X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ישראל תישאר נושא פוליטי חם בבחירות המקדימות של המפלגה הרפובליקנית, שכן הקול היהודי, אשר נטה באופן היסטורי להצביע למועמדים הדמוקרטים, משחק תפקיד מרכזי בהצבעה המוקדמת בפלורידה
▪  ▪  ▪
פיילין. פרשה [צילום: רועי פליישמן]

הודעתה של שרה פיילין בשבוע שעבר על הסרת מועמדותה כמתמודדת לנשיאות מטעם המפלגה הרפובליקנית לשנת 2012, מצטרפת להודעותיהם של פוליטיקאים נוספים שהסירו לאחרונה את שמם מרשימת המועמדים לנשיאות מטעם מפלגה זו. עם זאת, בנקודת הזמן הנוכחית, קצת יותר משנה עד מועד הבחירות, טרם הופיע מועמד מוביל מקרב השורות, הצפופות עדיין, של רפובליקנים המבקשים לזכות במועמדות מפלגתם לנשיאות ולקרוא תיגר על הנשיא המכהן, ברק אובמה. בעוד שהמועמדים מנהלים קמפיינים מזה חודשים, סקר משותף של הוושינגטון פוסט וחדשות אי.בי.סי,שפורסם בראשית אוקטובר 2011 העלה, כי התפלגות התמיכה בין מתמודדים אחדים השתנתה באורח דרמטי בתוך כמה שבועות.
נושא היחסים שבין ארצות הברית לישראל עלה לכותרות הקמפיין בראשית ספטמבר 2011 - לקראת ההכרזה על מדינה פלשתינית באו"ם - כשהמועמדים שוקדים על הוכחת תמיכתם הבלתי מעורערת במדינת ישראל. באמצע ספטמבר, הפך הקול היהודי לנושא מרכזי בעקבות מהפך רפובליקני בבחירות המיוחדות שהתקיימו במחוז התשיעי של ניו-יורק על מושבו של חבר הקונגרס הדמוקרטי שפרש. מהפך זה יוחס, בחלקו, לירידה בתמיכת היהודים בנשיא אובמה. עם זאת, ריכוז היהודים החרדים במחוז זה, הנוטים להצביע לימין, אינו מייצג, ככל הנראה, את כלל הבוחרים היהודים בארצות הברית. למעשה, סקר מכון "גאלופ" מספטמבר 2011 העלה, כי בעוד שתמיכתם של היהודים בנשיא אובמה ירדה מאז הבחירות בשנת 2008, הרי שהיא לא ירדה בשיעור שונה מזה שבו ירדה התמיכה בו בקרב כלל הציבור האמריקני.
ובכל זאת, ישראל תישאר נושא פוליטי חם בבחירות המקדימות של המפלגה הרפובליקנית, שכן הקול היהודי, אשר נטה באופן היסטורי להצביע למועמדים הדמוקרטים, משחק תפקיד מרכזי בהצבעה המוקדמת בפלורידה. כמו-כן ישנם נוצרים אוונגליסטים שמרנים רבים, המתעניינים מאוד בישראל, במדינות איווה ודרום קרוליינה, המקיימות הצבעה מוקדמת.
להלן רשימה מעודכנת של המועמדים הרפובליקנים לנשיאות ארצות הברית, והצהרותיהם ביחס למדיניותה כלפי מדינת ישראל.
מיט רומני, לשעבר מושל מדינת מסצ'וסטס
מיט רומני, שזכה לעשרים וחמישה אחוזי תמיכה בסקר גאלופ (שהוזכר למעלה) הוא המועמד המוביל היחיד ששיעורי התמיכה בו נותרו יציבים בשבועות האחרונים. בעמוד הדעות ב-נשיונל ריוויו (National Review) מיום ה-23 בספטמבר 2011, כתב מר רומני כי אל לארצות הברית להיות ידידה של ישראל רק בזמנים הטובים, והוסיף כי, "עלינו לפעול כיחידים וכאומה כנגד הקמפיין העולמי לבצע דה-לגיטימציה של מדינת ישראל". כמו-כן, הוא הפציר באובמה להכריז, כי ארצות הברית תבצע הערכה מחודשת של יחסיה עם כל מדינה שתצביע בעד הכרה חד-צדדית במדינה פלשתינית. בעימות בין המתמודדים הרפובליקנים על המועמדות מטעם מפלגתם לנשיאות ארצות הברית שהתקיים ב-22 בספטמבר, אמר מר רומני כי "לא ניתן יהיה להשלים" עם אירן גרעינית, שכן "זהו אולי האיום הקיומי הגדול ביותר עבור מדינת ישראל".
