X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
פותנה ג'אבר [צילום: ערוץ האוכל]
[צילום: ערוץ האוכל]
אם אוכל זה תרבות ואנו עכשיו בתקופת "האוכל כתרבות", ניב גלבוע ו"ביקורת האוכל" שלו היא סטנד-אפ לא מוצלח במיוחד, מלא זלזול ומביך בתכלית
▪  ▪  ▪

תוכניות האוכל שזהו זמן העדנה שלהם, מעניינות את מי שאוהב לבשל ורוצה להשתכלל, את מי שרוצה לבשל ולא יודע, את מי שאוהב לאכול, ואת מי שיש לו זמן להתרווח על הכורסא מול הטלוויזיה, ולהתרחק לשעה קלה מהמציאות. הטרנד הוא אחד האסטטיים, המצחיקים, הצבעוניים, המחכימים והמעניינים עבור הקהל הנ"ל.
הפייבוריטים שלי הם ישראל אהרוני, ידידי, שהידע שלו בכל סוגי הבישול והאפייה, בהיסטוריה, בתרבות, בגיאוגרפיה, בפולקלור, באמנות ובמה לא, הוא מקור בלתי נדלה לקהל המתאים. אני אוהבת את מסטר שף, שם אני מרותקת לקונצפט, לארבעת השופטים הנפלאים, אייל שני המשורר, חיים כהן הנשמה הגדולה ואלוף הטבחים, יונתן רושפלד, רב הכישרון הסקרן והידען, שהכרתי אותו בתחילת הדרך כשרק יצא ללמוד אצל אחד השפים בצרפת בעודו תלמיד מוזיקה בירושלים, התאהבתי במיכל אנסקי, יפהפייה, ידענית, צנועה כמו שחינכו אותה בבית בולגרי, מוסיפה צבע לכל תוכנית (גם כמובן לתוכנית שהיא מגישה יחד עם עומר מילר מחוץ למסטר שף).
פותנה ג'אבר, כבוד לאוכל ולבני אדם
התאהבתי בינתיים בפותנה, אישה גדולה, יפה, מכבדת את הזולת ומבשלת נהדר. פותנה ג'אבר, יחד עם בעלה, ואבי שני ילדיה, אכרם, היא בעלת מסעדה פופולרית של חומוס, סלטים טחינה, ברחוב שיינקין בתל אביב. אישה תל אביבית מוסלמית שנולדה בכפר טייבה, שם גרים בני משפחתה המורחבת משפחתה וקרוביה, והגיעה לתל אביב יחד עם בעלה לפני עשרים ושתיים שנה ללמוד אופטיקה במכללה למינהל בבת ים. פותנה המבשלת בתוכנית "אוכל של בית" בערוץ האוכל וערוץ 10, מלמדת אותנו את המטבח הערבי הביתי היומיומי וזה של החגים, מזמינה לתוכנית בשלנים וקונדיטורים ואמני מאפים מכל העדות, אשכנזים, בני עדות שונות, צ'רקסים ודרוזים, מקצוענים ובשלני בית. האווירה בתוכנית של פותנה היא של שמחת חיים ונימוס, בישול מדויק, שהצופה לא מחמיץ אפילו עלה אחד העובר תהליך קיצוץ וחיתוך, תוך העברת סיפורי בית ומטבח, יחד עם סבתות ואימהות, נשים וגברים. כל אחד והמאכל הגדול שלו - מעדן!
לפותנה, שהשתתפה בתוכנית האח הגדול, יש ים של מעריצים. שתיתי איתה קפה בבית קפה באזור שדרות רוטשילד תל אביב וכל הזמן נגשו אליה אנשים להחמיא לה. בעלת אישיות אצילית יוצאת דופן שיש לה חברים מכול הארץ. מתנדבת פעילה ומייסדת בשנות התשעים של מועדון לנערות במצוקה במתנ"ס ביפו. עדיין מתנדבת בנושא זה בשיתוף עם עירית תל אביב. היא משדרת את אי קיום "השד העדתי" ולא חשה קיפוח או תחושת הערבייה הסובלת. בין השאר היא מתלווה למשלחות של מכון היצוא בירידי אוכל בפריס, בברלין וכדומה. היא מסבירה את ההצלחה שלה כתל אביבית בעובדה שבאה לגור ולהתפרנס באזור לב תל אביב, שהיא הבועה התל אביבית המחבקת. " שכונה שפויה של אנשים שפויים". זו שכונה המאפשרת שילוב שכנות טובה של דתיים וחרדים עם חילונים מכל סוג. פותנה ובעלה הם הזוג הערבי היחיד שגר בתל אביב בשוויון מוחלט עם כל חבריו, שכניו, לקוחותיו ומטופליו. הילדים לומדים בבתי ספר תיכוניים ישראלים כישראלים לכל דבר. חלק מהיחסים האלה נשענים על האסרטיביות התקיפה אך המנומסת של פותנה כסטודנטית במכללה, שדאגה לשמור על עצמיותה ותרבותה. הייתה סטודנטית מצטיינת ועבדה שנים אחדות כאופטמטריסית עד שנולדו שני ילדיה, אז הצטרפה לעבודה במסעדה בשיינקין. פותנה השתתפה ב"אח הגדול", באחת התוכניות הראשונות ונשארה בין המשתתפים האחרונים. היא אישה אנרגטית וחייכנית המקבלת מזולתה - ולא חשוב מאיזו עדה - את הכבוד והחיבה שהיא נותנת. היא מבשלת אוכל טעים למשפחה. אוכל פשוט טרי, מבוסס על ירקות, בשר ( בעיקר כבש ובקר) ואורז, מרקים של המזרח התיכון, ממולאים, עוגות ועוגיות של פיסתוקים, אגוזים, דבש הל, צפורן וקינמון ובצק מתפצח תחת השינים. מבלי שאכלתי את האוכל, גם אני כמו כל חובבי תוכניות האוכל מריחה את הריחות, נהנית מהפולקלור, מהאימהות ומהמסורת.
