X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הביקור השנתי שלי באילת מלמד שהעיר דורכת במקום, בעוד מעברו השני של המפרץ מושקעים מיליארדי דולרים בפיתוח התיירות והתשתית השיפור היחיד ביחס לשנים הקודמות: יש יותר מסעדות כשרות
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]

בית משפט אחר

"באילת קשה להגיד דברים רעים, כי היא נראית כאילו איננה בישראל". דברי עמוס גלעד, ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, בכנס ועד תל אביב של לשכת עורכי הדין. כמה שעות קודם לכן נוכחתי לדעת על בשרי, שאילת באמת לפעמים מנותקת משאר המדינה.
הייתי בבית משפט השלום בעיר - מבנה נאה וקומפקטי, שתל אביב וירושלים היו מתקנאות בו. צילמתי כמה תמונות במסדרון, כפי שהחוק מתיר. מיד קפץ עלי אחד מאנשי משמר בתי המשפט וטען שאצלם אסור לצלם. תהיתי מדוע. הוא הסביר שזו ההנחיה של המזכירה הראשית, וביקש שאתלווה איתו אליה כדי שהגברת תחליט מה יעלה בגורל התמונות. לדבריו, השופט יואל עדן אוסר על הצילום משום שבאותו בניין שוכנים גם בית המשפט למשפחה ובית המשפט לנוער, שם אסור לצלם את הצדדים. הסברתי שזה חל רק על האולם, אך ללא הועיל.
המזכירה הראשית הייתה עסוקה, אז היה לי זמן להתקשר ללשכת דוברת בתי המשפט. החבר'ה שם מיהרו לסייע והתקשרו אל המזכירה, כך שכאשר נכנסתי אליה - כבר הבינה שאילת היא בכל זאת חלק מישראל, ומה שחל בכל בית משפט במדינה חל גם אצלה. סתם סיפור, בתקווה שעמיתינו האילתיים - שלדברי המאבטח נמנעים מצילום בבית המשפט - יפיקו ממנו תועלת.

המחירים

מן המפורסמות שבאילת לא משלמים מע"מ. הרעיון הוא לעודד ישראלים לעשות קניות בעיר, וגם לפצות את הסוחרים המקומיים על הריחוק ממרכז הארץ. הבעיה היא, שבחלק גדול מהמקרים ההקלה הזאת אינה מגיעה לכיסיהם של הלקוחות.
ארוחות עולות באילת כמו בתל אביב, אולי אפילו קצת יותר. על ארטיק שוקו-שוקו הכי פשוט ביקשו ממני 7.90 שקלים. מחיר בקבוק מים מינרליים יכול להגיע ל-7 שקלים. את ההנחה מרגישים בעיקר כאשר קונים בסניף אילתי של רשת ארצית, ובמיוחד במוצרים שהמחיר נקוב עליהם מראש (כגון ספרים ועיתונים). בכל השאר - ממש לא מציאה.

מסעדות

כאן דווקא יש שיפור, לפחות מבחינת הכשרות. לפני כמה שנים כמעט ולא יכולתם למצוא באילת מסעדות כשרות. מצד אחד, בגלל מרכזיותה של התיירות בכלכלת העיר, כמעט כולן היו פתוחות בשבת. מצד שני, אילת היא לא בדיוק המקום המושך ביותר ציבור שומר מצוות.
כיום המצב משתנה. אילת היא עוד לא ירושלים, בה הקושי האמיתי ניצב לפתחו של מי שמחפש מסעדה לא כשרה, אבל היא כבר לא נראית כמו עיר בחו"ל. להערכתי, אם נביא בחשבון את בתי המלון - קרוב למחצית מהמסעדות באזור המלונות כשרות. מאחר שלא ראיתי בעלים דתי באף אחת מהן, זה אומר שהשיקול הוא מסחרי טהור: יש יותר שומרי כשרות, וכדאי לסגור את המסעדות בשבת כדי להרוויח אותן בשאר ימי השבוע.

מפסידים לעקבה

כאשר באים למקום מסוים לעיתים רחוקות יחסית, קל להבחין בשינויים המתחוללים בו - וגם באלו שאינם מתרחשים. באילת לא קורה כמעט כלום כבר שנים. אותם בתי מלון, אותם חופים, אותה טיילת, אותו קניון, אותם דוכנים בלתי חוקיים בטיילת, אותו שדה תעופה מיושן וצפוף. וזה כאשר מצידו השני של המפרץ, בעיר עקבה, מושקעים מיליארדים בפיתוח תיירות מודרנית ותשתית מודרנית לא פחות שתשרת אותה.
אצל המלך, כפי שאמר אחד מעורכי הדין, אין חוכמות: הוא אומר לבנות, אז בונים. אצלנו, כל דבר הוא עסק לוועדות ורשיונות ובתי משפט ועוד ועדות וערעורים ותקשורת ועוד ועדות. נכון שזהו מחיר הדמוקרטיה, והחלופה ממש לא מושכת, אך אין זו גזירת גורל. מה שמתרחש בעקבה גלוי לעין כל והמשמעות ברורות לכל מי שטיפת שכל בקודקודו. אז מה עושים עם זה? בטח יקימו ועדה.

