X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
יש במה להתגאות [צילום: פלאש 90]
שישה בשישים ושלוש
שש סיבות כן להיות גאים במדינה, בתושביה ובהישגיה כל השנה אנחנו מקטרים ומבקרים, אבל ביום העצמאות כדאי לפקוח את העיניים ולראות שיש לנו לא פחות סיבות להביט אחורה בגאווה וקדימה בתקווה

ארגוני החסד

נכון, הכי טוב אם לא היה צורך בארגוני חסד. הכי טוב אם לא היו כלל עניים וחולים, או שהמדינה הייתה מסוגלת לספק להם את כל צורכיהם. אבל לא זה המצב. כבר התורה ידעה לומר "כי לא יחדל אביון מקרב הארץ", ולצוות מיד: "פתוח תפתח את ידך לאחיך לענייך ולאביונך בארצך". המסורת הזאת ליוותה את העם היהודי בכל שנות גלותו ובכל תפוצותיו, ושבה איתו לארצו.
יש הרבה ארגונים גדולים ומוכרים היטב, העושים עבודת קודש. לצידם פועלים מאות ארגונים הרבה יותר קטנים, מקומיים ונקודתיים: משאילים ציוד לאבלים, מסייעים במזון לתינוקות, דואגים לסעודות שבת בבתי חולים, מלווים פצועים בשיקומם ועוד ועוד - כל מה שתעלו (ולא תעלו) על הדעת. אלפי, אולי רבבות, ישראלים מתנדבים באופן סדיר ומקיימים גמילות חסדים בגופם. מאות אלפי תורמים מכספם. לא בדקתי את זה אמפירית, אבל יש לי תחושה חזקה מאוד שלא תמצאו משהו דומה בשום מדינה אחרת.

החיילים מהשורה

לפני פסח נכחתי בטקס חיילים מצטיינים במספן מודיעין של חיל הים. מקבלי הפרסים היו בנים ובנות, טוראים וקצינים, ותיקים ועולים, מגויסי חובה ומתנדבים לשירות. למרות שמדובר היה בשורה לא-קצרה של חיילים, הנימוקים שצוינו לגבי כל אחד מהם היו שונים ומגוונים. דיברו שם על מסירות, השקעה, יזמות, ראש גדול, תרומה למבצעים חסויים ועוד ועוד.
אם רק חצי ממה שאמרו שם עליהם הוא נכון - ואני משוכנע שהרבה יותר מחצי באמת נכון - אז אנחנו בידיים הכי טובות שיש. חיילים וחיילות מן השורה, בלי פוליטיקות ותככים, בלי חשבונות של קריירה, שפשוט באו לשרת את המדינה בצורה הטובה ביותר שהם יכולים. וזה רק מספן אחד בחיל קטן יחסית. מותר לשער שיש בצה"ל הרבה אלפים כמותם. הם היסוד האמיתי לבטחוננו ולקיומנו בארץ הזאת.

החקלאות

כל מה שאמרנו על התעשיה, נכון ביתר שאת לגבי החקלאות. לפני בסך-הכל 130 שנה הגיעו לכאן יהודים עירוניים, לבושי חליפות או קפוטות, והחליטו שבמדבר הצחיח הזה ישובו ויגדלו שבעת המינים ועוד הרבה-הרבה סוגים אחרים של פירות וירקות. החליטו - ועשו. מה שלא נעשה בארץ הזאת במשך כמעט 2000 שנה, נעשה בתוך שנות דור או שניים. מה שלא יודעות לעשות מדינות ותיקות וגדולות בהרבה, הן לומדות מישראל.
תסתכלו על עין גדי, האי הירוק שלחוף ים המוות. תראו את היישובים בנגב, הפורחים באזור בו אין כמעט אף טיפת גשם. תיכנסו לכל חנות בחו"ל, ותתבשמו מתפוזי Jaffa ומאבוקדו Carmel. ממש בניגוד לחוקי הטבע.

התעשיה

תרופות. מערכות צבאיות. מערכות מיחשוב. מערכות מים. אלו רק כמה מן התחומים בהם התעשיה הישראלית נהנית מלקוחות בכל העולם ומובילה את הפיתוח העתידי, עמוק לתוך המאה ה-21. הדבר מדהים עוד יותר לנוכח העובדה, ששווקים רבים היו וחלקם נותרו חסומים בפני ייצוא ישראלי. שלא לדבר על כך שהתעשיה האזרחית התפתחה במקביל לתעשיה הביטחונית שהייתה חיונית לקיומנו. רק לשם השוואה: ברית המועצות הענקית קרסה משום שלא הייתה יכולה לעשות את שני הדברים במקביל.

