X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
בין האנשים השוקלים לבנות בית מעץ טועים לחשוב כי בנייה בעץ זולה יותר מבנייה רגילה, אך אין זה כך. סכומי הכסף אשר ייצאו מכיסו של הבונה יהיו די זהים גם בבנייה בעץ וגם בבנייה קונבנציונלית, כאשר מדובר במחיר עלות למטר מרובע. יחד עם זאת, אכן קיים חיסכון בבנייה בעץ אך הוא בא לידי ביטוי בקיצור זמן הבנייה, בהפסד ימי עבודה, בחיסכון בעלויות של טעויות ושינויים ועוד
▪  ▪  ▪
בית מעץ. חיסכון בתחזוקה השוטפת של הבית [צילום: יח"צ]

תחום הבנייה הפרטית בארץ הינו אחד התחומים המורכבים יותר בעולם הנדל"ן. מידי שנה, יותר ויותר אנשים מקבלים את ההחלטה לבנות בעצמם את ביתם ומצד שני, חברות בנייה רבות מציעות מגוון פתרונות, חדשניים וגם ישנים, לניהול וביצוע של תהליך זה.
עבור הבונה הפרטי זהו תהליך לא פשוט. עליו לרכוש ידע רב לפני שהוא ניגש להרפתקה. אחת ההחלטות הנקראות בדרכו של הבונה היא האם לבנות את הבית בבנייה קונבנציונאלית - בלוקים ובטון, או לפנות לתחום הבנייה הקלה, ובאופן ספציפי יותר "בנייה בעץ", כאלטרנטיבה המקבלת תאוצה בשנים האחרונות. במאמר זה אתן סקירה ואנפץ מיתוסים על ההיבטים הכלכליים של בנייה בעץ.
בין האנשים השוקלים לבנות בית מעץ טועים לחשוב כי בנייה בעץ זולה יותר מבנייה רגילה אך אין זה כך. סכומי הכסף אשר ייצאו מכיסו של הבונה יהיו די זהים גם בבנייה בעץ וגם בבנייה קונבנציונאלית, כאשר מדובר במחיר עלות למטר מרובע. זמן הבנייה בבנייה סטנדרטית ארוך ומצד שני, עלות חומרי הבנייה בעץ מעט גבוהה יותר כך שהנושא די מתאזן. בסופו של דבר באותו סכום כסף תקבל בית מיוחד ומבודד יותר.
יחד עם זאת אכן קיים חיסכון בבנייה בעץ אך הוא בא לידי ביטוי בצורה אחרת. את אופן החיסכון נחלק לחיסכון בתהליך הבנייה ולחיסכון בתקופת המגורים השוטפת בבית.
תהליך הבנייה:
זמן בנייה: ראשית, נתחיל בחיסכון המשמעותי ביותר הבא לידי ביטוי ב'זמן'. תהליך בנייה של בית פרטי, לאחר ששלב התכנון וההיתרים הסתיים, אורך כשנה בבנייה סטנדרטית ואילו מעץ, אורך כמחצית מהזמן. נתונים אלו מתייחסים לבית בגודל של 200 מ"ר. כלומר, בונה הבית יוכל להיכנס לביתו כחצי שנה מוקדם יותר לפחות ובכך לחסוך חצי שנה של שכירות או משכנתה אשר משולמת במקום מגוריו. דמי שכירות ממוצעים למשפחה הינם כ-5,000 שקלים לבית בגודל של 150 מ"ר. ועל כן, בונה הבית חוסך כאן חיסכון משמעותי. החיסכון -30,000 שקלים לפחות.
אלמנט נוסף בעובדה שחיסכון בזמן חוסך כסף הינו הנושא של היעדר מהעבודה. בתהליך הבנייה, על בונה הבית להקצות זמן ניכר מזמנו האישי לטובת ניהול הבנייה ולקיחת חלק בתהליך. עוד לא נתקלתי בבונה בית אשר נמנע מלהגיע לשטח לפחות פעם בשבוע. בונה הבית נאלץ להפחית מעבודתו ובכך להינזק כלכלית בשכרו. אם בונה הבית הינו בעל עסק, הנזק הכלכלי גדול יותר. בממוצע, בונה הבית מאבד יום עבודה מלא בשבועיים. בבניית בית סטנדרטי מדובר על 28 ימי עבודה שהן קצת יותר מחודש עבודה סטנדרטי.
