הרופאים המתמחים פועלים לא רק בחוסר היגיון ובניגוד לחוק, אלא גם בחוסר אחריות. אינני מתכוון להפקרת החולים; זה מובן מאליו. אני מתכוון להשלכות הקשות של התנהלותם על משפט העבודה הקיבוצי, שנועד בראש ובראשונה להגן על העובדים, אשר כקבוצה יש להם כמובן הרבה יותר כוח מאשר כבודדים.
יסוד משפט העבודה הקיבוצי הוא שהמעסיק מחויב לנהל מו"מ עם הארגון היציג של העובדים, וההבנות בין הצדדים מחייבות את שניהם. תארו לעצמכם שסמנכ"ל הכספים באיכילוב היה מודיע שההבנות בין הממונה על השכר לבין הרופאים אינן מקובלות עליו, והוא לא ישלם את תוספות השכר שנקבעו; האדמה הייתה רועדת, ובצדק.
המתמחים עושים בדיוק אותו הדבר, מן הכיוון השני, כאשר הם מודיעים שההבנות בין הארגון היציג שלהם לבין המדינה אינן מקובלות עליהם. זוהי פריצת גדר מסוכנת. מחר יבואו המתמחים האורתופדים ויגידו שזה לא מתאים להם, ואחר כך יבואו המתמחים האורתופדים בבאר שבע, ואחר כך יבואו המתמחים האורתופדים בבאר שבע שיש להם שלושה ילדים. אין לדבר סוף. כל קבוצה תקים לעצמה ארגון משלה ותנהל מו"מ משלה ותשבות לבדה. התוצאה תהיה חיסול משפט העבודה הקיבוצי ופגיעה אנושה בעובדים. מרוב התלהמות, המתמחים לא חושבים לרגע על התוצאות ההרסניות של מעשיהם.