הרמן קיין, לשעבר מנכ"ל רשת הפיצריות "גודפאדר פיצה", ומנחה תוכנית אירוח ברדיו
הצהרות קיצוניות מאפיינות את דבריו של הרמן קיין ביחס לישראל. מר קיין, ששיעורי התמיכה בו עלו ב-12 אחוזים מאז ראשית ספטמבר קיבל בסקר 16 אחוזי תמיכה, בדומה לריק פרי. האמינות של מר קיין נפגעה מאוד בכל הנוגע לישראל בראשית השנה, כשהציע בטעות, שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, יתמוך בזכות השיבה של הפלשתינים לאדמות שאותם עזבו ונמצאים כיום בשטח מדינת ישראל. חרף ביקור שערך בישראל בסוף אוגוסט 2011, מר קיין לא הצליח לגבש מדיניות מתוחכמת כלפי ישראל. בעימות בין המתמודדים הרפובליקנים שהתקיים ב-22 בספטמבר 2011, נשאל מר קיין כיצד יגיב להצהרה חד-צדדית על הקמת מדינה פלשתינית. "מי שיתעסק עם מדינת ישראל, יהיה לו עסק עם ארצות הברית של אמריקה", הוא השיב.
ריק פרי, מושל טקסס
ריק פרי, שהדרדר בסקרים ב-13 אחוז מאז ראשית ספטמבר 2011, נחשב עדיין לאחד מתומכי ישראל השמרנים ביותר בקרב המפלגה הרפובליקנית. באסיפה של תומכי הליכוד שהתקיימה בניו-יורק ב-20 בספטמבר, הוא הצהיר, כי ירושלים צריכה להישאר תחת שלטונה המלא של ממשלת ישראל. אל לארצות הברית "לגלות אמביוולנטיות", הוא אמר, "בין טקטיקות הטרור של החמאס לבין הטקטיקה הביטחונית של מדינת ישראל הלגיטימית והחופשית". בעמוד הדעות של ה- וול סטריט ג'ורנאל מה-16 בספטמבר, טען פרי, כי מדיניותו של אובמה עודדה את הפלשתינים להימנע ממשא-ומתן ישיר עם ישראל.
רון פול, חבר בית הנבחרים של ארצות הברית ממדינת טקסס
רון פול בולט ביחס למועמדים האחרים כמועמד המחזיק בעמדות ליבראליות, אשר מגנה לעיתים קרובות את התמיכה הכלכלית - ולעיתים גם הפוליטית - במדינת ישראל. ביחס להצהרה החד-צדדית על הקמת מדינה פלשתינית, אמר חבר הקונגרס, שכיהן שנים עשר תקופות כהונה, ואשר הגיע בסקר למקום רביעי עם 11 אחוזי תמיכה, כי מעולם לא היה תומך גדול של האו"ם כמוסד. בטור שכתב ב-Texas Straight Talk שהתפרסם ב-27 בספטמבר, מתח פול ביקורת על תוכניתה של ארצות הברית לחסום את יוזמת ההכרה במדינה פלשתינית באו"ם. "אישית, אני מקווה שארצות הברית תחזור בה מהכרתה בארגון האו"ם", הוא כתב.
ניוט גינגריץ', לשעבר יושב-ראש בית הנבחרים
נראה כי ניוט גינגריץ' מגלה הבנה עמוקה יותר של כמה מהסוגיות בהשוואה למועמדים אחרים, אך רבות מהצהרותיו קיצוניות לא פחות מהצהרותיהם של המועמדים האחרים. גינגריץ' כינה את המדיניות של ממשל אובמה כלפי ישראל "התאבדותית", ואמר בשנת 2010 כי השגיאות של הבית הלבן "יובילו לשואה שנייה". במדור הדעות שפורסם ב Humanevents.com ב-8 באוגוסט 2011, הפציר מר גינגריץ' בארצות הברית לקצץ במימון שהיא מעבירה לאו"ם אם זה יכיר במדינה פלשתינית. "הכרה של האו"ם תתרחש בצורה מנותקת לחלוטין מכל משא-ומתן עם ישראל, ומבלי שהפלשתינים יוותרו על דרך האלימות או יכירו במדינת ישראל", הוא כתב. עם שבעה אחוזי תמיכה, הגיע גינגריץ' בסקר (גאלופ, ספטמבר 2011) למקום צמוד לזה של מישל בקמן.
מישל בקמן, חברת קונגרס מטעם מדינת מיניסוטה
עמדתה של מישל בקמן האוונגליסטית ביחס למדינת ישראל מוגדרת בעיקר על-ידי האמונה המוצהרת שלה, לפיה כל הבוגדים בישראל, יהיו, כדבריה, "מקוללים". בקמן לא הצליחה לגבש מדיניות בהירה ביחס לישראל, והעדיפה לדבר על התנסות הקיץ שלה בקיבוץ ועל מה שהיא מחשיבה כמורשתה היהודית. אף שנראה היה כי בקמן מבססת את עצמה כמועמדת מובילה, שיעור התמיכה בה בסקרים ירד בצורה חדה לאחר שפרי הכריז על מועמדותו. בעימות בין מועמדי המפלגה הרפובליקנית לנשיאות שהתקיים ב-7 בספטמבר, בקמן התייחסה לישראל רק באזכור קצר, כאשר כינתה את גבולות 1967 "בלתי ניתנים להגנה". כמו-כן היא הפצירה בנשיא אובמה לא לאפשר לנשיא מחמוד אחמדינג'אד לבקר במטה האו"ם בניו-יורק, גם אם הדבר יהווה הפרה של החוק הבינלאומי.