ממוצע שכר חודשי במשק לחודש הינו כ-8,500 שקלים. מכאן ניתן להניח שבונה הבית מפסיד ימי עבודה או חופשה בשווי של 10,000 שקלים עבור בניית הבית הסטנדרטי ואילו בבנייה בעץ יחסוך כמחצית. החיסכון - 5,000 שקלים בשביל להגיע לאותה רמת בידוד.
תכנון אדריכלי: חיסכון נוסף בתהליך הבנייה, לא מחובר בלעדית לבנייה בעץ אך כדאי להכירו, והוא הנושא של תכנון אדריכלי. ברוב המקרים בונה הבית שוכר אדריכל וקבלן ראשי או מפקח בנפרד. אך כיום, חברות בבנייה קלה מספקות את שני השירותים יחדיו מתוך הצורך להקל על הלקוח ולחבר טוב יותר את התכנון לשטח ולהתייעל מבחינה עסקית. ניתן יהיה לחסוך בעלויות התכנון כאשר בונה הבית ירכוש את שני השירותים הללו במקום אחד. החיסכון - עד 30,000 שקלים
שינויים: חיסכון נוסף בתהליך הבנייה, אשר לא ניתן לכמת לסכום מדויק, הוא חיסכון בעלויות של טעויות ושינויים. שינויים בבנייה פרטית הן דבר שבשגרה היות שהרבה פעמים, כאשר האדם עומד בתוך השלד של הבית, יש לו יותר פרספקטיבה למרחבים. שינויים אלו מאלצים אותנו לחזור מספר צעדים אחורה ולתקן את הסטייה. בבנייה סטנדרטית (בטון) אנו שוברים, הורסים ובונים מחדש את החלק שלא נבנה כהלכה. בבנייה מעץ, ניתן למחזר את חומרי הגלם ולמעשה לתקן את הטעות תוך שימוש חוזר כמעט מלא של החומרים. החיסכון נע בין 5,000 שקלים ל-10,000 שקלים בחומרי גלם. אם נשכלל את כל האלמנטים שניתן לחסוך בהם בבניית בית מעץ, בשלב תהליך הבנייה, נגיע לחיסכון של כ-70,000 שקלים. לא רע!
חיסכון בתקופת המגורים:
בידוד: חברות המתמחות בבנייה בעץ מדברות הרבה על החיסכון שבבידוד. אומנם החיסכון בכסף אינו עצום, אך חשוב לציינו. כיום משפחה ממוצעת מוציאה על חימום וקירור הבית כ-4,000 שקלים בשנה. באחוזים ניתן לחסוך בין 60% ל70% כלומר חסכון שנתי ממוצע של 2,500 שקלים.לכולנו ברור שהמוליכות התרמית של בית מבלוקים או מתכתהם חומרים מוליכים, לעומת המוליכות(התרמית) של אותו הבית הבנוי משלד עץ. דבר המאפשר לשמור באופן טבעי על טמפרטורה נעימה לאורך זמן. חיסכון שנתי ממוצע - 2500 שקלים
מחזור מים: אחד המאפיינים של בנייה ירוקה אשר מהווה חיסכון משמעותי בתקופת המגורים השוטפת הוא התקנת מערכת מיחזור מים. מערכת זו אחראית לנצל את השימוש במים לטובת השקיית הגינה. על-פי הנתונים של "מים אפורים- האתר הישראלי למחזור מים", כל משפחה (בגודל של 5 נפשות) צורכת בממוצע 800 ליטר מים ביום, כולל השקיה. מערכת מיחזור המים חוסכת כ-40% מהתצרוכת היומית. החיסכון הכספי הוא גדול יותר מ-40% עקב גבייה מיסים גבוהה יותר ככל שהתצרוכת גדלה. חיסכון שנתי - 1900 שקלים לפחות
הרחבות בנייה: בונה הבית הפרטי נוהג לעיתים להרחיב את הבנייה - להוסיף קומה או חדרים, להגדיל את המרחב וכדומה. ראשית החיסכון בשילוב של תכנון אדריכלי וביצוע בא כאן לידי ביטוי באופן מובהק. שנית כפי שציינו, כל תהליך של בנייה בעץ יהיה קצר בהרבה מתהליך של בנייה סטנדרטית כך שהמשפחה אשר תיאלץ להיעדר מהבית עקב השיפוץ, תצטרך לשהות הרבה פחות זמן בחוץ. לעיתים גם לא תצטרך לפנות כלל. בנוסף, כאשר מרחיבים בית הבנוי מעץ, ניתן למחזר חלק ניכר מהחומרים וגם כאן שוב אנו חוסכים. חיסכון צפוי למ"ר של הרחבה - 400 שקלים למ"ר.
