X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
על-פי התקנון המצוי, כל דייר נושא בהוצאות הניהול והאחזקה של הרכוש המשותף באופן יחסי לחלקו בבית המשותף. בידי הדיירים לכנס את האסיפה הכללית במטרה להחליט על תקנון מוסכם, בו ישונו התנאים של מימון הוצאות האחזקה של הרכוש המשותף, אך כל עוד אין מהלך כזה - התקנון המצוי מחייב
▪  ▪  ▪
חובת מימון הוצאת האחזקה בבניין משותף [צילום: פלאש 90]

אני גר בקומה עליונה (קומה 18) בבית משותף, ואיני משתמש כלל במדרגות, כי אף אם המעלית תקועה - והיו דברים מעולם - לא סביר כי אעלה וארד רגלי. האם עלי לשלם עבור ניקיון המדרגות כמו זה שגר בקומה ראשונה או שניה בבית המשותף?
תשובה:
דיירים בבית משותף מחויבים במימון הוצאות האחזקה והניהול של הרכוש המשותף, כפי שנקבעות הוצאות אלו על-ידי וועד הדיירים ובהתאם לתקנון שדן בכל מכלול היחסים, החובות והזכויות של דיירי הבית המשותף.
באין תקנון מוסכם (ויודגש כי אין חובה להכינו ובמקרים רבים אכן אין בנמצא תקנון מוסכם), חל "התקנון המצוי". על-פי התקנון המצוי, כל דייר נושא בהוצאות הניהול והאחזקה של הרכוש המשותף באופן יחסי לחלקו בבית המשותף, לפי שטח דירתו חלקי כלל שטחי הדירות. בידי הדיירים לכנס את האסיפה הכללית של הדיירים בבית המשותף במטרה להחליט על תקנון מוסכם, בו ישונו התנאים של מימון הוצאות האחזקה של הרכוש המשותף, אך כל עוד אין מהלך כזה - התקנון המצוי מחייב.
אין כל התייחסות בתקנון המצוי למידת ההנאה של דייר זה או אחר מחלק מסוים ברכוש המשותף.
לדוגמה: ברור כי מי שגר בקומה ב' או ג' בבניין, משתמש בחדר המדרגות יותר ממי שגר בקומת הקרקע. זה האחרון אינו זקוק כלל לחדר המדרגות, ולעתים נדירות משתמש בו. עוד ברור כי בבניין עם מעלית משותפת, הדרים בקומות הגבוהות משתמשים במעלית במידת אינטנסיביות גדולה מאלה הדרים בקומות הנמוכות.
בבוא העת לבצע שיפוץ שהוא בגדר אחזקת הרכוש המשותף וחדר המדרגות, ההשתתפות בהוצאות אלו לא תימדד ולא תיקבע על-פי מידת השימוש וההנאה מהמדרגות ו/או מהמעלית, אלא רק על-פי שטח הדירה שבבית המשותף לעומת שטחי כלל הדירות בו.
הוא הדין לגבי אחזקת גג הבניין, קירות חוץ, גינון, וכו'. פעם יוצא זה נשכר, ופעם אחרת - יוצא אחר נשכר.
הנושא הועלה ונדון בע"א 2876/00 נציגות הבית המשותף נגד רבני משה, בית המשפט המחוזי בתל אביב, שופטים: יהושע גרוס, אסתר קובו, מיכל רובינשטיין, פסק דין מיום 30 לדצמבר 2002.
בית המשפט קיבל את הערעור בניגוד לדעתו של בית המשפט קמא, ופסק:
"הפסיקה קבעה זה לא מכבר כי שיעור ההשתתפות בהוצאות האחזקה והניהול של הרכוש המשותף אינו נגזר באופן ישיר מכמות ההנאה אותה מפיק בעל דירה מדירתו (ראה לעניין זה ע"א 204/79 ויזר נגד נציגות הבית המשותף, פ"מ מ"ד I (498); ע"ש (ירושלים) 49/96 י' לוי השקעות ובניין נגד היועץ המשפטי לממשלה; ע"א 385/87 דליה אזוב נגד נציגות הבית המשותף; וע"א 238/83 נציגות הבית המשותף נגד מרכוס ואחרים פ"ד מ"א (2) 561). כך שגם אם כטענת המשיב אין הוא יכול לעשות בשלב זה שימוש במרתף כחניון כתוצאה מהתנגדות בעלי היחידות בבית, אין הדבר פוטר אותו מהשתתפות בהוצאות האחזקה".