סיפור הקפה

סיפור עם מוסר השכל ברור שסיפר השר משה יעלון, בפתח דבריו בכנס עורכי הדין. ישראלי, פלשתיני, צרפתי, איטלקי וסיני יושבים בבית קפה ומזמינים קפה. כאשר ההזמנה מגיעה, מסתבר שבתוך כל ספל יש זבוב. הצרפתי קורא למלצר ומחזיר את הקפה. האיטלקי מוציא את הזבוב ושותה את הקפה. הסיני שופך את הקפה ואוכל את הזבוב. הישראלי מוכר את הזבוב לסיני ואת הקפה לאיטלקי, ואת התמורה משקיע בסטארט-אפ למניעת כניסת זבובים לקפה.
הפלשתיני מצידו מאשים מיד את הישראלי בניסיון להרעיל אותו, פונה לאיחוד האירופי ומקבל מימון לצורך הגשת תביעה לבית המשפט הבינלאומי בהאג. בכסף הזה הוא קונה חומר נפץ ומפוצץ את בית הקפה, בדיוק בזמן בו הסיני, הצרפתי והאיטלקי מנסים לשכנע את הישראלי לוותר על כוס הקפה שלו לטובת הפלשתיני.

שוב המצפה?

יוצא לי להגיע לאילת פעם בשנה, לכנס זה או אחר. האמת היא, שהעיר הזו כבר נמאסה עלי, פשוט משום משכבר ראיתי בה כמעט הכל. כמה פעמים אפשר ללכת למצפה התת-ימי? או להפליג לאי האלמוגים? או להסתובב בקניון "מול הים"? תסכימו אתי, שאחרי 5-4-3 פעמים, זה כבר משעמם. אטרקציות חדשות אין, והישנות מתיישנות ונמאסות.
זוהי אחת הבעיות הגדולות ביותר של אילת. מיקומה מביא לכך שקשה מאוד לחדש בה, במיוחד למי שמגיע אליה לעיתים קרובות יחסית. בעצם, הסיבה היחידה שהיא ממשיכה לארח כנסים גדולים, היא העובדה שיש בה הרבה מאוד בתי מלון קרובים זה לזה. מכל הבחינות האחרות - מזג אוויר, גישה, גיוון, אפשרויות פנאי - אין לה שום יתרון, ואפילו להפך. מה שמביא אותנו לנקודה הבאה.

תאריך:  13/05/2011   |   עודכן:  13/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הי דרומה
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
הסיפור של בוגי יעלון יפה
אזמרגד ירוק  |  13/05/11 10:19
2
תייר חביב
מרקנה  |  13/05/11 18:20
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
עולה מספר הצעירות הקתוליות בבירת אוסטריה המתגיירות ונישאות לצעירים יהודיים    תינוקות בני העדה הנוצרית בעיר באים בבריתו של אברהם אבינו    בתי-עסק מקומיים נושאים שמות ישראלים מובהקים ומוכרים מוצרים מתוצרת הארץ    אמנים ועיתונאים יהודיים בווינה הם סלבריטיס    ודיקן אוניברסיטת "עלית", שבפרברי עיר הבירה, הוא ישראלי
פרופ' ישראל דויד
בית הדין המשמעתי לסטודנטים קבע השבוע קביעה חשובה ומעודדת: אין (עדיין) סימטריה בין הנפת דגל אש"ף להנפת-נגד של דגל ישראל בהפגנה בקמפוס
הרב עדית לב
המסורת היהודית משרישה תפישה של חובת הקהילה לדאוג לחלשיה    במקרא זועמים הנביאים כנגד אי-הצדק הכלכלי    ישראל אימצה את האמנה הבינלאומית בדבר זכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות, אך הפערים הכלכליים, הרעב, העוני והאבטלה במדינה הולכים ומעמיקים
רפי לאופרט
חיסול בן-לאדן הוא ראשית המאבק הרציני בטרור העולמי. הדרך ארוכה, העולם מבולבל ומפולג, המערב טרם הפנים את המסר וישראל, המצויה במאבק משולב - מול הטרור ומול איומים מדיניים ואסטרטגיים - מצווה על המשך חיים נורמליים, תוך נקיטת יוזמות זהירות, גילוי נחישות וערנות מתמדת
אברהם בן-עזרא
הסרטונים בהם נראה הטרוריסט בן-לאדן - לא רק צונזרו או טושטשו, אלא הוסר מהם הדיבור כליל והם הורשו לפרסום כסרטונים אילמים. זאת על-מנת שלא לאפשר העברת מסרים במקרה. כך ארה"ב של אמריקה מוצאת לנכון להתייחס לאויב ולהגן על עצמה. כך גם צריך לנהוג כלפי האויב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il