לסיכום, קיימים עוד מגוון רחב של אלמנטים בהם אנו חוסכים כאשר אנו בונים בית מעץ, אך קשה לכמת אותם. לדוגמה - חיסכון בהוצאות פינוי זבל בתהליך הבנייה או חיסכון בתחזוקה השוטפת של הבית. נתונים אלו בהחלט מהווים משקל בקבלת החלטה על סוג הבנייה שאליו ניגשים.

הכותב הוא אדריכל ומנכ"ל חברת הבניה 'מסינגר– בנייה ואדריכלות בע"מ'.
תאריך:  19/09/2011   |   עודכן:  19/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בנייה פרטית - החיסכון הכלכלי של בנייה בעץ
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
באלו איזורים בניה בעץ כדאית? ל"ת
בונה בית  |  19/09/11 17:40
 
- בניה בעץ בכל הארץ
מיקה  |  3/11/11 10:18
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דן אלון
סבתא ישראלה בת 63, בזמן ששכנתה הסבתא פלשתינה הולכת לבקש תעודת לידה והכרה מהדוד סם ויתר חברי ועד השכונה. לפני 63 שנים ישבה הסבתא שלי ליד מקלטי הרדיו ושמעה את אומות העולם מחתימות את תעודת הלידה שלה. היום הסבתא שלנו חברת ועד השכונה, והיא מתעקשת להצביע נגד בקשתה של השכנה פלשתינה. במלאת 63 לסבתי, אני מאחל לה שתתבגר ותיקח על עצמה את תפקיד המבוגר האחראי, וכאשר תשב במליאה ומזכיר הישיבה ישאל: Israel? ישיב הנציג הישראלי: yes!
צ'לו רוזנברג
ממשלת ישראל נדרשת לפעילות דיפלומטית של הדקה האחרונה לפני שכדור השלג באו"ם יתגלגל לו ומי ישורנו לאן נגיע    ראש הממשלה מסוגל וצריך "לגנוב את ההצגה" באו"ם ולגלות את ערוותם של הפלשתינים
שולמית קיסרי
ביבי מטיף מוסר לכל העולם, אך לא דאג במשך קרוב לשלוש שנים לכך שלא נהפוך לעם מנודה שלא יפנו לנו עורף באירופה בארה"ב וגם בארצות ערב שהיו איתנו בחוזי שלום, ולא השכיל לשמור על יחסים מעולים עם טורקיה. ביבי אוהב לנאום, כמו נציג ישראל באו"ם לשעבר, לפי שיטת היהודי בגטו - "כולם שונאים אותנו, כולם אשמים, רק לא ישראל ולא ראש הממשלה שלה"
בלפור חקק
כל אדם חווֶה בכל שנה לידה מחודשת כאדם, התחדשות רוחנית. כדי לחדש את עצמנו, אנו מתנקים ממה שהיה, משליכים ומסירים את הסִיגים שהיו    אז - "בן אדם, מה לך נרדם"?
עו"ד אברהם פכטר
הסוגייה הזו עולה לעיתים קרובות לשיח ציבורי עקרוני. במיוחד, קיימת בעיה עקרונית אתית ומקצועית כאשר הבעלים הוא דומיננטי, בעל כוח והשפעה, ומפעיל את השפעתו וקשריו    האם צריך חוק להגביל את זכות הבעלות על עיתון בישראל בידי אזרח ישראלי בלבד?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il