לימוד התורה

דומה שבכל תולדות עם ישראל לא היה כזה מרכז של לימוד תורה. לא מעניין אותי כרגע האם מדובר באברכים חרדיים שלא יוצאים לעבודה, או בצעירים דתיים-לאומיים שלומדים אחרי העבודה, או בפנסיונרים שלומדים את הדף היומי, או במי ששומעים פעם בשבוע שיעור בפרקי אבות. התמונה הכוללת היא של עיסוק אינטנסיבי במקורות היהדות, לא למטרות של פרנסה ולא למטרות של הטפה, אלא בלימוד לשמה.
יש גם לא מעט חילוניים שמחפשים ומוצאים את הלימוד הזה, בלי שום קשר לחזרה בתשובה או לשמירת מצוות, אלא פשוט מתוך רצון להתחבר לשורשים שבגללם אנחנו כאן ובגללם אנחנו מוכנים ליהרג על פיסת הקרקע הקטנה הזאת ובגללם אנחנו עושים את המאמצים העל-אנושיים שהביאו אותנו להישגים עליהם דיברנו.
חג שמח, ישראל.

קליטת העלייה

זה לא רק המספרים שלא ייאמנו. זה לא רק שהמדינה הזאת הכפילה את מספר תושביה בתוך חמש שנים, במקביל למלחמה על קיומה ובלי שיהיה לה גרוש על הנשמה. זה לא רק שהמדינה הזאת קלטה מאוחר יותר מיליון מהגרים בתוך שנים בודדות ומצאה לכולם דיור וכמעט לכולם עבודה. זה לא רק שהמדינה הזאת שלחה מטוסים אל מעבר להררי חושך כדי לחלץ בחשאי כמה אלפי בני אדם.
זה גם ובעיקר העובדה שאחרי כל הבעיות - העולים נקלטו. נכון, עוד תשמעו לא מעט רוסית ואפילו יצא לי לאחרונה לשמוע שיחה באמהרית בין אם לבנה. נכון, עוד יש סטריאוטיפים מכוערים ועוד יש תחושות של התנשאות לצד התבטלות. נכון, עוד יש בעיות של גיור ויהדות. אבל בשורה התחתונה - העולים הם חלק בלתי נפרד מהמרקם של המדינה הזאת. הם משרתים בצבאה וגם נופלים בשורותיו, הם עובדים ומשלמים מיסים, הם מצביעים בבחירות ופעילים בחיי הקהילה. תראו כיצד מדינות אחרות מתחבטות בשאלות של הגירה וגזע, ותבינו כמה ההישג הזה עצום.

תאריך:  09/05/2011   |   עודכן:  09/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 הארץ / Haaretz  חיל הים
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שישה בשישים ושלוש
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
גולם גולם תרדוף
סתם_1  |  10/05/11 07:45
2
כתבה מעלה וחריגה בנוף העיתונות
mubh  |  10/05/11 09:59
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר ברתור
הצעת החוק של ח"כ יואל חסון להגביל את את המס על הדלק ל-30% ממחירו נראית במבט ראשון כסבירה. רק במבט ראשון. הדרך להורדת מחירי הדלק עוברת בנתיבים אחרים
ערן בר-טל
ענף שיווק הדלק בארץ מתנהג בצורה של קרטל. מדוע חברות הדלק המועטות שמשווקות בארץ את הנוזל הנכסף אינן מתחרות על הצרכנים? מדוע, כמו עלות ניהול חשבון בבנק, מחיר הדלק בתחנות במרכז הארץ זהה למחירו בצפונה ובדרומה? מדוע אף חברה משווקת לא מעיזה להוריד כמה אגורות כדי לגרוף נתח שוק גדול יותר? התשובות ברורות - אין כאן שוק!
איתמר ברתור
מחיר הדלק שובר שיא נוסף ואיתו גם רכיב המסים במחיר, המגיע לכמעט ארבעה שקלים לליטר. ומה עם תחרות בענף? מסתבר שמלבד הורדת המיסים השערורייתיים יש עוד הרבה מה לעשות
יואב לוי
הגיע הזמן לשנות את סדר המילים בדבריה של גולדה מאיר: אנו כועסים עליהם שגרמו לנו לאבד את טובי בנינו, על הבנים שלהם הם היו צריכים לשמור בעצמם
יעקב מדן
ביום הזיכרון אנו חייבים לשאול את עצמנו על מה מסרו חיילינו את נפשם, ומהו החזון המצדיק זאת. התשובה חייבת להיות קבלה על עצמנו מול קברם להמשיך את מפעל הערבות ההדדית היהודית. רק משנקבל זאת על עצמנו, נהיה זכאים לחוג את יום העצמאות בשמחת אמת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il