להלן דבר בית המשפט בע"א (ת"א) 204/79 שמואל וייזר נ' נציגות הבית המשותף פ"ד מ"ד(1) 498 פסק דין של בית המשפט המחוזי בתל אביב, כדלקמן:
"אין זיקה בין החובות, במובן זה, שאי-קיומה של האחת ע"י צד אחד נותנת זכות לצד האחר לעמוד מלקיים חובתו הוא. אלא לשתי החובות קיום עצמאי, שתיהן בנות אכיפה. אם בעל דירה חדל מתשלום, אין הנציגות קונה לעצמה זכות חדלה לגבי נתינת השירות, ולהפך. שתי החובות כה מובנות מאליהן, והן קובעות כל כך את מידת ההנאה מן הרכוש המשותף, עד שאומר הייתי, כי לא רק בעלי הדירות והנציגות אינם רשאים לפטור כל אחד את עצמו מן החובה, אלא שספק אם אפילו מכוח חוק אפשר יהיה (ואין הדברים אמורים בתוקף המשפטי אלא בהגיון המעשה) להקנות לבעלי הדירות זכות לפרוש מן הציבור ולהטיל מתוך כך על הנשארים את הברירה: לחדול כליל מהפקת ההנאה מן השירות החיוני, או שמעטים יהיו מממנים שירות שמלכתחילה נועד להיות ממומן ע"י כלל הדיירים."
משמעות הדבר היא שאפילו במקרה שמניעת השימוש היא מגבלה שנקבעה על-ידי הוועד או חלק מהדיירים, ישלם גם מי שנמנע ממנו השימוש את חלקו כאמור, קל וחומר אם מניעת השימוש היא תוצאה של מיקום הדירה בבניין, או הנגישות אליה.

תאריך:  22/10/2011   |   עודכן:  23/10/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
להנאה מהרכוש המשותף אין השפעה על חוב תשלום האחזקה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסי בלום הלוי
800 עמודי ספרו של הפרופסור יחזקאל דרור על תשעת שעריו הם מלאכת מחשבת של חשיבה, הגות וניסיון חיים של מורה דרך דגול במדעי המדינה, ובר סמכא עולמי בתחומי מדינאות, אסטרטגיה רבתי, מנהיגות ומנהל ציבורי
יהונתן דחוח-הלוי
ארגוני זכויות אדם טוענים, כי צה"ל ביצע הוצאה להורג ללא משפט של שני תושבים פלשתינים. חמאס מסר, כי השניים היו פעילים ביחידת הייצור הצבאי של גדודי אל-קסאם והם נהרגו בעת מפגש שנועד להעביר חומרי נפץ
עו"ד שבתאי אברהם
פעם התרגשנו כעם צעיר במלחמת ששת הימים, במבצע יהונתן, בבניית הארץ. ובזמן האחרון כיתומים היינו, שכחנו שאנו עם ישראל, "עם לבדד ישכון", עם מיוחד שחכמיו קבעו "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם מלא"
עומר דוסטרי
עסקת שליט היא לא רק שחרור אלף מחבלים וקבלת חייל אחד. העסקה כוללת אפשרויות אסטרטגיות, מדיניות וביטחוניות, שיאפשרו לה לבסס את כוחה באזור ולקבע את מעמדה ואת כוח ההרתעה שלה. כן, התשלום קשה מנשוא, כואב ואכזרי. אך הכרחי למען ביטחונה וחוסנה של מדינת ישראל
צ'לו רוזנברג
את המעשה אין להשיב    המשפחות השכולות לא ידעו מנוחה כפי שמשפחת שליט תדע אושר    אל תנבאו לנו שחורות    המציאות גם כך קשה מאוד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il