, לפני שהוא מוטט את השלטון שם, לפני שהוא הפסיק את הטרור. כרגע נוצר מצב אבסורד שעזה יותר חזקה ממה שהייתה לפני עופרת יצוקה, זאת אומרת לא רק שלא השגנו את מה שרצינו באותו מבצע, אלא קיבלנו אויב חזק יותר, רציני יותר, עם ציוד רב יותר וחזק יותר.
אם נמשיך לחכות, ולא נצא למבצע צבאי האויב ילך ויתחזק, ובפעם הבא שכן נחליט לצאת למצבע צבאי יעמוד מולנו אויב עם שלל הפתעות כנגדנו,אויב יותר חזק,יותר חכם ויותר מאובזר. הגיע הזמן, להפסיק את ההתחמשות שלו עכשיו, הגיע הזמן למבצע אמיתי שימוטט את תשתית הטרור,שיבטל את ההתחמשות המאסיבית הזאת,ואת שאר ההשגים של אותם הארגונים ועל הדרך ישחרר חייל חטוף אחד שנמק שם כבר 5 שנים.
נסכם בקצרה: בשל ההפצצות החוזרות ונישנות על מדינת ישראל קודם כל חייב לנתק להם את הברז,א ין שום סיבה שאנחנו נביא להם מים,דלק,כסף וחשמל כאשר הם מפציצים אותנו ובעצם גם כאשר לא,רצו הינתקות אז הינתקות עד הסוף.ההגנה שכיפת ברזל נותנת מצד אחד איננה מספיקה - היא אינה מגנה על עוטף עזה, אינה מביאה שקט לאותם התושבים אשר מופצצים במשך עשור ומצד שני אי-אפשר למגן את עצמנו לדעת.
אי-אפשר להסתמך על מערכות הגנה בלבד, אנחנו חייבים לשלב את זה עם התקפה ולא אותה התקפה שאנחנו רואים היום,מלחמת לבנון השנייה הוכיחה לכולנו שאי-אפשר לנצח מערכה דרך האויר. אסור לנו לחכות עד שמדינת הטרור עזה וארגוני הטרור שם יתחזקו עוד יותר, יארגנו לעצמם נשק עוצמתי יותר, טוב יותר, חזק יותר ואסור לנו גם לתת להם לקבוע את הקצב של הלחימה כשהם רוצים הם יורים, כשהם רוצים יש רגיעה? אנחנו חייבים לפעול עכשיו, חייבים לתקוף עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי.
תאריך:  10/04/2011   |   עודכן:  10/04/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הלל ויס
נאום שנישא במהלך ביקור המשלחת של נאמני ארץ ישראל באירופה - הרב שלום דבער הלוי וולפא, דוד העברי - המועצה האזורית שומרון    מבהירים: התמיכה הבוטה והקידום של האיחוד האירופי בהקמת מדינה ערבית בארץ הם הזמנה לשואה שנייה
מיקי פרי
עלינו לחשוב מה היה בדוח גולדסטון שסחף את ההמונים, ואיך הגענו בכלל למצב שבו ההמונים הולכים כעיוורים אחרי הדוח כאילו היה תורה שירדה זה עתה מן השמיים?    אפשר לבקש מצה"ל לנצח עד מחר, אבל איך הוא יכול להמשיך לנצח אם המודעות לא מנצחת, כאשר משרד החוץ נעול בתפישת הפעלה מיושנת המתבססת על מחסומים בזרימת המידע?
דני בן-ישי
בזכות הציונות, בזכות מדינת ישראל, שואה לעולם לא תהיה    האם באמת נעלם מאיתנו שביום שרק נחליט "די!" יבוא לבסוף הקץ להשפלה והרדיפה של עם ישראל?    מוסר הציונות: תמיד נצטרך לשלם בעד חירותנו בדם, אך בהבדל מהותי אחד: כלוחמים על הגבולות ולא כקורבנות בלב הארץ
יהונתן דחוח-הלוי
ארבעה דוברי רוסית בדקו קטע שהוגדר כלא ברור בדבריו של זדורוב ומצאו פרט מידע העשוי להיות בעל חשיבות להבנת נסיבות הודאתו ברצח
דודו אלהרר
זהו הסוף המחכה לכל התמימים המאמינים בהזיה שיש פתרון לאיזשהו "דו-קיום" בין ערבים ליהודים המבוסס על פשרה, אמון הדדי או צדק ואמת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il