X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
"זכותו" של אדם אחד להרעיש פוגעת אוטומטית בזכותם של תושבי שכונה שלמה לממש את חירותם: לקרוא עיתון, להרהר, לצפות בטלוויזיה, לשוחח או ללמוד יש לשנות את החוק ואת אמצעי האכיפה
▪  ▪  ▪

בעצם ימים אלו משודרג המאבק בזכות להימנע מעישון פאסיבי. כיום נשים בישראל מוגנות יותר ויותר מחשיפות להערות בוטות או נגיעות "מקריות" (אם כי המאבק עוד לא תם). אזרחים שבחרו שלא לעשן מוגנים יותר ויותר מפני שאיפה פאסיבית של עשן. אבל כולנו אנוסים להאזין לשיחות הפלאפון העסיסיות של שכננו לקרון הרכבת או לבית הקפה, או למוזיקה הבוקעת מחלונו.
אם וכאשר תנסו לבקש התחשבות מן השכן שמנגן בקולי קולות בחלון שממולכם, תגובתו תהא ש"זכותו (עם דגש על הזכות) להרעיש עד 23:00". דמיינו לכם חוק המאפשר לכל אדם להשתין בקשת על זולתו, כל עוד הדבר לא ייעשה בין השעות 14:00 ל-16:00 בצהריים, ובין השעות 23:00 בלילה ל-07:00 בבוקר? "זכותו" של אדם אחד להרעיש פוגעת אוטומטית בזכותם של תושבי שכונה שלמה לממש את חירותם: לקרוא עיתון, להרהר, לצפות בטלוויזיה, לשוחח או ללמוד. כמו אותם פוליטיקאים סורחים אשר דבקים בכיסאותיהם כל עוד "לא הורשעו בדין", כך המרעיש - לדידו, כל מה שאינו פלילי, "מותר", כולל לצפצף על זכותנו לחיות בשלווה.
בעידן שבו צפיפות מגורים היא כורח, ובעידן שבו אנשים עובדים יותר מהבית, ו"לנוח בין 2 ל-4" זה עניין יקי של פעם, יש לשנות את החוק ואת אמצעי האכיפה. הרעיון של המרעישים בכל שעות היום ("עד 23:00") נובע מתוך שיח זכויות מעוות, ולפיו בשם ה"זכות" של אחד להרעיש, כל השאר צריכים לסבול (והם סובלים כי רשויות האכיפה אינן עושות דבר).
פרנסיס אולסון המחישה לנו כיצד שיח זכויות יכול להיות מסולף ושקרי ולהוביל לפגיעה בזכויות, שכן בימים עברו גבר היה יכול להכות ולאנוס את אשתו בשם הזכות לקניין (היא הייתה קניינו) ובשם הזכות לפרטיות (המשטרה לא תתערב בנעשה בביתו של אדם, ומצידה שיאנוס את אשתו). לשיטתה, יש לבחון את ההשלכות החלוקתיות של "שיח הזכויות". "הזכות להרעיש" עד 23:00 בלילה, גורמת לפגיעה שיטתית בזכות תושבי השכונה לממש את חירותם לעשות כרצונם בכל רגע נתון.
הגיע הזמן שרעש בלתי סביר (ואין צורך להטיל על האזרח את נטל מדידת הדציבלים) ייאסר בכל שעות היממה, בשם הזכות לחירות של אזרחים באשר הם. מי שחפץ להתענג על שמיעת מוזיקה בקולי קולות מוזמן לשלם את המחיר - להתקין חלון אקוסטי בדירתו או לרכוש אוזניות עם עוצמות שינסיקו את החוויה לגבהים ולעוצמות שאין כדוגמתן. אין סיבה שהשכונה תשלם את המחיר. הרעיון ולפיו אזרח הסובל מרעש נדרש להוכיח על חשבונו כמה דציבלים חוררו את אוזנו, הזוי ומופרך ממש כמו הרעיון ששוטר יסרב להגיע לזירת אונס שמתרחש בזמן אמת רק משום שאין בידו נתונים אם זהו אכן אונס, שכן "שאלת ההסכמה היא שאלה משפטית סבוכה"; כאשר ישנן ראיות לכאורה לביצוע עבירה, על רשויות האכיפה לפעול, והבירור של "כמה (דציבלים) ולמה" צריך להיעשות בדיעבד. אין להטיל את הנטל על האזרח.
במקביל, יש לעודד בקרב הציבור את המודעות לאפשרות להגיש תביעות נזיקיות בגין רעש (מכוח סעיפים 14 ו-17 לחוק המקרקעין וכן מכוח סעיף 44 לפקודת הנזיקין), משום שהמשטרה אינה עושה דבר, ובמקרים קיצוניים שבהם מחדל האכיפה של המשטרה חמור ניתן להגיש תביעות נזיקין גם נגד המשטרה.

תאריך:  04/07/2011   |   עודכן:  04/07/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המאבק ברעש הוא המאבק הבא
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
לא נכון
שש  |  5/07/11 04:53
2
צודק בהחלט - חובה לטפל ומייד ל"ת
קורא ותיק  |  5/07/11 11:19
3
במדינת האספסוף וצ'חצ'חים-תרבות
אספוטין בן מדבידי  |  5/07/11 12:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
אברהם הירשזון וג'קי מצא ויתרו על ה"תענוג" שבנסיעה ארוכה באזיקים מכלא חרמון לבית המשפט העליון, לילה בתא מעצר ברמלה והשפלה לעיני המצלמות בבית המשפט. התנהלות השב"ס במקרים כאלו אינה ברורה, אינה נחוצה וכנראה גם אינה חוקתית
איתמר לוין
סיכום היום הראשון של החקירה הנגדית במשפט אולמרט: התובע ניסה לתקוף את אולמרט עשרות פעמים באותה נקודה, אך ראש הממשלה לשעבר נתן הופעה מרשימה ולא זז אפילו מילימטר מגירסתו. לפי התביעה, הבעיה היא שהגירסה הזאת סותרת דברים קודמים שאמר    וגם: מי יבקש הגנה מן הצדק
עקיבה לם
ידידה גדולה, לרגל יום הולדתך ה-235, עלינו לברך אותך, ואכן, נשיאך צודק, הגיעה העת לדבר גלויות
בעז שפירא
בשעה שיהודי נמק בשבי ממן העניין לומר תחילה את המובן מאליו - אחינו אתה וראוי לעשות כל מה שמוסרי, נכון ואפשרי ע"מ לפדות אותך משבייך ולהשיבך לחיק משפחתך ועמך. לצד אמירה זו, שללא ספק מאחדת את רוב היהודים בארץ ובעולם, אי-אפשר להתחמק מלדון במסע המתנהל לשחרור החייל החטוף, מסע שרבים מדי ממאפייניו נגועים בשקרים, הסתרה וצביעות. אמנה כמה מאלה לשם הדגמת האמור
איתן גנור
שמעתי כיצד ח"כ ציפי חוטובלי נלחמת בשצף קצף נגד העלאת גיל הפנסיה לנשים. כל אחד מהטיעונים שהעלתה נכון לא פחות לגבי גברים - אז מדוע אין אף ח"כ הנלחם את מלחמתם?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il