ככול שאני אוהבת את פוטנה ואת כל השפים שהזכרתי לעיל שכולם מעמיקים, אחראים ובעלי כישורים דידקטיים וחום אנושי, יש "מבקר אוכל" המופיע בעיקר בתוכנית "לילה כלכלי". "המבקר" הוא ניב גלבוע המגיש "קטע" אוכל מדי פעם. גלבוע שאוהב לאכול ויש לו אולי חוש הומור מסוים, מגיע למסעדות שונות (יחד עם צוות צילום), מזמין אוכל לעצמו, מעולם לא שותה יין או כל משקה שהוא. בולס את האוכל במהירות, מעיר את ההערות הכי בלתי מקצועיות שאפשר, הכי לא מבין במקורות הגסטרונומיה, אכל אולי בשנים האחרונות בכמה מסעדות בחו"ל ו"דופק" במהלך הבליסה הערות, בדרך כלל מעליבות, על השף והמסעדה. אם אוכל זה תרבות ואנו עכשיו בתקופת "האוכל כתרבות", ניב גלבוע ו"ביקורת האוכל" שלו היא סטנד אפ לא מוצלח במיוחד, מלא זלזול ומביך בתכלית. ואז נזכרים בדניאל (דייויד) רוגוב, קולגה שלי בעיתונות, שהלך לעולמו בשבועות האחרונים, יליד ארהב, וצרפתי בנשמתו הגסטרונומית מבקר יין ואוכל ותיק. ניב גלבוע הוא האנטי תיזה לתרבות, מול דייויד ז"ל שהיה משכיל, איש העולם, אנין, מנומס, מאופק, ורב הומור והיה המוביל במשך שנים בין כתבי אוכל ויין בישראל ואף בעיתונות אוכל בצרפת וארה"ב.

תאריך:  20/09/2011   |   עודכן:  20/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 האח הגדול
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תוכניות אוכל ככיף של התקופה
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
אני "שבעתי" ממסעדות, תודה.
miri_shemtov  |  20/09/11 23:42
2
אם יש נשים כמו פותנה - יש עתיד
הרצליה  |  21/09/11 02:29
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסי דר
השר בגין יושב בממשלה שראשה הצהיר בראש חוצות שהוא תומך בפשרת שתי מדינות לשני עמים. לטענת בגין, הגם שנתניהו תומך בפשרה, הרי שהממשלה עצמה לא החליטה בנושא זה. במילים אחרות, בני בגין כאילו אומר שראש הממשלה מביע כאן את דעתו הפרטית - משל היה איזה שר סורר
עו"ד זיו שרון, עו"ד ניר הורנשטיין
אחת מדרכי ההתגוננות מפני הטלת מס עיזבון בכל הקשור למקרקעין הינה העברת המקרקעין במתנה עובר להטלת המס ככל שיוטל. לכך יש משמעות מיסויית כבר היום. הרשימה עוסקת באפשרות לתכנון מס לגיטימי בשלב זה בתחום הנדל"ן
אלישע פורת
לא הייתי חוזר אל המעשייה הנושנה הזו, אלמלא הפתיעני ידיד, ממש באלה הימים, ושאל האם באר המטמונים עדיין קיימת? הוא רכש את הספר במחיר מציאה, באיזו חנות לספרים ישנים, ובנו בן השמונה או העשר נדלק על הסיפור. כן, השיבותיו, כן, הבאר קיימת, ועוד איך! אדרבא, בואו לבקר בה, ואצטרף אליכם לסיור. לא תאמינו למראה עיניכם
איתמר לוין
מעריב נכשל במבחן האובייקטיביות הרציני הראשון שלו תחת נוחי דנקנר, כאשר כל הפרשנויות שהביא תוקפות את המלצות ועדת הריכוזיות    כלכליסט של נוני מוזס לא הביא שום מאמר שיעמוד על הקשיים בהמלצות - וגם הוא נראה כמושפע משיקולים מסחריים    ויש גם הערה על TheMarker
איל פטרן
בימינו, כל חברה חייבת להביא בחשבון את אבטחת המידע ולרכוש תוכנות שיאפשרו למנהליה לישון בשקט    אנטי וירוס - בראש חומת ההגנה    כיצד למנוע פריצות באבטחה?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il