ריק סנטורום, לשעבר סנטור מטעם מדינת פנסילבניה
בדומה לרוב המועמדים האחרים, לריק סנטורום ניסיון מועט בזירה הבינלאומית. בכל זאת, מר סנטורום מנסה למתוח את שרירי מדיניות החוץ שלו בהתקפה על ממשל אובמה וכינויו "חלשלוש". סנטורום, שזכה בסקר ב-2 אחוזי תמיכה בלבד, אמר בארוחת צהריים חגיגית של הקמפיין שהתקיימה ב-21 בספטמבר, כי הפלשתינים חשים ב"חולשת" ארצות הברית תחת הממשל הנוכחי: "הם רואים זאת, הם יודעים זאת, והם ינצלו זאת".
ג'ון האנטסמן ג'וניור, לשעבר מושל מדינת יוטה והשגריר לשעבר של ארצות הברית בסין
בהשוואה למועמדים האחרים, ג'ון האנטסמן המתון יחסית התמקד פחות בגילויי תמיכה בלתי מסויגת בישראל ויותר בהדגשת המדיניות ה"מוטעית" של הנשיא אובמה ביחס למזרח התיכון. בעמוד הדעות שפורסם ב-נשיונל ריויו און-ליין ב-22 בספטמבר, טען מר האנטסמן, כי המדיניות של אובמה בנושא המזרח התיכון "תרמה בצורה ישירה" להתמוטטות תהליך השלום: "עם ישראל איבד אמון בממשל אובמה וכבר אינו חש שהנשיא מבין את צרכי הביטחון של מדינת ישראל". כשגריר לשעבר, מר האנטסמן הוא המתמודד היחיד מטעם המפלגה הרפובליקנית היכול לטעון, כי הוא בעל ניסיון ממשי במדיניות חוץ. ובכל זאת, מר האנטסמן חותם את רשימת המועמדים של המפלגה הרפובליקנית לנשיאות, עם אחוז תמיכה אחד בודד, על-פי הסקר שנערך לאחרונה.
המועמדים בעלי הסיכויים הקלושים, באדי רומר, לשעבר מושל לואיזיאנה, וגארי אי. ג'ונסון, לשעבר מושל מדינת ניו-מקסיקו, לא הוזכרו בסקר.

תאריך:  14/10/2011   |   עודכן:  14/10/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המירוץ לנשיאות ארצות הברית: תמונת מצב
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ניתוח מפוזיציה
ירון זכאי 1  |  16/10/11 01:35
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
ההכאה על חטא של מנהלי תנובה אינה מתמודדת עם צל כבד של האשמות העולה מתוך התכתבות פנימית בחברה, החושפת לכאורה העלאות מחירים תוך ניצול מונופול, אותן רשות המיסים בודקת
יובל לובנשטיין
מתחילים להרגיש שדברים טובים מתחילים לקרום עור וגידים במדינה הזאת. שאף אחד לא יתבלבל לרגע: זה לא בגלל הנבחרים בציון, או בגלל מסת השרים בממשלה, אלא בגלל העם המיוחד אשר התקבץ כאן וחרד תרתי משמע לגורלו ולעתידו
אורי שרגיל
קסטנר, מראשי הגולה ההונגרית שניהל מו"מ עם אייכמן לפני שתפסו אותו, הואשם בפסק דינו של בית המשפט כי מכר את נשמתו לשטן. למי מכרו ממשלת ישראל ונתניהו העומד בראשה?
עפר דרורי
האם ניתן לקצץ בתקציב הביטחון? בוודאי. האם הקיצוץ יקרה ב"שומנים"? בסבירות גבוהה שלא. אם כך, נשארנו במצב ללא מוצא
נבון קצב
מדינת ישראל משלמת היום ועוד תשלם בעתיד ביוקר על אווילותה המדינית והביטחונית שנמשכת שנים רבות, שהיא גם פועל יוצא של ריקבונה החברתי-ציבורי וחוסר הצדק המתפשט לכאב ליבי לכל תחומי החיים שלנו    פרשת שליט היא עדות והוכחה נוספת שישראל של ימינו התדרדרה למצב שאויבינו מרגישים בחולשתה, שהיא כנראה אינה יותר מ"נמר של נייר"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il